SDSU, Creighton’a karşı çılgın bir finişle Final Four’a ulaştı

ESPN Haber Hizmetleri4 dakika okuma

San Diego Eyaleti, son saniye karmaşasının ardından Creighton’ın zirvesine çıktı

Creighton, kazanan serbest atışı düşüren San Diego Eyaletinden Darian Trammell’e faul yaptı.

LOUISVILLE, Ky. — 1,2 saniye kala bir pilota faul yapıldıktan sonra, Darian Trammell devam eden bir serbest atışı çevirdi ve San Diego State, Pazar günü Güney NCAA Turnuvasında Creighton’ı 57-56 yenerek ilk Final Four’una yükseldi. Bölgesel final.

Lamont Butler 18, Trammell ise 12 sayıyla beşinci sırada yer alan Aztecs (31-6) için en yüksek puanı alan Bluejays’i (24-13) yenerek ulusal yarı finale ulaşan ilk Mountain West Konferansı takımı oldu.

Brian Dutcher’ın teknik direktörlüğündeki altıncı sezonunda kıdemli Aztecs, ulusal şampiyonluk maçında yer almak için Cumartesi günü Houston’da Doğu Bölge şampiyonu dokuzuncu sıradaki Florida Atlantic ile sürpriz oynayacak.

Maç 56’da San Diego Eyaletinin son pozisyonunda berabere kalırken, Trammell serbest atış çizgisine gitti, bir şut için yükseldi ve Creighton’dan Ryan Nembhardt tarafından faul yapıldı. Trammell ilk serbest atışı kaçırdı, ancak ikinciyi çevirdi.

Trammell, “Bütün hayatım boyunca bunun hayalini kurdum ve burada olduğum için minnettarım ve bana inanan herkese minnettarım” dedi.

Creighton’dan Baylor Shearman, saha boyunca art arda gelen sahalar attı. San Diego Eyaletinden Akuk Arob ve Creighton’dan Arthur Kaluma topun üzerine atladı ve top saha dışına çıktı. Yetkililer oyunu incelediler ve sürenin dolduğunu belirlediler ve Aztekler bir kutlama yaptı.

Creighton koçu Greg McDermott, “Bana saatin olmadığı dışında bir açıklama yapılmadı. Sahada herhangi bir karar vermediler, ancak güç oyunu oyunun bir parçası ve biz de değiliz” dedi. oraya gidecek.”

Shearman, 56’da bir gelen pası çaldığında ve 34 saniye kala turnike çevirdiğinde maçı eşitlemişti.

Ryan Kalkbrenner 17’şer, Scheierman ve Kaluma 12’şer sayıyla 3 sayılık mesafeden 17’ye 2’lik skorla oynayan altıncı sıradaki Bluejays’te.

Aztekler, savunma ve fiziksel oyun sayesinde 15 maçta 14. kez kazandıkları Bluejays’i% 28 şutla ikinci yarıda 23 sayıya tuttu. Creighton genel olarak% 40 şut attı.

San Diego Eyaleti %38 şut attı, ancak şutu Aztecs’i 1:37 kala 56-54 öne geçiren Nathan Mensah’tan ve 3:03 kala 54-50 avantaj için iki düz şut atan Arop’tan debriyaj sepetleri aldı. .

Caesars Sportsbook, San Diego Eyaletini Florida Atlantic karşısında 1,5 puanlık bir favori olarak görüyor. San Diego Eyaleti Pazar günü geç saatlerde 2-2 önde.

Creighton, geçen yıl NCAA Turnuvasının ilk turunda San Diego State’i uzatmada mağlup etti ve Final Four’da Big East rakibi UConn’a katılma şansını az farkla kaçırdı.

Takımlar geçen yılki toplantıdan dolayı herhangi bir kırgınlık yaşamadı. Maui Davetiyesi için geçen sonbaharda Hawaii’ye gidiş-dönüş uçuşunu paylaştılar ve sıkı, fiziksel bir oyunda hiçbir takım sekiz sayıdan fazla lider olmadı.

Kaluma, kardeşi San Diego Eyaletinden Adam Sieko’ya karşı oynadı. Ebeveynleri orta sahada birkaç sıra geride oturdu ve Seiko ile kutlama yapmadan önce sessizce oturdu.

Associated Press bu rapora katkıda bulunmuştur.

READ  Wagner Grubu'nun lideri Yevgeny Prigozhin'in, Rus birliklerinin başkentten ayrılmasıyla Beyaz Rusya'ya gittiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir