İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt enflasyonun çok yüksek olduğu konusunda uyardı

  • İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, ülkedeki enflasyonun çok yüksek olduğunun sinyallerini verdi.
  • Son resmi verilere göre İngiltere ekonomisi ilk çeyrekte %0,1 büyüdü.
  • Covid-19 salgını, ciddi küresel lojistik ve üretim kesintilerine yol açtı.
  • Rusya’nın geçen yıl Şubat ayında Ukrayna’yı tam kapsamlı işgalinin ardından uygulanan yaptırımlar, Moskova’nın Batılı tüketicilere olan yakıt tedarikini kesti.

Jeremy Hunt Cuma günü Birleşik Krallık’ta ekonomik büyüme planlarını özetlemek için bir konuşma yaptı.

Bloomberg / Katılımcı / Getty Images

LONDRA – İngiltere Merkez Bankası’nın inatçı yüksek konut fiyatlarına karşı koymak için arka arkaya 12. kez faiz artırımını kabul etmesinden bir gün sonra, İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt ülkedeki enflasyonun çok yüksek olduğunun sinyalini verdi.

CNBC’den Martin Choong’a Cuma günü verdiği demeçte, “Sanırım hala gidilecek çok yol olduğunu biliyoruz. Hala enflasyona sahibiz, büyüme hala olmasını istediğimiz kadar yüksek değil” dedi. Son resmi veriler İngiltere ekonomisinin ilk çeyrekte %0,1 büyüdüğünü gösterdi.

İlk çeyrek için “Britanya’nın geri döndüğünü düşünüyorum ve bunlar üç ay önce bile kimsenin tahmin etmediği rakamlar. Bunlar çok yüksek büyüme tahminleri,” dedi, ancak işgücü arzı, üretkenlik oranları ve devam eden endişeler azaldı. Uzun vadeli büyüme nasıl maksimize edilir?

Birleşik Krallık ekonomik performansının, “yüzyılda bir kez görülen bir salgın ve 1970’lerden bu yana en büyük olabilecek enerji fiyatı şokuna” atıfta bulunarak makro ekonomik endişelerden etkilendiğini savundu.

Covid-19 salgını, ciddi küresel lojistik ve üretim aksamalarına yol açarken, Rusya’nın geçen yıl Şubat ayında Ukrayna’yı tam ölçekli işgalini izleyen yaptırımlar, Batılı tüketicileri Moskova’nın yakıt tedarikinden mahrum bıraktı.

En son GSYİH sonuçlarına rağmen Hunt, Bankanın Perşembe günü yaptığı 25 baz puanlık faiz artırımına verdiği desteği yineledi.

READ  Milyonlarca insan, Kanada orman yangınlarından çıkan duman nedeniyle tehlikeli hava soluyor

Avrupalı ​​Credit Suisse de dahil olmak üzere birçok uluslararası bankanın ilkbaharda devam eden çöküşü, merkez bankalarının faiz oranlarını hızlı bir şekilde yükselterek politikayı gevşetmeye başlayıp başlamayacağına dair soruları gündeme getirdi.

Hunt, “Bence hepimiz ve kesinlikle Birleşik Krallık’ta yapmamız gereken en önemli şeyin enflasyonu düşürmeye odaklanmak olduğuna inanıyoruz” dedi. “Enflasyon düştüğünde ve istikrara kavuştuğunuzda, büyümeye başlayabilirsiniz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir