Midwest güçlü bir kış fırtınasından sarsılırken, Güney Kaliforniya için nadir kar fırtınası uyarıları verildi.

(CNN) gibi Şiddetli, çok günlü kış fırtınası Bu hafta ülkenin büyük bir kısmına yoğun kar ve buz yağdırdıktan ve Orta Batı’da binlerce kişiyi elektriksiz bıraktıktan sonra, başka bir fırtına Batı Cuma günü Batı’ya yağmur ve kar getirme tehdidinde bulunuyor ve Güney Kaliforniya’da nadiren kar fırtınası uyarılarına yol açıyor.

içinde İlk kar uyarısıSan Diego’daki Ulusal Hava Durumu Servisi, San Bernardino İlçesi dağlarında Cumartesi sabahı 3 ila 5 fit kar görebileceğini söyledi.

Cumartesi öğleden sonraya kadar Los Angeles ve Ventura ilçeleri için de kar fırtınası uyarısı yapıldı. Bazı yalıtılmış alanlarda 5 fit’e kadar 7 ila 8 fit kar olabilir.

“Bu fırtına sistemi alışılmadık derecede soğuk olacak ve kar miktarı çok düşük olacak. Aslında, Pasifik kıyısına çok yakın bölgelerde ve kar görmeye alışık olmayan iç vadilerde bir miktar kar birikebilir.” Ulusal Hava Servisi söyledi Cuma başla.

“Cuma sabahından Cumartesi öğleden sonraya kadar, sığınak olmadan seyahat etmekten kaçınmayı planlayın. Sel ve kar fırtınası koşullarının en kötü etkileri Cuma öğleden sonra ile Cumartesi sabahı arasında olacak ve zorunlu olmayan veya acil olmayan seyahatler ertelenmelidir!” bu San Diego Hava Durumu Servisi söz konusu.

Fırtına, Güney Kaliforniya’da yaklaşık iki ay sonra 20 milyondan fazla insanı sel nöbeti altına aldı ve 30 milyondan fazla insanı şiddetli rüzgar uyarısı altına aldı. Ölümcül sel turları. Uyarı alanlarında maksimum rüzgarlar 75 mil / saate ulaşabilir.

Sistem, Cuma sabahı erken saatlerde Kuzey Kaliforniya’yı etkileyecek. Fırtına güneye doğru kayarken, Cuma akşamına kadar koşullar iyileşmeye başlamadan önce alçak rakımlarda 6 inç’e kadar ve bölgenin en yüksek zirvelerinde 3 fit’e kadar kar yağışı mümkündür.

Sierra Nevada Dağları, Cuma’dan Cumartesi’ye kadar 1,8 metreye kadar kar görebilirdi ve Nevada’da bir Kar fırtınası uyarısı Kuzeybatı Nye County için Cuma sabahından Cumartesi erken saatlere kadar geçerlidir.

READ  Kar fırtınası Kanada'yı elektriksiz bir şekilde vururken iki kişi öldü

Hava durumu servisi, “Yoğun kar, saatte 60 mil hızla esen rüzgar, esen ve savrulan kar sıfır görüşe neden olacak” uyarısında bulundu.

Sakini Ngugi Kihara Cuma günü CNN’e verdiği demeçte, kar zaten Santa Cruz Dağı’nı vurdu.

Kihara, “Burada hiç bu kadar çok kar görmemiştik,” dedi. “Uyandırdık. Dün başladı ama bir gecede çok uzun sürdü. Çok sayıda ağaç devrildi ve etrafımızdaki tüm yollar kapandı. Elektrikler kesik ve Salı gününden beri çoğunlukla kesik.”

Çocuklar, California, San Bernardino County dağlarının manzarası eşliğinde Yucaipa’da ender kar yağışının tadını çıkarıyor.

Daha büyük Los Angeles bölgesinin alçak kotları beş inç’e kadar yağmur görebilirken, dağlar 6 inç görebiliyordu. San Diego bölgesinde, alçak rakımlar üç inç’e kadar yağmur alabilirken, dağlar 7 inç’e kadar çıkabilir.

Cuma günü erken saatlerde Kaliforniya’da elektrik kesintileri artıyordu ve çoğu kuzey bölgesinde olmak üzere yaklaşık 75.000 müşteri karanlıkta kaldı. Bu, gün başlarken ülke genelinde kaydedilen 820.000’den fazla elektrik kesintisinin küçük bir kısmını temsil ediyordu. PowerOutage.us. Kesintilerin çoğu – yaklaşık 720.000 – bu haftaki dondurucu yağmur ve karın elektrik hatlarına ve ağaçlara zarar verdiği Michigan’da yaşandı.

Şiddetli fırtına kurtarma çalışmalarını hızlandırdı

Bu haftaki geniş ve güçlü fırtına, Batı, kuzey Great Plains, Great Lakes bölgesi ve New England’daki birçok eyalette hasara yol açtı.

Eyalet Karayolu Devriyesi, Wyoming’deki birkaç ilçenin, birkaç gün boyunca eyaletin güney kesimlerinde 40 inçten fazla kar yağarak sürücülerin yoğun karda mahsur kalmasının ardından arama kurtarma moduna geçtiğini söyledi. twitter.

Perşembe günü Michigan, Ypsilanti’de dondurucu bir kar fırtınasının ardından yerde karla kaplı ağaç dalları görülüyor.

Minneapolis, Minnesota, bu hafta üç gün boyunca 13 inçten fazla gördü. Minnesota Eyalet Devriyesi sözcüsü, Çarşamba günü eyalet çapında 160’tan fazla araç kazasının bildirildiğini ve düzinelerce arabanın yoldan çıktığını söyledi. Tweetler.

READ  Kuş gribi süt ineklerine de sıçradı

Minneapolis yetkilileri Cuma gününden bu yana bir günlük kar acil durumu ilan etti ve şehir ekipleri sokakları sürüyor ve temizliyor.

Fırtınanın Pazartesi akşamı başlamasından bu yana bazı şehirlerde kar yağışı düzinelerce inç’e ulaştı; bunlara Battle Lake, Wyoming’de 48 inç, Montana, Dupuir’de 32 inç ve Utah, Park City’de 29 inç dahil.

Ancak fırtınanın tek suçlusu kar değil. Ağır buz da tehlikeliydi.

Michigan, Ann Arbor 0,65 inç, Francesville, Wisconsin ise 0,75 inç kar ölçtü.

Bir tweet’e göre New England’da buz, Perşembe gecesi Massachusetts Turnpike’ta 15 araçlık bir kazaya neden olmuş olabilir. Massachusetts Eyalet Polisi.

Yetkililer zincirleme reaksiyonlu kazaya çok sayıda özel araç ve traktör römorkunun karıştığını söylediler. Tweet, askerler, itfaiyeciler ve EMS’nin olaya müdahale ettiğini ve çok sayıda kurbanın hastaneye götürülmek zorunda kaldığını söyledi.

Güney Amerika en yüksek sıcaklıkları kaydediyor

Ülkenin kuzey kesimleri kar yağışı ve kar birikimini ölçerken, güneydoğu kesimlerinde yüksek sıcaklıklar yaşanıyor.

Güneydoğu Perşembe günü 50’den fazla günlük zirve kaydedildi.

  • Georgia’daki St. Simons Adası, Şubat ayı için tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 88 dereceyi kaydetti.
  • Tupelo, Mississippi, bir başka Şubat rekoru olan 87 derecelik yüksek bir sıcaklığa ulaştı. Çarşamba günü bir önceki en yüksek seviye 84 dereceydi.
  • Raleigh, Kuzey Karolina, Şubat ayı için tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 85 dereceyi gördü. Bir önceki rekor 1977’de 84 dereceydi.

Şiddetli bir kış fırtınası ve güneydeki sıcak hava dalgası 100 derecelik sıcaklıklar üretti sıcaklık farkı Bu hafta başlarında kuzey Rockies ve güney arasında.

CNN’den Jennifer Henderson bu rapora katkıda bulundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir