Quest 3 bu yıl geliyor, 2027’ye kadar tam AR gözlüğü

Meta, Ray-Ban sponsorluğundaki akıllı gözlüklerini 2021’de tanıttı. Şirketin, tüm AR yeteneğini geliştirecek olan gözlük teknolojisinin yeni sürümlerini önümüzdeki yıllarda piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor.
Fotoğraf: Brianna Provenzano/Gizmodo

Bilin bakalım Meta’nın sanal/artırılmış gerçeklik ekibi ne hazırlıyor? Bunu zaten biliyorduk Meta Görev 3 bir şans vardı Bu yıl için planlanıyor, ancak şirket 2025’te sınırlı “akıllı gözlükler” ve 2027’ye kadar tam AR gözlüklerle çıkmayı planlıyor. Elbette Meta, yaklaşan AR cihazlarını bizim değil, onların sözleriyle reklamlarla donatmayı planlıyor.

Bu bilgiler bize aittir sınırdaReality Labs bölümüne gönderilen sızdırılmış bir sunumda Salı günü açıkladı. “Orion” kod adlı teknolojinin en ilginç parçası gerçek AR gözlükleri, o halde buradan başlayalım.

Meta, AR gözlüklerini ne zaman piyasaya sürüyor?

Meta’nın Orion gözlükleri sekiz yıldır geliştiriliyor ve personel gözlükleri gelecek yıl test edecek. Yeni yol haritası, Meta’nın akıllı gözlüklerinin yeni sürümleri ve Orion alamayan herkes için boşluğu dolduran ikinci nesil bir akıllı saat ile 2027 yılına kadar sınırlı sayıda Orion’u halka sunma planlarını içeriyor.

Tabii ki, Meta’nın büyük reklam işini AR ile genişletme olasılığı daha yüksektir. AR Başkan Yardımcısı Alex Himmel, “AR gözlüklerini taktığınızda reklamların alanda nasıl görüntüleneceğini hayal etmenin kolay olduğunu düşünüyorum” dedi. Gözlüklerin “konuşmaları izleyebileceğini”, yani Meta’nın mevcut VR cihazlarından daha hedefli reklamlar sunabileceklerini de sözlerine ekledi.

Kullanıcılara bulut yedeklemeleri gibi sanal ürünler veya diğer hizmetler satma planlarının yanı sıra Himmel, bu reklam planını “cep telefonlarında daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemeyen bir iş” olarak adlandırdı. Şirketin “Metaverse” emelleri inanılmaz bir para yuttuğunu kanıtladı Şimdiye kadar, ama bir destek Meta’nın zayıflayan reklamcılık işi Gökkuşağının sonunda bir küp altın olabilir. AR gözlüğü takarak dolaşabileceğiniz, nerede olduğunuza veya neye baktığınıza bağlı olarak gerçek zamanlı olarak açılan bir reklam akışını izleyebileceğiniz bir geleceğe bakıyor olabiliriz.

Meta, sanal gerçeklikte önümüzdeki birkaç yıl için ne planladı?

Meta’nın gelecekteki tüm ürünleri, hatta VR kulaklıkları, bu artırılmış gerçeklik teknolojisi vaadine bağlı. Bu, özellikle o sırada şirketin ana konuşma noktası olduğu için sürpriz olmamalı. 2021 Bağlantı Vitrini. Şu anda “Stinson” kod adlı MetaQuest 3’ün mevcut fiyattan “biraz daha pahalıya” mal olması bekleniyor. En düşük fiyat 400 $ Quest 2’dir., şirketin VR Başkan Yardımcısı Mark Rabkin’in çalışanlara söylediği bildirildi. “İnsanlara tüm bu gücün, tüm bu yeni özelliklerin buna değer olduğunu kanıtlamamız gerekiyor.”

Quest 2’nin piyasaya sürülmesinden bu yana üç yıl geçti ve Rabkin, şu anda şirketin VR cihazlarıyla, ucuz kulaklığın ilk piyasaya sürüldüğü zamandan daha az ilgilendiğini söyledi.

The Verge sızıntısına göre yeni cihaz daha ince olacak, iki kat daha güçlü. Bu yeni cihaz ayrıca gelişmiş geçiş teknolojisine sahip olmalıdır. Görev Artıları Tam renkli bir harici kamera sistemi, AR kullanım durumları için onu açar. Meta CEO’su Mark Zuckerberg zaten bahsetti Quest 3, biraz karma gerçeklik potansiyeline sahip olmalıdır Geçen ay bir yatırımcı görüşmesi sırasında. Rapora göre Meta, Quest 3 kullanıcılarının kulaklığı çıkarmadan evlerinde “zahmetsizce” dolaşmasını istiyor.

Rabkin, kullanıcıların bir tür uyarı ekranı oluşturabileceğini söyledi. Sanal masaüstlerine “çapalar ve nesneler” yerleştirebilirler. Yeni cihaz, 41 adet karma gerçeklik oyunu ve uygulamasıyla birlikte gönderilecek.

“Ventura” ve “La Jolla” kod adlı iki kulaklığın geliştirilme aşamasında olduğu söyleniyor. 2024’te piyasaya sürülmesi planlanan iki kulaklıktan ilkinin daha “erişilebilir” kulaklık olması gerekiyordu. Quest ve Quest Pro VR kulaklıkları arasında bir yerde fiyatlandırılabilir gibi görünüyor. La Jolla, ikisi arasında daha gelişmiş olanıdır ve daha gerçekçi avatarlar ve görseller içerdiği düşünülmektedir.

Bu, Meta’nın VR hırsları için iyi bir haber değil. Meta, geçtiğimiz günlerde “Cardiff” ve “Hermosa” kod adlı iki VR başlığını tamamen iptal etmiş olabilir. Bu haber ilk olarak Verge editörü Alex Heath’in Komut Satırı haber bülteninde yayınlandı (üzerinden Sanal Gerçekliği Yükle) kulaklıklar MetaQuest Pro 2 ve MetaQuest Lite olurdu ve sonuncusu, tamamen el takibine odaklanmak için kontrolörleri terk ederdi. Meta hala bu fikirleri düşünüyor olabilir, ancak yıllık güncelleme planının bir parçası olarak değil.

Meta MB olarakIG sGiyilebilir cihazlar için şeritler

Şirketin daha mütevazı giyilebilir cihazlar için planladığı şeye gelinceBu sene böyle kamera camları görülecek Meta tarafından 2021’de piyasaya sürülen Ray-Ban sponsor çifti. Meta’nın cam teknolojisi için bir sonraki büyük sürümün 2025’te geleceği söyleniyor, ancak camın içinde gerçek bir ekran görüneceği zaman. Himel, çalışanlara yeni gözlüklerin gelen metin mesajlarını görüntüleme, QR kodlarını tarama ve metni gerçek zamanlı olarak çevirme yeteneğine sahip olacağını söyledi. Tüm bu özellikler, Gizmodo’nun CES 2023 sırasında gördüklerine benzer. AR gözlükleri üzerinde çalışan bir grup başka teknoloji şirketi.

Cihaz, seçimler arasında kaydırılan kontrollerle bir “nöral arayüz” bandı aracılığıyla kontrol edilir. Grup, sonunda kullanıcıların metin yazmasına izin vermek için bir “sanal klavye” çalabilecek kapasitede olmalıdır. Şirket, kullanıcılara gözlüklerini kontrol etmeleri için başka bir seçenek sağlayacak bir tür akıllı saat geliştiriyor. Saat, meta marka sosyal medya uygulamaları ve bazı sağlık ve fitness özellikleriyle diğer tüm akıllı saatler gibi çalışır.

READ  13 yaşındaki Mason Disick, öğleden sonra araba yolculuğunda babası Scott kadar uzun görünüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir