NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu nesnesinin Napoli, Florida'daki bir eve çarptığını doğruladı

Malzemenin Dünya atmosferine girdiğinde “tamamen yanması” bekleniyordu.

Napoli, Florida'da bir adam, bir uzay nesnesinin evinin çatısına çarpmasının üzerinden bir aydan fazla süre geçtikten sonra artık cevaplara sahip.

NASA doğruladı basın bülteni Nesne, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan gelen eskimiş nikel hidrit pillerden oluşan kargo paletinin bir parçasıydı.

NASA, özellikle nesnenin “NASA uçuş destek ekipmanındaki pilleri bir kargo paletine yüklemek için kullanılan bir payanda” olduğunu söyledi.

“Mart 2021'de NASA yer kontrolörleri, yeni lityum iyon pillerin yörünge karakoluna teslimatı ve kurulumunun ardından, eskiyen nikel hidrit pilleri içeren kargo tepsilerini uzay istasyonundan serbest bırakmak için Uluslararası Uzay İstasyonu'nun robot kolunu kullandı. “Donanımın toplam kütlesi. Ajans, uzay istasyonundan salınan ağırlığın yaklaşık 5.800 pound olduğunu kaydetti.

NASA, incelemenin ardından nesnenin Inconel alaşımından yapıldığını, 1,6 pound ağırlığında, 10 inç boyunda ve 1,6 inç çapında olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

NASA, kargo tepsisinin Dünya atmosferine yeniden girdiğinde “tamamen yanmasının” beklendiğini söyledi.

Ancak Otero bunu o sırada ABC News ile paylaştıktan sonra 8 Mart'ta payandanın Alejandro Otero'nun Napoli, Florida'daki evinin çatısını etkilediğini doğruladı. Bir sürü fotoğraf X'e zarar.

Otero, 15 Mart'taki bir gönderisinde, görünürdeki uzay nesnesinin “çatıdan koptuğunu” ve evinin iki katına çıktığını ve nesnenin “neredeyse oğluma çarptığını” söyledi.

READ  Roma'da apandisit ameliyatı sonrası Papa'nın gecesi 'iyi geçti'

NASA, ABC News'e 2 Nisan'da yaptığı açıklamada, “ev sahibiyle birlikte bir nesne topladığını ve nesneyi mümkün olan en kısa sürede NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde inceleyerek kökenini belirleyeceğini” söyledi. Analiz tamamlandıktan sonra daha fazla bilgi verilecek.”

Nisan röportajında WINK-TV Otero, Florida'dan Myers, olay meydana geldiğinde tatilde olduğunu ancak oğlunun evde olduğunu ve hasar hakkında kendisini aradığını belirterek, “Bir şey evi parçaladı ve sonra yerde ve zeminde büyük bir delik oluştu” dedi. çatı.”

Otero, WINK'e “Bunu duyduğumuzda imkansız olduğunu düşündük ve ardından hemen bunun bir meteor olduğunu düşündük” dedi.

Otero, “Silindirik bir şekle sahipti ve tepe noktasının şeklinden atmosferde bu yönde ilerlediğini anlayabilirsiniz. Ne yaktıysanız, bu yanmada yarattınız ve metali bu yönde erittiniz” dedi. Göz kırpmak.

Otero, WINK'e evine vardığında ve çarpmanın neden olduğu hasarı gördüğünde verdiği tepkiyi şöyle anlattı: “Titriyordum. Tamamen inanamamıştım.” “Bir şeyin evime bu kadar kuvvetle düşüp bu kadar zarar verme ihtimali nedir?” “Kimsenin yaralanmamasına çok sevindim” dedi.

Stancian'ın Otero'nun evine verdiği zarara yanıt olarak NASA'dan yapılan bir açıklamada şöyle denildi: “NASA, alçak Dünya yörüngesinde sorumlu bir şekilde çalışmaya ve uzay donanımı konuşlandırıldığında Dünya'daki insanları korumak için riski mümkün olduğunca azaltmaya kararlıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir