Tesla iş gücünün 'yüzde 10'undan fazlasını' işten çıkarıyor, üst düzey yöneticilerini kaybediyor

CEO Elon Musk yayınlanan bir e-postada “Nefret edecek hiçbir şeyim yok ama yapılması gerekiyor” dedi. Elektrik. Daha sonra X'te yayınlaMusk şunları söyledi: “Her 5 yılda bir, organizasyonun bir sonraki büyüme aşaması için yeniden düzenlenmesi ve modernize edilmesi gerekiyor.”

İşten çıkarmaların bir parçası olarak Tesla Kıdemli Başkan Yardımcısı Drew Pagliano da ayrılıyor. Bloomberg raporlar. (Baglino Daha sonra onaylandı X'te kalkış Elektrik Ayrıca Tesla rozetinin şirketin politika şefinin X hesabından kaybolduğunu da fark etti. Rohan Patel.

Tesla'nın ayrıca, yeni bir robotaksiye odaklanmaya geçerken yaklaşık 25.000 dolara mal olacak uygun fiyatlı bir Model 2 üretme planlarından da vazgeçtiği bildiriliyor. Bu, şirketin Çinli üreticiler tarafından piyasaya sürülen EV'lere olan talebin azalması ve uygun fiyatlı EV'lerin bir-iki etkisi nedeniyle artan baskıyla karşı karşıya kalmasıyla ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Tesla, dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi unvanını, Tesla'nın 1,81 milyon EV'sine kıyasla 3,02 milyon EV üreten Çin'in BYD'sine kaptırdı.

15 Nisan 09:35 ET'de güncellendi: Bu hikaye, Tesla'nın üst düzey yöneticileri Drew Paglino ve Rohan Patel'in şirketten ayrıldığı haberini yansıtacak şekilde güncellendi.

15 Nisan 13:25 ET'de güncellendi: Hikaye, Musk'ın X'teki işten çıkarmaları ve yöneticilerin ayrılışını onaylamasıyla güncellendi.

READ  Bahar ne zaman öne çıkar? DST saat değişikliği sona mı eriyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir