Çalışma gereksinimleri: Cumhuriyetçiler, milyonları Medicaid ve gıda kuponlarında tutmak için borç tavanı faturasını kullanıyor

(CNN) Ev Cumhuriyetçiler kullanmak Borç tavanı pozisyonu Uzun süredir devam eden hedeflerinden birini savunmak için – düşük gelirli Amerikalıların, özellikle gıda kuponları ve Medicaid olmak üzere devlet yardımları almak için çalışmasını zorunlu kılmak.

İş gerekliliklerini, birçok işletmenin kapalı olduğu bir zamanda ülkenin işgücünü geliştirirken hükümet harcamalarının kesilmesine izin veren bir ikili olarak görüyorlar. Kadro yetiştirmekte hala zorluk var.

Yine de, tartışmalı politika dahil Meclis Başkanı Kevin McCarthy’nin Koleksiyonu Borç tavanının yükseltilmesi, Cumhuriyetçi konvansiyonda biraz kafa karışıklığına neden oluyor, zorlayıcılar daha da katı şartlar eklemek istiyor ve ılımlı üyelerle ilişkili hareketli bölgelerde bu konuda geri itme ile karşı karşıya kalıyor.

Eğer Meclis bu hafta kanun çıkarıyor McCarthy’nin inandığı gibi, Beyaz Saray ve Senato Demokratları iş gereksinimlerine şiddetle karşı çıkıyorlar ve tasarının diğer unsurlarıyla ilerlemeyecekler. Ancak Biden yönetimiyle borç tavanını ele alma müzakereleri için bir başlangıç ​​noktası görevi görüyor.

Meclis GOP milletvekilleri, çalışma gereksinimlerinin insanları yoksulluktan kurtaracağını ve kamu yardımına güvenen ailelerde büyüyenler de dahil olmak üzere hükümete olan güvenlerini sona erdireceğini savunuyorlar.

Ancak eleştirmenler, masaya yiyecek koymak ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele eden milyonlarca insanı dikkate almadan kritik güvenlik ağı programlarını küçültme girişimi olarak görüyor.

Planda neler var?

Paket kapsamında, 18 ila 55 yaş arası çocuksuz yetişkinler, haftada en az 20 saat çalışmaları veya diğer kriterleri karşılamaları halinde, her üç yılda bir yalnızca üç ay boyunca yemek kuponu alabilirler. Şu anda, sipariş, Covid-19 halk sağlığı acil durumu sırasında askıya alınmış olmasına rağmen, 18 ila 49 yaş arasındaki kişiler için geçerlidir. Gelecek ay sona eriyor.

Kaç kişiyi etkilediğine dair tahminler değişiklik gösteriyor. Kongre Bütçe Ofisi Pazartesi günü yayınlanan bir analizde, gereksinimleri karşılamadıkları ve muaf tutulmadıkları için her ay ortalama 275.000 kişinin yardımları kaybedebileceğini söyledi. 19.000 kişi ise kazandıkları yeni gelir nedeniyle daha küçük yardımlar alacak.

Diğerleri potansiyel olarak daha büyük bir etki bekliyor. Hüküm, 50 ila 55 yaşları arasındaki yaklaşık 900.000 kişinin, yeterli saat çalışmaları, bu istihdamı devlet kurumlarına kaydettirmeleri, muaf olmaları veya bir muafiyet bölgesinde yaşamamaları halinde gıda yardımını kaybetmelerine neden olacaktır. Sol Bütçe ve Politika Öncelikleri Merkezine.

READ  'Hacks' Prodüksiyonu Yazarların Grevi Süresince Askıya Alındı ​​- Son Tarih

Borç tavanı paketi bazı Cumhuriyetçilerin istediği kadar ileri gitmeyecek. Güney Dakota Temsilcisi Dusty Johnson, bu yılın başlarında, 65 yaşın altındaki alıcıların 7 yaş ve üstü çocuklarla çalışmasını gerektiren bir yasa tasarısı çıkardı. Merkez, yasanın milyonlarca çocuk da dahil olmak üzere 10 milyondan fazla insan için gıda damgası yardımlarını tehlikeye atacağını tespit etti.

Kredi tavanı paketi, belirli yetişkin Medicaid alıcılarının ayda en az 80 saat çalışmasını, toplum hizmeti gerçekleştirmesini veya bir istihdam programına katılmasını veya belirli bir asgari aylık gelir elde etmesini gerektirir. 19 ila 55 yaş arasındaki kişiler için geçerlidir, ancak hamile olanlar, bakmakla yükümlü olunan çocukların ebeveynleri, fiziksel veya zihinsel olarak çalışmaya uygun olmayan veya eğitim veya madde bağımlılığı programlarına kayıtlı olanlar için geçerli değildir.

Çoğunlukla, Uygun Fiyatlı Bakım Yasası’nın bir hükmü olan Medicaid genişlemesi kapsamında hak kazanan düşük gelirli yetişkinleri hedeflemektedir.

Medicaid’in hiçbir zaman bir çalışma şartı olmadı, ancak Trump yönetimi birkaç eyaleti belirli kayıtlı kişilere böyle bir yetki vermekten muaf tuttu. Kovuşturmalar durduruldu veya devletler girişimin uygulanmasını soğuttuArdından Biden yönetimi İzinler iptal edildi — gerçi bir federal bölge mahkemesi yargıcı davanın Georgia’da devam etmesine izin verdi.

CBO’ya göre düzenleme, ortalama olarak yaklaşık 1,5 milyon yetişkinin Medicaid’leri için federal fonu kaybetmesine neden olacak. Ancak eyaletler, yaklaşık 900.000’i için tüm hesabı alacak ve yaklaşık 600.000’i sigortasız kalacak.

Buna ek olarak, borç tavanı tasarısı, 1996 refah reform paketinden oluşturulan Muhtaç Aileler için Geçici Yardım programının çalışma gereksinimi hükümlerinde değişiklikler yapacaktı.

şiddetli tartışma

Borç tavanı tasarısında yer alan hüküm, çalışma gereksinimlerinin aslında düşük gelirli Amerikalıların yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olup olmadığı konusundaki tartışmayı yeniden alevlendirdi.

READ  Ukrayna yardım tasarısı: Johnson muhafazakarların baskısına rağmen ilerliyor

Hem kamu yardımını işleri desteklemenin bir yolu olarak gören savunucular hem de bunu teşvik olarak gören muhalifler, görüşlerini desteklemek için verilerden alıntı yapıyor.

McCarthy, “Teşvikler önemlidir. Ve bugün teşvikler ortadan kalktı” dedi. Bir konuşma Geçen hafta New York Borsasında. “Amerikalıları tekrar işe koymanın zamanı geldi.”

Yardım programlarının geçici olması amaçlanıyor, diye devam etti ve GOP planının, hayatlarının zor zamanlarında buna ihtiyaç duyanlar için ülkenin sosyal güvenlik ağına zarar vermeyeceğini savundu.

İş gerekliliklerini savunan muhafazakar bir düşünce kuruluşu olan Foundation for Government Accountability’nin CEO’su Tarren Bragdon, ABD genelinde yaklaşık 10 milyon açık iş olduğunu ve son yıllarda birçok giriş seviyesi iş için ücretlerin arttığını söyledi. Yani bu, iş gerekliliklerini uygulamak için iyi bir zaman. Devletler, ekonomik gerileme sırasında yetkileri geçici olarak askıya almak için muafiyet talep edebilir.

Bragton, “Çalışma gereklilikleri, hepimizin ihtiyaç duyduğu son teslim tarihlerini ve teşvikleri sağlıyor” dedi. “Alternatif, insanların uzun süre yoksulluk içinde kalmasıdır.”

2016’da Ek Beslenme Yardımı Programında veya resmi olarak gıda kuponları olarak bilindiği için SNAP’de belirli yetişkinler için bir çalışma şartı getiren Florida’ya işaret etti. Bu nüfusa kayıt, iki yıl sonra %94 oranında düştü. Vakfın devlet verilerine ilişkin analizi, sakinlerin 1.000’den fazla meslekte iş bulduğunu gösterdi, ancak işten çıkarılan tescil ettirenlerin ne kadarının iş bulduğunu veya iş bulmalarının ne kadar sürdüğünü söylemedi.

Veri kaynağına ve incelenen süreye bağlı olarak kaç tane yemek kuponu katılımcısının istihdam edildiğine dair farklı istatistikler vardır.

ABD Tarım Bakanlığı’nın salgın öncesine ait verilerinin temel analizi, yemek kuponu alan çocuksuz, yaşlı olmayan, engelli yetişkinlerin %75’inin çalışmadığını ortaya koydu.

Ancak, Bütçe ve Politika Öncelikleri Merkezi’ne göre, uzun vadede, dönem sınırına tabi olan yetişkinlerin aynı yüzdesi yemek kuponu aldıkları aydan önce veya sonra çalıştı. Çoğu insanın işsizlik dönemlerinde programa katılması muhtemeldir.

SNAP Devlet Stratejileri Merkezi direktörü Ed Polan, çeşitli araştırmaların, gıda kuponlarının mevcut çalışma gereksinimlerinin, alıcıların iş bulmasına veya gelirlerini artırmasına yardımcı olmadığını bulduğunu söyledi.

READ  Tesla iş gücünün 'yüzde 10'undan fazlasını' işten çıkarıyor, üst düzey yöneticilerini kaybediyor

“SNAP’ta bunun insanları işten çıkardığını ve işsiz bıraktığını biliyoruz” dedi.

CBO analizine göre, yiyecek kuponlarının çalışma gereksinimini genişletmek, bazı alıcıları biraz daha fazla çalışmaya teşvik edebilir, ancak bunun ortalama gelirler üzerinde çok az etkisi olacaktır, çünkü yardımlardaki kayıp ek kazançlara eşit veya daha fazla olacaktır.

Eskiden Kaiser Aile Vakfı olarak bilinen KFF’ye göre, çalışma yaşındaki engelli olmayan Medicaid yararlanıcılarının yaklaşık %61’i 2021’de çalışıyor. Ancak birçoğu düşük ücretli işlere sahip olduğundan, Medicaid’i genişleten ve gelir sınırının bir birey için yılda 20.100 ABD Doları ve üç kişilik bir aile için 34.300 ABD Doları olduğu eyaletlerde programa katılmaya hak kazanıyorlar.

Trump yönetimi sırasında Medicaid gereksinimleriyle ilgili kısa deneyim, görevlendirmenin alıcılar için istihdamla sonuçlanmadığını gösteriyor. sadece Arkansas Düzenleme, mahkemeler tarafından durdurulana kadar bölge sakinlerinin acı çekmesine yetecek kadar uzun süredir yürürlükteydi.

Bu yedi ay boyunca, 18.000’den fazla düşük gelirli Arkansalı, yani yetki kapsamındakilerin yaklaşık dörtte biri, kapsama alanını kaybetti. Okulu bırakanların bir kısmı çalışıyor ama ya ihtiyaçtan habersizler ya da çalışma saatlerini devlet kurumuna bildiremiyorlar.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanı tarafından Salı günü yayınlanan bir analize göre, House GOP paketi yaklaşık 21 milyon kişinin sağlık hizmetlerini etkileyecek. Çalışma çağındaki Medicaid alıcılarının çoğunluğu çalışıyor veya muafiyet için hak kazanıyor olsa da, birçoğu yeni raporlama ve idari gereklilikler nedeniyle geride kalabilir.

CBO, bir çalışma gereksinimi belirlemenin istihdamda “çok küçük bir artışa” yol açacağını, ancak alıcıların Medicare maliyetlerini de artıracağını söyledi. Bununla birlikte, 10 yıl boyunca 135 milyar dolarlık güvenlik ağı programına yapılan federal harcamaları azaltacaktır.

Merkezin sağlık grubu için kıdemli politika analisti olan Laura Harker, “Bu gereksinimler temel olarak tıbbi harcamaları azaltıyor” dedi.

Bu hikaye ek bilgilerle güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir