Savunma Yasa Tasarısının bir hükmü kürtaj referandumuna tabidir

McCarthy, potansiyel muhafazakar ayrılmalardan kaçınmak için şimdiden çok çalışıyor. Kırbaç ekibi Perşembe sabahı yaklaşık yarım düzine muhafazakarla – çoğu Meclis Özgürlük Grup Toplantısının üyeleriyle – bir araya geldi.

Kürtaj, Cumhuriyetçilerin Pentagon tasarısı üzerinde yapacakları tek zorlu tartışma değil. Meclis, son oylama turlarında ırk, iklim değişikliği ve transgender birlikleri konularını ele aldı.

Konsey vekili de kabul etti. Matt Rosendale(R-Mont.) 222’ye karşı 211 oyla engelli askerler için organ nakli ameliyatlarının ve hormon tedavilerinin sonlandırılması önerisi.

Ama temsili. Marjorie Taylor Yeşil(R-Ga.)’nın yasa tasarısından 300 milyon dolarlık askeri yardımı kesme önerisi, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin güçlü desteğiyle kolayca reddedildi.

Jackson ve diğer muhafazakarlar, hükümet prosedür için ödeme yapmasa da çoğu kürtaj için vergi mükelleflerinin fon sağlamasını engelleyen federal yasaları göz ardı ederek kürtaj politikasını parçaladılar.

Jackson, “Vergi mükelleflerinin parası doğrudan kürtajı desteklemek için gidiyor ve bu salonda farklı olduğunu söyleyen herkes açıkça Amerikan halkına yalan söylüyor” dedi. “Kürtaj için vergi mükellefi tarafından finanse edilen seyahat aslında vergi mükellefi tarafından finanse edilen kürtajdır.”

Jackson’ın eylemi kadın birliklerin sağlık hizmetlerine zarar verebilir ve geçen yılki Roe v. Wade’in savunması düşürüldükten sonra, bir Demokrat süvari alayı, bunun federal düzeyde kürtajı yasaklama girişiminin habercisi olduğunu söyleyerek karşılık verdi.

“Ulusal güvenlik üzerinden kültür savaşları sunuyorlar,” dedi Rep. Eliza Slatkin (D-Mich.) dedi. Kürtaj konusunda “Cumhuriyetçiler federal bir yasak alana kadar durmayacaklar” dedi.

Meclis Perşembe günü bir kuralı onayladı ve GOP’un Pentagon’un en önemli savaşlarından uzaklaştırılması gerektiğini savunduğu Biden dönemi personel politikalarını geri alan, çoğu Cumhuriyetçilerden gelen 80 değişiklik daha tartışmaya başladı. Bu, milletvekillerinin Çarşamba günü değerlendirdiği ve çoğunluğu tartışmalı olan 289 değişikliğin üstüne geliyor.

READ  Çin verileri ekonomik yavaşlama korkularını körüklerken hisse senetleri düşüyor

Bazı Cumhuriyetçiler, McCarthy’nin partisini bir arada tutabilmesi durumunda bir çıkmazın yasayı öldürüp öldürmeyeceğini merak ettikten sonra, liderler tasarıyı başlangıçta planlandığı gibi bu hafta geçirebilirler.

Ancak muhafazakarlar hala kafaları terletiyor. Freedom Caucus üyeleri, yönetimle ilgili oylamayı son dakikaya kadar erteledi.

Bununla birlikte, muhafazakar politika oylarını dağıtma hamlesi, nihayetinde McCarthy ve ekibinin bir kumarıydı. Cumhuriyetçi liderler, McCarthy’nin başkanlığını zaten tehdit etmiş olan muhafazakarlara, tasarının usule ilişkin bir oylamada tüm Meclis’e ilerlemesini engellememeleri için değişikliklerini oylamalarına izin vererek güven veriyorlar. GOP liderlerinin, Demokratların gemiyi atlamasını ve savunma tasarısının geçme şansını öldürmesini önlemek için alt mecliste oy kullanmak için daha zor tekliflere ihtiyacı vardı. Kürtaj referandumu bunu değiştirdi.

Demokratlar, Cumhuriyetçilerin sert düzenlemeler getirmesi halinde 886 milyar dolarlık savunma tasarısını desteklemeyeceklerini telgrafla bildirdiler. GOP liderlerini sağ kanatlarına hizmet ettikleri ve mevzuatın normalde alacağı iki partili destekten kaçındıkları için parçaladılar.

Temsilci, “Bu yasa tasarısı Silahlı Hizmetler Komitesi’nden 58-1’le geçti” dedi. Jim McGovern Massachusetts, Kurallar Komitesi’ndeki en üst düzey Demokrat. “Talimatta yapılan değişikliklere baktığımda, Meclis’ten geçmezse şaşırırım.”

McGovern, “Nasıl ilerleyeceğimizi dikte eden MAGA aşırılık yanlılarının küçük bir azınlığına sahip olmak çok çirkin” dedi.

Temsilci Matt Gates (R-Fla.), daha sert muhafazakar değişikliklerden bazıları kabul edilse bile, Demokratların tasarıya karşı oy verme taahhüdünden şüphe ediyor. Ukrayna’ya daha fazla yardımın sesli bir muhalifi olan Gaetz, Demokratların yasa tasarısında Kiev’in lehinde oy kullandığının kayıtlara geçmesini istemediğine bahse giriyor.

Gates, “Ukrayna’nın parası için Demokratlar bir kedi yavrusunu tırmalamak gibidir” dedi. Diğer öneriler de tartışmayı etkileyebilir.

Gaetz’in çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık eğitimini engelleme önerisi de dahil olmak üzere Good Pentagon çeşitlilik programlarında yapılan çeşitli değişiklikler pakete dahil edilmiştir.

READ  Colorado Çığında 2 Kar Motosikleti Öldü

Muhafazakarlar, kongre tarafından yetkilendirilen bir komisyonun yeniden adlandırma tavsiyelerini sunmasından sonraki bir yıl içinde, Konfederasyon liderlerinin adlarının askeri üslerden ve diğer askeri mülklerden çıkarılması konusundaki mücadeleye geri dönme şansına sahip olacaklar.

Parti liderleri temsillerde bulundu. Bob İyi
(R-Va.) birçok kurulum yeni adlarını benimsemiş olsa da, değişikliğini oyladı.

80 değişikliğin 70’i Cumhuriyetçi destekli, dördü Demokrat ve altısı iki partili. Dosyalanan 1.500 değişikliğin çoğu iptal edildi.

Demokratlar, Temsilci’nin kayan yazı değişikliği de dahil olmak üzere, kurgu odası zemininde bırakılan birkaç önceliğe üzüldüler. Sarah Jacobs (D-Calif.), Biden’ın bunları Ukrayna’ya gönderme kararını protesto ederek misket bombalarının denizaşırı ABD’ye transferini geniş ölçüde yasaklardı. Bu öneri Getz tarafından da desteklendi.

Cumhuriyetçiler değişikliğe sert tepki gösterdiler ve Green bunun yerine Ukrayna’ya parça tesirli bomba tedarikini kısıtlama önerisine oy verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir