Polonya, Ukrayna'yı hedef alan Rus füzesinin hava sahasına girmesinin ardından uçağı etkinleştirdi

Gleb Garanich/Reuters

Rus saldırısı sırasında Kiev silüeti üzerinde bir füze patladı.



CNN

Polonya, Ukrayna'yı hedef alan bir Rus seyir füzesinin Pazar sabahı hava sahasına girmesinden sonra uçağı ateşlediğini söyledi.

Polonya Silahlı Kuvvetlerinin operasyonel komutanlığı X'te “24 Mart sabah saat 4: 23'te, Rusya Federasyonu'nun uzun menzilli havacılığı tarafından bu gece fırlatılan seyir füzelerinden biri Polonya hava sahasını ihlal etti” dedi.

“Nesne Polonya'ya uçtu [air]Operasyon komutanlığı, “Userdow köyü (Lublin Voyvodalığı) yakınlarında uzayda kaldı ve burada 39 saniye geçirdi” dedi. “Uçuşu boyunca askeri radar sistemleri tarafından gözlemlendi.”

Bu, Ukraynalı yetkililerin Rusya'nın Polonya sınırına yakın batı Ukrayna bölgesi Lviv'e yaklaşık 20 füze ve yedi Şahed saldırı uçağı ateşlediğini söylemesinin ardından geldi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de de birçok yerde bombaların patladığı bildirildi.

Lviv Belediye Başkanı Andrii Sadovyi, füzelerin kritik altyapıyı hedef aldığını ancak Lviv kentinde herhangi bir saldırı bildirilmediğini söyledi.

Harekat Komutanlığı, X'te hem Polonya hem de müttefik uçaklarının etkinleştirildiğini belirtti.

Komuta, “Polonya hava sahasının güvenliğini sağlamak için gerekli tüm prosedürler uygulandı” dedi.

Açıklamada, “Polonya ordusu Ukrayna topraklarındaki durumu izlemeye devam ediyor ve Polonya hava sahasının güvenliğini sağlamak için sürekli tetikte durumda” denildi.

Rusya, Polonya hava sahasını en son 29 Aralık 2023'te ihlal etmişti. Polonya ordusu daha sonra “tanımlanamayan bir hava nesnesinin” Ukrayna topraklarından hava sahasına girdiğini söyledi ve Polonya'nın en üst düzey askeri yetkilisi daha sonra “tüm işaretlerin orada olduğunu” söyledi. Bir Rus füzesi.

Bu arada Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko da çektiği telgrafta, Ukrayna'nın başkentinde bir dizi patlama yaşandığını ve füze parçalarının Desniansky Bölgesi'ne düştüğünü söyledi.

“Kapital'de Patlamalar. Hava savunması aktif. Klitschko, sığınaklarınızı terk etmeyin” dedi.

READ  Ezeli düşmanlar İran ve Suudi Arabistan, Çin'in arabuluculuk yaptığı anlaşmada bağları yenilemeyi ve büyükelçilikleri yeniden açmayı kabul etti

İtfaiye ve kurtarma ekiplerinin olay yerine doğru yola çıktığı belirtildi.

Bu gelişen bir hikayedir ve güncellenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir