Antitröst düzenleyicileri, işçiler için rekabet etmeme maddelerini yasaklamayı teklif ediyor

Yorum Yap

Federal Ticaret Komisyonu Perşembe günü, işverenlerin işçilere rekabet etmeme hükümleri koymasını yasaklayacak bir kural önerdi – ekonomistlerin ücretleri baskıladığını, yeni firmaların kurulmasını engellediğini ve tüketici fiyatlarını yükselttiğini söylediği yaygın bir uygulama.

Yasak, şirketlerin çalışanlarla rekabet etmeme anlaşmaları yapmalarını veya halihazırda mevcutlarsa bu tür anlaşmaları sürdürmelerini yasa dışı hale getirecek ve aktif rekabet etmeme hükümleri olan şirketlerin işçilere bunların geçersiz olduğunu bildirmelerini gerektirecektir. Bu tür sözleşmeler tipik olarak, mevcut veya eski bir işverenin belirli bir süre için bir rakipte işe girmesini engeller.

FTC, rekabet etmeme anlaşmalarının yasaklanmasının Amerikalılara 30 milyon yeni iş açacağını ve ücretleri yılda 300 milyar dolar artıracağını tahmin ediyor. Bu kural uygulanırsa, çok çeşitli endüstrilerde şok dalgaları gönderebilir.

2014’te ekonomistler arasında geniş çapta alıntı yapılan bir anket, Çalışanların yaklaşık yüzde 20’si Amerika Birleşik Devletleri’nde kuaförlükten yazılım mühendislerine ve hemşirelere kadar çeşitli işler rekabet etmeme kurallarına tabidir. Bu sözleşmeler, işçileri uzun bir iş arama sürecinde borç yükü altına sokmaya, işçileri kendi endüstrilerinden çıkarmaya veya daha düşük ücretli mesleklere girmeye zorladı.

Önerilen kural kısmen Başkan Biden tarafından önerildi. 2021 İcra EmriBu, FTC’nin Amerikalıları güçlendirmek için antitröst uygulamasının sınırlarını genişletmeye yönelik ilk büyük çabasıydı. işçiler.

Biden’ın atadığı FTC Başkanı Lina Kahn, şirketlerin rekabete aykırı davranışlarını engellemek için “alet çantamızdaki tüm araçları kullanma” sözü verdi, kuralın “bir sürü ekonomik kanıt” nedeniyle önerildiğini söyledi. Rekabet etmeme hükümlerinin rekabeti baltalama yolları.”

Kongre hamile ve emziren işçiler için korumaları genişletiyor

Kahn Çarşamba öğleden sonra gazetecilerle yaptığı bir telefon görüşmesinde, “Rekabetsizlik, esasen işçileri kilitliyor, bu da onlar için en iyi işleri eşleştiremeyecekleri anlamına geliyor,” dedi. “Bu hüküm kesinleşir ve uygulanırsa… [it] İşverenleri, daha yüksek ücretlere ve daha iyi çalışma koşullarına yol açacak şekilde işçiler için daha agresif bir şekilde rekabet etmeye zorlayarak, esasen rekabeti işgücü piyasasına enjekte ederek.

READ  Minnesota Senatosu Organ Nakli Yasağı, Kürtaj ve Transseksüel İltica Yasalarını Düzeltti

Önerilen kural, rekabet etmeme hükümlerinin, “haksız” rekabet yöntemlerini yasaklayan Federal Ticaret Komisyonu Yasası’nın 5. Bölümünü ihlal ettiğine dair bir ön bulguya dayanmaktadır. FTC Kamuoyu aranıyor Önerilen kuralda 30 gün, ancak onaylanması için bir son tarih açıklamadı.

Mevcut Demokratik çoğunluğu altında FTC, kural koyma sürecinin ilk adımı olan önerilen bir kural bildirimi yayınlamak için 3-1 oy kullandı.

Rekabet etmeme anlaşmalarının yasaklanması ihtimali, iş dünyasından bazı tepkilerle karşılaştı. Amerikan Ticaret Odası 2021’de FTC’ye bir mektup yazdı Ajansın “rekabet etmemenin birçok proaktif yönünü yasaklayarak tüketicilere zarar verme” için “yasal yetkisi yoktur”.

Tedarik zinciri kıtlıkları ve koronavirüs pandemisi tarafından körüklenen rekor düzeyde sıkı bir işgücü piyasası, özellikle konaklama gibi düşük ücretli sektörlerde işçiler istifa etmek ve yer değiştirmek için kaldıraçlarını kullandıklarından, geçen yıl birçok şirketi ücretleri artırmaya ve koşulları iyileştirmeye zorladı. Ancak rekabet etmeme hükümleri kapsamındaki işçiler aynı güce sahip değildir çünkü bu tür işlerde işgücü piyasası yapay olarak kısıtlanmıştır.

Artan sayıda araştırma, rekabet etmeme anlaşmalarını gösteriyor ücretleri azaltmak ve hareket işçiler için İşverenlerin ücretleri yükselterek veya çalışma koşullarını iyileştirerek işçiler için birbirleriyle rekabet etmek zorunda kalmamalarını sağlayarak çeşitli endüstrilerde.

Rekabet etmeme hükümlerinin kullanımı yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Bu tür kısıtlamalar başlangıçta bir işletmenin ticari sırlarını korumaya yönelikti, ancak son yıllarda iş sözleşmelerinde daha yaygın hale geldi – düşük ücretli işçiler, beyaz yakalı işçiler ve benzer şekilde yöneticiler için – şirketlerin daha az rekabetten faydalanmasına olanak tanıyor.

Önerilen kural, ifşa etmeme anlaşmaları gibi diğer istihdam kısıtlamaları için geçerli olmayacak, ancak ajans işçilerin iş değiştirmesini engellediğini belirlerse, bu kuralları FTC’nin kuralına tabi kılacaktır. Bu, çalışanların ötesinde, bağımsız yükleniciler ve ücretsiz stajyerler gibi ücretsiz işçilere kadar uzanır.

READ  'Sert iniş': Japon şirketinin aya iniş girişimi başarısız oldu | uzay haberleri

Kaliforniya, Oklahoma ve Kuzey Dakota gibi bazı eyaletler şimdiden rekabet etmeme anlaşmalarını yasakladı. Diğer eyaletler, belirli gelir düzeylerinin altında kazanan işçiler için bu tür hükümleri yasaklamıştır. Veriler, yasaklı bu eyaletlerdeki işçilerin Daha yüksek ücretler Hatta daha fazla İş hareketi Rekabet etmeme hükümleri yasaldı. Bazı gözlemciler, Kaliforniya’daki Silikon Vadisi’nin küresel bir teknolojik yenilik merkezi olarak yükselişine, devletin rekabet etmeme anlaşmalarını uygulama konusundaki isteksizliğinin yardımcı olduğunu öne sürüyor.

Bununla birlikte, birçok işveren, düşük ücretli işçiler haklarından habersiz oldukları için bu uygulamanın yasak olduğu eyaletlerde işçilerden rekabet etmeme anlaşmaları imzalamalarını istemeye devam ediyor. FTC kendi sınırlı kaynaklarıyla uğraşırken, bu kuralları uygulamak ileriye dönük bir zorluk olabilir.

Aylarca süren çıkmazdan sonra, Lina Khan serbest bırakıldı

Khan, ajansın kuralın uygulanması halinde şirketleri uymaya zorlama becerisine güvendiğini söyledi.

Kahn, “Artık şirketler bunu sözleşmelere gizlice sokabilir ve ‘Hey, bu işçilerin yasal haklarının ne olduğunu bilme şansları yok’ diyebilir” dedi. “Bütün bunlar, şirketlerin proaktif olarak çalışanları bilgilendirmesi ve onlara açık bir bildirimde bulunmasıyla önlenebilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir