SAG grevi, aktörlerin AMPTP stüdyolarıyla bir sözleşme imzalamaması nedeniyle yakındı.

Neredeyse tüm televizyon ve sinema oyuncularını temsil eden bir birliğin Çarşamba gece yarısına kadar büyük stüdyolarla yeni bir sözleşme imzalayamamasının ardından, Hollywood’u etkili bir şekilde kapatan tarihi bir çifte grev yakın görünüyor.

Screen Actors Guild-Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA) bir gecede, müzakere ekibinin Netflix, Amazon, Disney ve Warner Bros. bozuldu

SAG-AFTRA, 63 yıl sonra ilk kez Hollywood yazarlarının devam eden grevine katılarak, ulusal yönetim kurulunun grevi resmi yapıp yapmamaya karar vermesinin ardından Los Angeles saatiyle öğlen bir basın toplantısı düzenleyecek.

SAG-AFTRA’nın ulusal yönetici direktörü Duncan Crabtree-Ireland yaptığı açıklamada, “Stüdyolar ve yayıncılar, sözleşmelerimizi kehribar renginde dondurmakta ısrar ederken sektörümüzün iş modelinde büyük tek taraflı değişiklikler uyguladılar.” üyelerimize gösterilen temel küçümseme bizi bu noktaya getirdi. Stüdyolar ve yayıncılar, üyelerimizin kararlılığını tam olarak keşfetmek üzereyken hafife aldılar.

Sendika başkanı Fran Tresher, birkaç hafta önce bir anlaşmaya varabileceğini umduğu, büyük stüdyoları temsil eden bir pazarlık grubu olan Sinema ve Televizyon Yapımcıları Koalisyonu’nu yerle bir etti.

Drescher, “AMPTP’nin sendikanın en önemli programlarına verdiği yanıtlar, bu sektöre yaptığımız büyük katkıları aşağılayıcı ve aşağılayıcıdır.” dedi. “Şirketler bazı konularda anlamlı bir şekilde ilgilenmeyi reddederken, diğerleri bizi tamamen engelledi. Onlar iyi niyetle müzakere etmedikçe bir anlaşmaya varamayız.

Yanıt için AMPTP temsilcilerine hemen ulaşılamadı.

Oyuncuların talepleri, 11.000 üyesi aylardır grevde olan Amerika Yazarlar Birliği’ndeki meslektaşlarının taleplerini büyük ölçüde yansıtıyor. Bir aktörün görünümünü veya bir yazarın tarzını zaten simüle edebilen yapay zeka teknolojisine kısıtlamalar ve sendikaların Hollywood’un yaratıcı sürecini bir konser ekonomisine dönüştürdüğünü söylediği yayın çağı için yeni bir iş modeli istiyorlar.

TV yazarları, The Post’a endüstri çapındaki grevlerinin gelecek nesiller için neyi başaracağını umduklarını anlattı. (Video: Ally Caron/The Washington Post)

WGA’nın Mayıs başında greve gitmesinden bu yana birçok şov ve filmin prodüksiyonu durduruldu. Oyuncu kadrosunun toplu iş bırakmasının kalan çekimlerin neredeyse tamamını durdurması bekleniyor.

READ  İspanya seçimleri: PP önde ama hiçbir parti hükümeti kurmaya yetecek kadar mutlak destekle çıkamadı

SAG-AFTRA ve stüdyolar, ikinci bir grevden kaçınmak için haftalarca uğraştı, ilk teslim tarihini bu ay 30 Haziran’a kadar uzattı ve üst düzey bir arabulucu gönderen ABD hükümetinin Federal Arabuluculuk ve Uzlaştırma Servisi’nden son dakika yardımı istedi. Çarşamba günü yapılacak müzakerelerin son turuna katılmak için.

Bu işe yaramadı ve Hollywood şimdi neredeyse tüm canlı yayın yeteneklerini setten uzaklaştırıyor. A listesindeki aktörler vesaire Meryl Streep, Jamie Lee Curtis, Quinta Brunson ve Pedro Pascal daha önce SAG-AFTRA liderlerine yazdıkları açık mektupta grev isteklerini dile getirmişlerdi.

Yazarlarla çifte grev neredeyse eşi görülmemiş olurdu. 2007’deki yazarlar grevi ve 2000’deki altı aylık sanatçı grevi de dahil olmak üzere, hem oyuncular hem de yazarlar birçok kez seti terk etmiş olsalar da, bu tarihteki en uzun eğlence grevlerinden biri—aynı zamanda grevdeler. zaman: 1960 yılında, Screen Actors Guild’in başında Ronald Reagan vardı.

Bu çifte grev, stüdyoların, diğer dönüştürücü koşulların yanı sıra, filmler TV’ye lisanslandığında kazanılan paranın bir yüzdesini oyunculara ödemeyi kabul etmesiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir