Silikon Vadisi Bankasını Satın Alan İlk Vatandaşlar

First Citizens Bancshares, çöküşü bu ay finans sektöründe şok dalgaları yaratan Kaliforniyalı borç veren Silicon Valley Bank’ı satın alacak.

Federal Deposit Insurance Corporation, mevduatların iflas etmesinden sonra 10 Mart’ta Silikon Vadisi bankasının kontrolünü ele geçirdi. FDIC, hangi anlaşmayı duyurdu Pazar günü geç saatlerde banka tamamen veya parça parça alıcı arıyor.

FDIC’nin devralınmasının ardından Silicon Valley Bridge Bank’a dönüşen Silicon Valley Bank’ın California ve Massachusetts’te 17 şubesi bulunuyor. Hükümet devraldığında ülkenin en büyük 16. bankasıydı, ancak ne kadarına sahip olduğu net değil. Çöküşü, 2008 mali krizinden bu yana ABD’deki en büyük banka iflasıydı.

Silicon Valley Bank’ın eski ana şirketi SVB Financial, 17 Mart’ta iflas başvurusunda bulundu. Yatırım yöneticisi SVB Capital ve aracı kurum SVB Securities de çeşitli birimleri satmak için ayrı bir süreç yürütmeyi planlıyor.

Silikon Vadisi bankasının çöküşü finans sektöründe şok dalgaları yarattı.

19 Mart’ta New York Community Bancorp, FDIC’nin operasyonlarını devralmasından bir hafta sonra feshedilmiş Signature Bank’ı satın aldı. Anlaşma, 2,7 milyar $ indirimle satın alınan 12,9 milyar $’lık borç dahil olmak üzere yaklaşık 38 milyar $’lık varlığı içeriyor. Signature’ın yaklaşık 60 milyar dolarlık kredisi anlaşmaya dahil edilmedi.

READ  2024 CMT Müzik Ödülleri bu gece country müziğini kutluyor. İşte gösteri hakkında bilmeniz gerekenler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir