IRS muhbiri Kongre’ye Hunter Biden soruşturmasının yanlış yönetildiğini söyledi

House Oversight Başkanı James Comer (R-Ky.), “Bu çok rahatsız edici” dedi.

Konuya yakın kaynakların ABC News’e verdiği demeçte, IRS’nin süpervizörünün milletvekillerine Biden yönetiminin Başkan Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkındaki soruşturmayı yanlış yönetiyor olabileceğine dair bilgisi olduğunu söyledi.

IRS muhbirinin avukatı, ABC News aracılığıyla milletvekillerine yazdığı bir mektupta, müvekkilinin “2020’nin başlarından beri yüksek profilli, tartışmalı bir konunun devam eden ve önemli bir soruşturmasını korumalı muhbir ifşaatları yapmak için sürdüren ve önemli bir soruşturmayı denetleyen bir IRS ceza gözetim özel ajanı olduğunu” söyledi. Kongre.”

Mektupta Hunter Biden’ın adı geçmiyor, ancak milletvekillerine avukatının “oldukça tartışmalı” bir konu olarak adlandırdığı konu hakkında bilgi verildi. Ayrıca mektupta, Hunter Biden’ın gördüğü iddia edilen ayrıcalıklı muameleden bahsediliyor, ancak iddiaları destekleyecek herhangi bir özel örnek sunulmuyor.

Mektupta, “Korunan ifşaatlar: (1) kıdemli siyasi olarak atanan kişinin Kongre’ye verdiği yeminli ifadeyle çelişiyor, (2) davanın nihai düzenlemesindeki açık tutarsızlıkları hafifletemiyor ve (3) ayrıcalıklı muamele ve siyasi kararları ve prosedürleri uygunsuz bir şekilde etkileyen, örneğin siyasi olarak bağlantılı olmayan durumlarda genellikle profesyonel kolluk kuvvetleri tarafından takip edilen materyaller.”

Muhbirin avukatı, ABC’nin yorum talebine hemen yanıt vermedi. DOJ sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

Mektubu ilk olarak Wall Street Journal bildirdi.

Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi Başkanı James Comer (R-Ky.) yaptığı açıklamada, “Biden yönetiminin, Hunter Biden’ı vergi ihlallerinden suçlama çabalarını engelleyerek adaleti engellemesi derinden rahatsız edicidir.” dedi.

Mektubun alıcılarından biri olan Comer, “Meclis Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi, Biden’ın karmaşık kurumsal ve mali kayıt ağını takip ediyor” dedi. “DOJ ve IRS’nin nerede olduğunu merak etmeye devam ediyoruz. Görünüşe göre Biden yönetimi herhangi bir sonuçla karşılaşmamak için fazla mesai yapmış olabilir.”

READ  1,1 milyar dolarlık mega milyon rakamlar çekildi

Beyaz Saray yetkilileri ihbarcı iddiaları hakkında yorum yapmadı, bunun yerine soruları Adalet Bakanlığı ve IRS’ye yöneltti.

ABC News daha önce, Trump dönemi ABD Başsavcısı David Weiss liderliğindeki Delaware’deki ABD Savcılığındaki federal yetkililerin 2018’den beri Hunter Biden’ı soruşturduğunu bildirmişti.

ABC News’den Justin Gomez bu habere katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir