ABD'nin FAA'nın United üzerindeki gözetiminin artması uçuş planlarını geciktirebilir

kaydeden David Shepherdson

WASHINGTON (Reuters) – ABD Federal Havacılık İdaresi'nin Cumartesi günü yaptığı açıklamada, United Airlines'ın güvenlik düzenlemelerine uygunluğunu sağlamak için denetimlerini artırdığı belirtildi.

Chicago merkezli havayolu, Reuters'e yaptığı açıklamada, FAA'nın “güvenlik düzenlemelerine uygun olduğundan, riskleri belirleyip azalttığından ve güvenliği etkili bir şekilde yönettiğinden emin olmak için resmi bir değerlendirme başlatacağını” söyledi.

“Devam eden sertifikasyon faaliyetlerinin devam etmesine izin verilebilir, ancak gözetimin bulgularına bağlı olarak gelecekteki projeler ertelenebilir.”

United yorum yapmaktan kaçındı.

Bir kaynak, Bloomberg News'in FAA'nın müşterilere United'ın yeni uçuşlarına veya yeni rotalarına binme yetkisi veremeyeceğini bildiren haberini doğruladı. FAA yorum yapmaktan kaçındı.

United Cuma günü yaptığı açıklamada, son haftalarda meydana gelen yarım düzine güvenlik olayının ardından FAA'nın uçaktaki denetimleri artıracağını söyledi.

United uçağı Oregon'a indiğinde dıştan takmalı motorlardan birinin kayıp olması FAA'nın soruşturmasına yol açtı. Filosundaki bir Boeing 737 MAX, Houston'da çimenlerin üzerinde yuvarlanıyor. United'ın işlettiği Boeing 777-200, San Francisco'dan kalktıktan sonra lastiğini kaybetti ve Los Angeles'a yönlendirilerek güvenli bir şekilde indi.

United'ın kurumsal güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Sasha Johnson, Cuma günü bir notta, önümüzdeki birkaç hafta içinde “bazı iş süreçlerimizi, kılavuzlarımızı ve tesislerimizi gözden geçirmeye başladıkça çalışanlarımızın operasyonlarımızda FAA'nın varlığını daha fazla göreceğini” söyledi.

Johnson'ın notunda, olayların “uygun bir şekilde duraklamamıza ve farklı bir şey yapıp yapamayacağımızı ve yapmamız gerektiğini değerlendirmemize neden olduğu” belirtildi ve havayolunun FAA'nın katkısını memnuniyetle karşıladığını da sözlerine ekledi.

Salı günü FAA Yöneticisi Mike Whittaker, Reuters'e ajansın son olayları takiben United'ı daha yakından izleyeceğini ve United CEO'su Scott Kirby'nin “bunlara bakarken onlarla biraz daha yakından ilgileneceğimizi bildiğini” söyledi.

(Washington'dan David Shepherdson ve Bengaluru'dan Mrunmai Dey tarafından rapor edilmiştir; Düzenleyen: Richard Chang)

READ  Keith Siegel ve Omri Miron: Video, ABD'li ve İsrailli rehinelerin Gazze'de hayatta olduğunu gösteriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir