Trump Georgia seçime müdahale davası

28 Mart 2024 11:31 ET

Trump'ın avukatının belirttiği askeri madalyalarla ilgili Yüksek Mahkeme kararı hakkında bilmeniz gereken önemli şeyler

CNN'den Devan Cole'dan

Bugünkü duruşmada Trump'ın avukatı Steve Sato, eski başkana yönelik suçlamaların reddedilmesi gerektiği yönündeki iddiasını desteklemek için defalarca Yüksek Mahkeme'nin 2012'deki ifade özgürlüğü davasına atıfta bulundu.

Mahkeme, ABD V. Alvarez, yalan yere askeri madalya kazandığını iddia etmeyi suç sayan yasayı bozdu. Çoğunluk adına yazan o zamanki Yargıç Anthony Kennedy, yasanın ifade özgürlüğünün korunmasını ihlal ettiğini söyledi.

“Millet, Birinci Değişikliğin maliyetlerinden birinin, nefret ettiğimiz ve benimsediğimiz konuşmayı korumak olduğunu çok iyi biliyor” diye yazdı.

Daha sonra Yargıç Stephen Breyer, aynı fikirde olarak hükümetin “meşru hedeflerine ulaşmak” için “daha az kısıtlayıcı yollar” bulabileceğini yazdı. Muhafazakar Yargıçlar Samuel Alito, Clarence Thomas ve Antonin Scalia, yasanın yeterince ileri gitmediğini söyleyerek karşı çıktılar.

Üç yargıç adına yazan Alito, mahkemenin kararının “ifade özgürlüğünün gerçek zarara neden olan ve meşru çıkarlara hizmet eden yanlış beyanları korumadığını kabul eden uzun bir davalar dizisinden keskin bir şekilde koptuğunu” söyledi.

Perşembe günü Sadio hem Alito'ya hem de Breyer'a seslendi.

“Esasen devletin tutumu şu: 'Çünkü Başkan Trump'ın konuşma açısından veya konuşması veya davranışlarıyla ifade ettiği gibi, bu hâlâ ifade özgürlüğüdür, çünkü eyaletin gözünde bu yanlıştır ve İlk Değişiklik korumasının tamamını kaybetmiştir. ' Alvarez'deki mutabakat ve karşıt görüş ise bunun tam tersi. Bu koşullar altında bu, daha az koruma değil, daha fazla koruma gerektiriyor” dedi.

READ  San Diego sakinleri, SpaceX roketinin SoCal gökyüzünü sallamasını hayranlıkla izliyor - NBC 7 San Diego

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir