Tesla, ABD kesintilerinin ardından Çin, Almanya ve dünya çapında fiyatları düşürdü

Hyunjoo Jin, Ethan Wang ve Christoph Steitz

PEKİN/FRANKFURT (Reuters) – Tesla, düşen satışlar ve elektrikli araçlar için yoğunlaşan fiyat savaşı nedeniyle ABD'deki fiyat kesintilerinin ardından Çin ve Almanya da dahil olmak üzere birçok önemli pazarında fiyatları düşürdü. özellikle daha ucuz Çin EV'lerine karşı.

Fiyat indirimleri, Elon Musk'un elektrikli araç üreticisinin bu ay küresel araç teslimatlarının yaklaşık dört yıldır ilk kez ilk çeyrekte düştüğünü bildirmesinin ardından geldi.

Resmi web sitesinde Pazar günü yapılan açıklamaya göre Tesla, güncellenen Model 3'ün Çin'deki başlangıç ​​fiyatını 14.000 yuan (1.930 $) düşürerek 231.900 yuan'a (32.000 $) düşürdü.

Almanya'da otomobil üreticisi, arkadan çekişli Model 3'ün fiyatını Şubat ayından bu yana olan 42.990 Euro'dan 40.990 Euro'ya (43.670,75 $) düşürdü.

Tesla sözcüsü, fiyat indirimlerinin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki birçok ülkede de gerçekleştiğini söyledi.

Otomobil üreticisi Cuma günü Model Y, Model X ve Model S araçlarının ABD fiyatlarını 2.000 $ düşürdü. Cumartesi günü, tamamen otonom sürüş asistanı yazılımının fiyatını ABD'de 12.000 dolardan 8.000 dolara düşürdü.

Dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'deki rakipler daha ucuz modeller piyasaya sürerken, yüksek faiz oranları tüketicilerin pahalı ürünlere olan iştahını azalttığından elektrikli araç üreticisi eski modellerini yenilemekte yavaş davrandı.

Bu hafta sonu Musk, Tesla'daki taahhütleri gerekçe göstererek Başbakan Narendra Modi ile görüşmek üzere Hindistan'a yapmayı planladığı geziyi erteledi. Reuters'in Cumartesi günü bildirdiğine göre gezi, Tesla'nın Güney Asya pazarına girme planlarının duyurusunu da içeriyordu.

Geçen Pazartesi Musk, Tesla'nın ilk yıl teslimatındaki yavaşlama nedeniyle küresel iş gücünün %10'undan fazlasını işten çıkaracağını söyledi.

Duyuru, Reuters'in 5 Nisan'da Tesla'nın uzun zamandır beklenen uygun fiyatlı EV'sini robotaksi lehine geliştirme planlarından vazgeçtiğini bildirmesinin ardından geldi. Raporun ardından Musk, herhangi bir yanlışlığa değinmeden “Reuters yalan söylüyor” şeklinde bir tweet attı. Model hakkında daha fazla bir şey söylememesi yatırımcıların netlik talep etmesine neden oldu.

READ  Yatırımcılar Federal Rezerv'in son faiz artırım kararını beklerken hisse senedi vadeli işlemleri düştü

Tesla hisseleri bu yıl şu ana kadar %40,8 oranında düşüş yaşadı.

(1 $ = 7,2403 Çin Yuanı Renminbi)

(1$ = 0,9386 euro)

(Raporlayan: Ethan Wang, Bernard Orr ve Hyunju Jin; Ek yazılar: Michael Perry, William Mallard ve Frances Kerry; Düzenleme: Tom Sims)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir