Ukrayna yardım tasarısı: Johnson muhafazakarların baskısına rağmen ilerliyor


Washington
CNN

Sözcü Mike Johnson Çarşamba günü yaptığı açıklamada, fon da dahil olmak üzere bir dizi dış yardım yasa tasarısını masaya yatırma planına sadık kaldığını duyurdu. UkraynaMuhafazakârların ciddi baskısıyla karşılaştıktan sonra.

“Üyelerin önemli katkıları ve tartışmalarının ardından, Meclis Kuralları Komitesi bugün, Amerika'nın ulusal güvenlik çıkarlarını ve İsrail, Hint-Pasifik ve Ukrayna'daki müttefiklerini finanse edecek, yardım için bir kredi sistemi de dahil olmak üzere ve iyileştirilmiş üç yasa tasarısının metnini yayınlayacak. Johnson notta “strateji ve hesap verebilirlik” dedi.

Üç parçalı ek paket, Demokratlar için kırmızı çizgi olan Gazze'ye ve dünya çapındaki diğer çatışma bölgelerine 9 milyar dolardan biraz fazla insani yardım da dahil olmak üzere birçok önemli açıdan Senato'nun tasarısına benziyor.

Tasarılar, birlikte ele alındığında, yaklaşık 95 milyar dolarlık yardımı (aynı miktar Senato tasarısında da yer alıyor) ve geri ödenebilir krediler olarak Ukrayna'ya yapılan 10 milyar dolarlık ekonomik yardımı içeriyor. Bu özel yardım, Ukrayna hükümetinin savaş sırasında faaliyetlerini sürdürmesine yardımcı olmak için yapılan doğrudan bir ödemedir.

Bu krediler, Ukrayna'ya yapılan yaklaşık 7,9 milyar dolarlık ekonomik yardımı ve Avrupa, Avrasya ve Orta Asya'ya yapılan 1,6 milyar dolarlık yardımı kapsıyor; cumhurbaşkanı fonların geri ödenmesi için Kiev ile bir anlaşma yapmak zorunda. Konuya yakın bir kaynağa göre yönetim isterse krediyi iptal edebilecek.

Genel olarak tasarı, Ukrayna'ya ve bölgesel ortaklara, ABD rezervlerini yenilemek için 23 milyar dolar da dahil olmak üzere 61 milyar dolar gönderecek. Bunun 26 milyar doları İsrail için, 8 milyar doları ise Hint-Pasifik bölgesi için geçerlidir. kurtuluş Meclis Ödenek Komisyonu'ndan.

Tasarılar üzerindeki kavga ve GOP'un sağ kanat üyelerinin Johnson'ı görevden almaya çalışma olasılığı, konuşmacının kısa görev süresi boyunca geleceği konusunda karşılaştığı en yoğun baskıyı artırıyor. Salı günü Kentucky'den Temsilci Thomas Massey, Temsilci Marjorie Taylor Green'in istifa önergesine ortak sponsor olacağını, bunun Johnson'ı başkanlıktan uzaklaştıracağını söyledi ve konuşmacı meydan okurcasına gazetecilere, eğer yasa geçerse istifa etmeyeceğini söyledi.

CNN'den Jake Tapper'ın “The Lead” programında aylar önce Ukrayna'ya verilen dış yardım paketlerinin neden bozulmadığı sorulduğunda. Umutsuzca yardıma ihtiyaç varJohnson, “Amerikan tarihinde en küçük çoğunluğa sahip olduğunuzda, sosyalleşmek ve fikir birliği oluşturmak uzun zaman alır.” dedi.

READ  İkinci bir IRS muhbiri, House Oversite'daki Hunter Biden soruşturmasını soruyor

“Bakın, takvimin ne olduğunu biliyoruz” diye ekledi. “Ukrayna ve İsrail'deki aciliyetin farkındayız ve en yakın müttefikimiz ve sevgili dostumuz İsrail için ayağa kalkacağız, özgürlük için ayağa kalkacağız ve Vladimir Putin'in Avrupa'ya yürümemesini sağlayacağız ”

Johnson kendisini görevden alma yönündeki tehditlere direniyor gibi görünerek, “tahliye teklifini bile düşünmediğini” vurguladı.

“Bu, son zamanlarda suistimal edildiğini düşündüğüm pratik bir konu” dedi. “Belki bir noktada bunu değiştirebiliriz ama şu anda işimi yapmak zorundayım ve tüm meslektaşlarım da bunu yapıyor.”

Yardımı çevreleyen kredi yapısı, Johnson ve eski Başkan Donald Trump ile yapılan toplantı ve basın toplantısının ardından geldi. Şubat ayında ABD'nin borç olarak yapılandırılmadığı sürece dış yardıma son vermesi gerektiğini söylemişti.. O hafta sonu Johnson, konuşmasının kritik bir anında Trump'tan tam destek aldı.

Johnson Pazartesi akşamı, Meclis'in İsrail ve Ukrayna'ya yardım sağlamak için bu hafta ayrı yasa tasarılarını ele alacağını ve aşırı sağın meseleleri ayrı tutma çağrılarına kulak vereceğini duyurdu. Ancak konuya yakın kaynaklara göre nihai ürünün Senato'ya gönderilecek büyük bir paket olması bekleniyor. Demokratlar, Cumhuriyetçi sağı rahatsız eden gizli bir uygulama olmasına rağmen, desteklerinin bir koşulu olarak bunda ısrar ediyorlar.

Konuşmacı, bu hafta başında önerilen dış yardım paketinde değişiklik yapması yönünde – yalnızca sağ kanat üyelerinden değil – artan baskıyla karşı karşıya. Muhafazakar Meclis Özgürlüğü Grubu üyelerinin Salı günkü toplantıdan bu yana sınır güvenliği ve dış yardım tasarıları konusunda alarm vermesiyle birlikte, haykırış artık saflara da yayıldı.

Ilımlı New York Cumhuriyetçi Parti'nin temsilcisi. Nicole Malliotakis Çarşamba günü Meclis Başkanına “Biden ve Schumer'e geri dönüp onlara dış yardım sağlamak için sınır güvenliği eylemine ihtiyacımız olduğunu söylemesini” söyledi. Üyelere yazdığı bir mektupta Johnson, Temsilciler Meclisi'nin HR 2 tasarısına çok benzeyen bir göçmenlik yasa tasarısı önerdiğini söyledi.

READ  Caitlin Clark, Steph Curry'nin üç sayı rekorunu kırarak tarih yazdı

Aşırı sağcı Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin çoğu, Johnson'ın cumartesi günü oylanması beklenen dış yardım yasa tasarılarına dahil edileceğini açıkladığı sınır yasa tasarısını hızla geri çevirdi ve sınır kurallarının konuşmacının sağ kanadını yatıştıracağı yönündeki tüm umutları ortadan kaldırdı.

Senato'da kabul edilen başka bir sınır paketinin temel hükümlerini içeren sınır tasarısı, Johnson tarafından meslektaşlarının sınırla ilgili taleplerini yatıştırma girişiminde bulunan bir mesajlaşma uygulaması olarak görüldü. çalışma.

Johnson'ı devirme çabalarına liderlik eden Greene, X'e şunları söyledi: “Demokratlara bağımlı yasa tasarılarını geçirmeye devam ederek Cumhuriyetçilere ciddi biçimde ayak uydurmuyorsunuz. Bunu herkes görüyor. ”

Muhafazakar sertlik yanlıları, Ukrayna'ya milyarlarca dolar yardım verme kararı nedeniyle Johnson'ı hemen kızdırdı ve bunun işine mal olabileceği konusunda yüksek sesle uyarıda bulundu.

Teksas'ın kızgın bir temsilcisi. Chip Roy, konuşmacının kendisini “son derece hayal kırıklığına uğrattığını” ve “lütufta bulunduğunu” söyledi.

Roy, CNN'e ofisten ayrılma zamanının gelip gelmediği sorulduğunda “Bugün biraz daha zamana ihtiyacım var ama bu iyi değil” dedi.

Firebrand Florida Temsilcisi. Matt Gaetz, Johnson'ın dış yardım yasa tasarılarını ilerletme kararını “teslimiyet”le eşdeğer olarak nitelendirerek, pakete karşı oy kullanacağına ve tedbiri desteklememeleri için başkalarına baskı yapmak üzere çok çalışacağına söz verdi. Diğer Cumhuriyetçiler de öfkelerini dile getirdiler ve tasarıyı kaldırabilecek usul önergeleri konusunda Johnson'a karşı oy verilmesini dışlamadılar.

Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ni çok az bir farkla kontrol etmesi nedeniyle Johnson, Demokratların dış yardım yasa tasarılarını geçirmesine ihtiyaç duyabilir ve eğer bir tahliye önergesi sahneye çıkarsa işini kurtarabilir.

Temsilciler Meclisi Demokratları, Gazze'ye ve dünyanın dört bir yanındaki diğer çatışma bölgelerine insani yardım amaçlı 9 milyar dolarlık yardım paketine ilişkin pratik oyların tam olarak ne kadarının işe yarayacağına karar vermeyi bekliyor. Milyarlarca dolarlık insani yardım arasında sadece Gazze için değil, Demokratların hemen belirttiği gibi Sudan, Haiti ve diğer bölgeler için de para var.

Salı günkü toplantıda Demokrat Parti Başkanı Hakeem Jeffries, parti gruplarına insani yardımda “bir kuruş” daha azını kabul etmeyeceklerini söyledi.

READ  DeSantis'in kampanyası, ilk 24 saatte 8,2 milyon dolar topladığını söylüyor

Başkan Joe Biden Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Sözcüsü Mike Johnson tarafından sunulan plana ilişkin ilk kamuoyu desteğini verdi.

“İsrail ve Ukrayna'ya kritik desteği güvence altına almak, Gazze'deki Filistinlilere çok ihtiyaç duyulan insani yardımı sağlamak ve Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik ve istikrarı desteklemek için bu paketi güçlü bir şekilde destekliyorum. Biden, yaptığı açıklamada, İsrail'in İran'dan eşi benzeri görülmemiş saldırılarla karşı karşıya olduğunu ve Ukrayna'nın da Rusya'nın sürekli bombardımanıyla karşı karşıya olduğunu ve bu bombardımanın geçtiğimiz ay dramatik biçimde yoğunlaştığını söyledi.

Savunma Bakanı Lloyd Austin, çarşamba günü milletvekillerini Ukrayna'ya yönelik ek bir yardım paketini geçirmeye çağırdı ve Ukrayna'daki savaş alanının “biraz Rusya'nın lehine değişmeye başladığını” söyledi.

Austin, Temsilciler Meclisi Savunma Ödenekleri Alt Komitesi'ne şöyle konuştu: “Biliyorsunuz, ileriye dönük olarak neler olacağı ve Ukrayna'nın çabalarını ne kadar sürdürebileceği açısından, savaş alanında işlerin zaten Rusya'nın lehine değişmeye başladığını görüyoruz.”

Ancak Temsilciler Meclisi Demokratları Johnson'ı kurtarmaya çalışıp çalışmayacakları konusunda bölünmüş durumdalar Eğer onu tahliye etme girişimi odada gerçekleşirseKurumsalcılar, görevden alma önergesine karşı oy vermenin, kurumu başkanlık seçimlerinden aylar önce kaostan koruyabileceği konusunda ısrar ediyor. Bu arada ilerici üyeler, Johnson'a şimdi yardım etmenin, Kasım ayında sandık başına gitme konusunda zaten pek de hevesli olmayan partinin tabanını eninde sonunda zayıflatabileceği konusunda uyarıyorlar.

Demokrat temsilciler. Tom Suozzi ve Jared Moskowitz, Johnson'ı görevden alma girişimini desteklemeyeceklerini kamuoyuna açıkladılar, ancak Johnson'la aynı işi yapan biri de dahil olmak üzere diğer Demokratlar böyle bir taahhütte bulunma konusunda isteksiz davrandılar.

“Umalım ki bu olmaz ve demokrasimizi korumak, kendi demokrasimizi korumak ve savunmak gibi sorumluluklarımızı yerine getirebiliriz.” Eski Konuşmacı Nancy Pelosi söz konusu.

Johnson gerçekten de görevden alınırsa, yeni bir başkan seçilene kadar hiçbir yasanın yürürlükte olmamasıyla Temsilciler Meclisi yeniden kargaşaya sürüklenebilir.

Bu hikaye Çarşamba günü ek gelişmelerle güncellendi.

CNN'den Manu Raju ve Piper Hudspeth Blackburn bu rapora katkıda bulundular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir