Mayorgas'ın azil davası başlıyor. Demokratlar derhal azil talebinde bulunuyor

WASHINGTON (AP) — Senato azil duruşmalarına Çarşamba günü başladı İç Güvenlik Bakanı Alexander Meyergas onun ele alınması üzerine ABD-Meksika sınırıDemokratlar, senatörleri jüri üyesi olarak atayacaklarına yemin ederek, tartışmalar başlamadan davayı bitirmek istediklerini söylediler.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin görevden alınmasına ilişkin iki maddenin “yüksek suç ve kabahatler konusundaki yüksek standardı karşılamada başarısız olduğunu” ve tehlikeli bir emsal oluşturabileceğini öne sürerek soruşturmayı reddetmek için harekete geçeceğini söyledi.

DNY'den Schumer, Senato'nun açılış konuşmasını yaparken, “Senatonun bütünlüğü ve bu nadir vakalarda görevden alınmayı korumak için, senatörlerin bugünkü görevden alma kararını reddetmesi gerekiyor.” dedi.

Ev Çok az oy verdiler Şubat ayında, her iki makalede de göçmen yasalarını uygulamayı “kasıtlı ve sistematik olarak” reddettiğini ileri sürerek Mayorkas'ı sınırı idare etmesinden dolayı eleştirmişti. Temsilciler Meclisi görevden alma yöneticileri Azil soruşturmasını Senato'ya havale etti Salı günü, Senato kuyusunda durun ve senatörlerden oluşan tutsak dinleyicilere yüksek sesle kitap okuyun.

Artık senatörler yemin ettikten sonra, meclis, Washington'dan bir Demokrat olan Senatör Patty Murray'in başkanlığında bir ceza mahkemesi haline geldi. Murray, Senato'nun başkan yardımcısı veya başkan yardımcılığı görevini yürüten çoğunluk partisinin kıdemli üyesidir. Senatörler imzayı atmak için dörtlü gruplar halinde Senato huzuruna çıktı Yemin kitabı Ulusal Arşivlerde saklanır.

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin, davayı tartışma şansı olmadan Mayorkas'a karşı görevden alınmayı tamamen reddetmesi, görevden alınmaya öncelik veren Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri ve Temsilciler Meclisi Sözcüsü Mike Johnson için utanç verici bir yenilgi olacaktır. Bu, hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar için başkanlık seçim yılındaki önemli bir konu olan sınır güvenliği konusunda politik olarak yankı bulacak.

Cumhuriyetçiler, Başkan Joe Biden'ın sınır konusunda zayıf olduğunu çünkü yönetiminin son iki yılında 2 milyondan fazla kişinin yasa dışı geçiş nedeniyle tutuklandığını savunuyor. Rekor düzeyde Meksika'da artan yaptırımlar nedeniyle Aralık ayında 250.000. Demokratlar, Mayorkas'ı görevden almak yerine, Cumhuriyetçilerin ABD'ye yasadışı yollardan giren göçmenlerin sayısını azaltmayı amaçlayan iki partili bir Senato uzlaşmasını benimsemeleri gerektiğini söylüyor.

READ  Antitröst düzenleyicileri, işçiler için rekabet etmeme maddelerini yasaklamayı teklif ediyor

Johnson Pazartesi günü makaleleri Kongre Binası'na göndermeye hazırlanırken, Schumer'in “bu krizin faillerini tamamen sorumlu tutmak” için bir soruşturma başlatması gerektiğini söyledi.

AP muhabiri Mary Claire Jalonik, Demokratların azil maddelerinin iptali için oy talep ederek soruşturmayı hızla sonlandırabileceklerini bildirdi.

Johnson, “Amerikan halkına hesap verme sorumluluğu sağlamanın önündeki tek engel Schumer'dir” dedi. “Anayasal olarak Meclis duruşma talep ediyor.”

Tüm süreç birkaç saat içinde yapılabilir. Schumer, Cumhuriyetçilerin kabul etmesi muhtemel olmayan bir tartışma için bir anlaşma arayacağını ve ardından bazı Cumhuriyetçi itirazlara izin vereceğini söyledi. Soruşturmayı reddedip referandum düzenlemeye çalışacak.

Bu oyu kazanmak için Schumer'in tüm Senato Demokratlarının ve üç bağımsızın desteğine ihtiyacı var.

Ancak Cumhuriyetçiler, Mayorgas'ın mahkum edilmesini ve görevden alınmasını gerektirecek Senato'nun üçte ikilik desteğini alamıyorlar; Demokratlar Senato'yu 51-49 kontrol ediyor ve görevden alınmaya karşı birleşmiş görünüyorlar. Denemek. Tek bir Temsilciler Meclisi Demokratı bile bunu desteklemedi.

Çoğu Cumhuriyetçi azil kararına karşı çıkarken, bazıları Demokratlarla oy kullanabileceklerini belirtti.

You are. R-Utah'tan Mitt Romney geçen hafta, soruşturmanın reddedilmesi yönünde bir hamle olması durumunda ne yapacağından emin olmadığını söyledi. “Anayasal testleri karşılamayan birinin mahkumiyet almayacağının neredeyse kesin olduğunu düşünüyorum” dedi.

Romney aynı zamanda, “Belediye Başkanı'nın berbat bir iş çıkardığını ancak başkanın talimatlarını takip ettiğini ve yüksek suç veya suiistimal konusundaki anayasal kriterleri karşılayamadığı” yönündeki görüşünü de ifade etmek istediğini söyledi.

Çocukların çevrimiçi güvenliğine yönelik bir kampanya başlatmak üzere Çarşamba günü New York'ta bulunan Mayorkas, departmanının çalışmaya odaklandığını yineledi. “Senato ilerledikçe Senato uygun gördüğü şeyi yapacaktır” dedi. “Çarşamba sabahı New York'ta çevrimiçi cinsel sömürü ve istismarla mücadele ediyoruz. Görevimize odaklandım.

Her iki makale de Mayorgas'ın yalnızca mevcut yasayı uygulamayı reddetmekle kalmayıp aynı zamanda Kongre'ye yalan söyleyerek ve sınırın güvenli olduğunu iddia ederek halkın güvenini ihlal ettiğini ileri sürüyor. Meclis oylaması, yaklaşık 150 yıldır ilk kez bir Kabine Sekreterinin görevden alınmasına işaret ediyor.

READ  Macy's ve Costco'nun ekonomi hakkında bir uyarısı var

O zamandan bu yana Johnson, her iki meclis de çalışmalarını bitirene kadar makalelerin Senato'ya gönderilmesini haftalarca erteledi. Devlet finansmanı Kanun yürürlüğe girdi ve iki hafta ara verildi. Johnson geçen hafta onları Senato'ya göndereceğini söylemişti ama Tekrar yumruk attı Senato Cumhuriyetçileri hazırlanmak için daha fazla zaman istediklerini söyledikten sonra.

Meclis görevden alma yöneticileri, Salı sabahı belediye başkanlarıyla yapılan duruşmada Başkan Joe Biden'ın bakanlık için bütçe talebine ilişkin bazı argümanlarının ön izlemesini yaptı.

Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi başkanı Tennessee'den Temsilci Mark Green, sekretere yasaya göre Amerika'nın sınırlarını kontrol etmek ve korumak gibi bir görevi olduğunu söyledi ve şunları söyledi: “Sekreter olarak görev yaptığınız üç yıl boyunca bu sözü yerine getirmekte başarısız oldunuz. Kongre tarafından çıkarılan yasalara uymayı reddettiniz ve halkın güvenini ihlal ettiniz.

Mayorkas bakanlığın çabalarını destekledi, ancak ülkenin göçmenlik sisteminin “temelden bozuk olduğunu ve bunu yalnızca Kongre düzeltebileceğini” söyledi.

Diğer görevli yöneticiler Teksas'tan Michael McCall, Arizona'dan Andy Biggs, Virginia'dan Ben Cline, New York'tan Andrew Garbarino, Mississippi'den Michael Guest, Wyoming'den Harriet Hackman, Louisiana'dan Clay Higgins, Florida'dan Laurel Lee, August Belf ve Tex Belf'tir. ve Florida'dan diğer yöneticiler. Georgia'dan Marjorie Taylor Green.

Demokratlar makaleleri reddedemez veya ilerletemezlerse, geçen yüzyılda federal yargıçlara yönelik çok sayıda görevden alma duruşmasının emsalini takiben, görevden alma işlemini soruşturacak bir soruşturma panelinin oluşturulması yönünde oy kullanabilirler. Bu yaklaşımın pek çok örneği mevcut olsa da Demokratlar, özellikle göç ve sınır güvenliğinin temel meseleler olduğu başkanlık seçim yılında süreci tamamen bitirmek isteyebilirler.

Beş yılda üçüncü cezai soruşturma Demokratlar Başkan Donald Trump'ı iki kez görevden aldı Ukrayna ile ilişkileri Ve İkinci kez Daha sonraki günlerde 6 Ocak 2021 saldırısı Capitol'de. Trump beraat etti Senato tarafından iki kere.

READ  Tesla, ABD kesintilerinin ardından Çin, Almanya ve dünya çapında fiyatları düşürdü

Duruşmada, Temsilciler Meclisi azil yöneticileri ve Mayorgas'ı temsil eden avukatlar davalarını sunarken senatörler muhtemelen haftalarca yerlerinde oturmaya zorlanacak. Senato'nun tanık çağırma yetkisi vardır ve eğer karar verirse, tartışmaların açılmasından sonra her iki tarafa da soru sorabilir.

___

Associated Press yazarları Washington'dan Farnoosh Amiri ve San Diego, Kaliforniya'dan Elliot Spaght bu rapora katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir