Pete Ricketts, Nebraska’nın bir sonraki senatörü olarak Ben Sasse’nin yerini alacak

Bir Cumhuriyetçi olan eski Nebraska Valisi Pete Ricketts, Perşembe günü bu hafta istifa eden Cumhuriyetçi Ben Sasse’nin yerine eyaletin bir sonraki senatörü olarak seçildi. Başkan olmak Florida Üniversitesi’nden.

Bay. Ricketts, geçen yıl kampanyasının finansmanına yardım ettiği valilik ofisindeki halefi Jim Billen tarafından Senato koltuğuna seçildi.

2026’da biten Mister. Sasse’nin kalan görev süresi boyunca koltuğu doldurmak için 2024’te özel bir seçim yapılacak. Bu, Bay Ricketts Senato’da kalmak istiyorsa, özel bir seçime katılmak zorunda kalacağı anlamına geliyor. 2024’te ve ardından tam dönem için tekrar 2026’da.

58 yaşındaki Sn. Ricketts, 2015’ten bu aya kadar iki dönem vali olarak görev yaptı. Bay. Sasse geçen yıl istifasını açıkladıktan sonra Senato koltuğuna oturması bekleniyordu. Hızla destek aldı Cumhuriyetçi lider Kentucky Senatörü Mitch McConnell’den.

Ricketts ailesi, Nebraska siyasetinin tecrit edilmiş dünyasında uzun süredir çok güçlü. Finansal hizmetler firması TD Ameritrade’in kurucusu ve eski CEO’su olan Ricketts’in babası Joe Ricketts, ülke çapındaki Cumhuriyetçi adaylar ve davalar için önemli bir bağışçıdır.

Pete Ricketts geçen yıl en az 1,3 milyon dolar harcadı Vali için sıkı bir Cumhuriyetçi ön seçim, Bay. İki ana düşmanına saldırırken Billan’a yardım etmek. Bay. Milyar az farkla kazandı Partinin Trump destekli bir aday ve nispeten ılımlı bir aday göstermesi daha sonra genel seçimleri kazandı.

Bay. Milon Bey, Sass’ın yerini almakla ilgilenen Nebraskalılardan başvuru istedi ve birkaç adayı değerlendirdiğini söyledi.

“Bu süreci inanılmaz derecede ciddiye aldık” dedi. Nebraska Examiner’a göre. “Benim için kriterler çok basit. Aday bizi halk olarak temsil etmeli.

Ama Bay Ricketts’in isterse işi alacağından hiçbir zaman şüphesi olmadı.

Kasım ayı sonlarında Florida’da Cumhuriyetçi valiler toplantısında, Mr. Ricketts, “Ne olacağını göreceğiz” diyerek Senato koltuğuna olan ilgisini küçümsedi.

READ  Teksas yeni ve zorlu göçmenlik yasası üzerinde duruyor

Üç hafta sonra randevu için başvurdu.

Rachel Shorey Katkıda bulunulan rapor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir