İkinci bir IRS muhbiri, House Oversite’daki Hunter Biden soruşturmasını soruyor



CNN

Meclis Gözetim Komitesi Çarşamba günü görüştü İki IRS muhbirinin iddiaları Adalet Bakanlığı’nın Hunter Biden ceza soruşturmasını siyasallaştırması, Cumhuriyetçiler arasında bir yangın fırtınasına yol açtı.

İki muhbirden biri, soruşturmada ilk kez kendini kamuya açık bir şekilde tanıttı: Kriminal Soruşturma Bölümünde 13 yıllık bir IRS özel ajanı olan Joseph Ziegler.

Ziegler ifadesinde, federal savcıların normal prosedürlerden ayrıldığını gördüğünü söyledi ve muhbir arkadaşı Gary Shapley’nin, IRS müfettişlerinin Hunter Biden’ı başkanın oğlunun suçunu kabul ettiğinden çok daha ciddi suçlarla suçlamayı tavsiye ettiği yönündeki iddialarını yineledi.

Ziegler, “Yaşadıklarıma dayanarak, Delaware’deki ABD avukatının soruşturmamızda DOJ yetkilileri ve diğer ABD avukatları tarafından sürekli olarak engellendiği, sınırlandığı ve kenara atıldığı gibi göründü.” Dedi.

Muhbirler Çarşamba günü milletvekillerine, Adalet Bakanlığı yetkililerinin, Hunter Biden’ın sorunlu mali durumuyla ilgili kanıtlar bulduktan sonra müfettişlerinin Başkan Joe Biden ve torunlarını incelemesini durdurduğunu söylediler.

Shapley, “Herhangi bir soruşturmanın normal seyrinde, öznenin babası bir şekilde öznenin mali durumuyla ilgileniyorsa, bu bilgiyi almamız, paranın mali akışını gerektiği gibi izlememiz ve ne kadar ücretlendireceğimizi belirlememiz gerekir,” dedi.

Shapley’in yardımcısı olan Ziegler, yazılı ifadesinde Hunter Biden’ın yetişkin çocuklarıyla röportaj yapmak istediğini söyledi. Ancak bir Adalet Bakanlığı avukatı bunun “bizi sıcak suya sokacağını” söyledi ve bu olmadı, diye yazdı Ziegler.

Adalet Bakanlığı ve Beyaz Saray daha önce muhbirlerin Hunter Biden ceza soruşturmasına siyasi müdahale olmadığına dair iddialarını yalanlamıştı. İddialar, geçen ay kamuoyuna açıklanan kapalı kapılar ardındaki ifadeleriyle tutarlı.

Biden, oğlunun iş anlaşmalarına karışmadığını söyledi.

CNN, daha önce IRS’nin muhbir olduğunu söyleyen Hunter Biden’ın avukatlarına ulaştı. “Hoşnutsuz ajanlar” “ezilmesi gereken bir baltadır”.

Altı saatlik duruşma boyunca Demokratlar, bazı muhbirlerin iddialarında boşluklar açtı ve Hunter Biden soruşturmasının o zamanki Başkan Donald Trump altında başladığını ve Trump tarafından atanan bir savcı tarafından denetlendiğini defalarca kaydetti. Ayrıca Cumhuriyetçileri ikiyüzlü bir şekilde Biden ailesinin mali durumuna odaklanmakla ve Trump’ın iş imparatorluğuna bağlı olası çatışmaları görmezden gelmekle suçladılar.

READ  2024 CMT Müzik Ödülleri bu gece country müziğini kutluyor. İşte gösteri hakkında bilmeniz gerekenler.

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, Adalet Bakanlığı’nın Demokratları korumak ve muhafazakarları hedef almak için giderek daha fazla siyasallaştığına dair iddialarını desteklemek için, Hunter Biden ceza soruşturmasının bazı kısımlarını denetleyen 14 yıllık bir IRS emektarı olan Shapley ile daha önceki ifadesi isimsiz olan Ziegler’in iddianamelerini ele aldı.

IRS ihbarcılarından da tanıklık var Yeni bir sürüşü ateşledi Meclis Sözcüsü Kevin McCarthy, Başsavcı Merrick Garland’a karşı olası bir görevden alma davası için Başkan Joe Biden ve kabinesini hedef almaya hevesli, giderek daha fazla pasifist olan bir sağcının artan baskısıyla karşı karşıya. McCarthy, muhbirlerin iddiaları kabul edilirse görevden alma soruşturmasına açık olduğunu söyleyerek ivmeyi artırdı.

Shapley ve yardımcısı, Haziran ayında Meclis Yollar ve Araçlar Komitesine, Hunter Biden’ın vergi sorunlarına yönelik cezai soruşturmayı yavaşlattıklarını, mahkeme celbi ve arama emirleri alma çabalarını engellediklerini ve savcıların suç duyurusunda bulunmalarını defalarca engellediklerini söyledi.

Muhbirler ayrıca ABD’li bir avukat talep etti David WeissHunter Biden soruşturmasına nezaret eden Trump tarafından atanan kişi, Ekim 2022’deki toplantıda başkanın oğluna karşı nihai suçlamaların getirilemeyeceğini ve özel danışman statüsü istediğinde reddedildiğini söyledi.

Cumhuriyetçiler bu görüşleri yansıtıyor Garland gerçek değildi Kongre’ye Weiss’in soruşturma üzerinde tam yetkiye sahip olduğunu söylediğinde. Ancak Garland ve Weiss, GOP milletvekillerinin iddialarının hepsini değilse de çoğunu reddediyor. Weiss, Kongre’ye yazdığı mektuplarda soruşturma üzerinde her zaman “nihai yetkiye” sahip olduğunu yineledi.

Demokratların duruşmadan önce bir notta söylediği CNN tarafından alınan notun bir kopyasına göre, IRS ajanının açıkladığı gibi, müfettişler arasındaki iç anlaşmazlıklar yaygın.

Ziegler geçen ay yaptığı kapalı kapı ifadesinde milletvekillerine eşcinsel olduğunu ve sağdaki bazılarının görüşünün aksine cinsel yöneliminin siyasetini veya işini etkilediğini söyledi.

“İnsanlar gey olduğum ve bu soruşturmada dava ajanı olarak çalıştığım için aşırı solcu bir liberal olmam ve bazı gündeme uymam gerektiğini söylediler. Benim hakkımda sosyal medyada olan şeylerdi, ”dedi Ziegler, ifadesinin bir metnine göre panele. “Ben bunların hiçbiri değilim diyebilirim. Ben bir devlet memuruyum ve davalara bakarken aklıma siyaseti sokmamaya özen gösterdim.

Duruşma sırasında, yeniden düzenlenmiş olan Hunter Biden hakkında 644 sayfalık bir raporu seçti. Eski Trump Beyaz Saray yardımcısı, çevrimiçi yayınlandı ve sağcı çevrelerde geniş çapta dağıtıldı. Rapor, Ziegler’in cinsel yönelimini vurguladı, kocasıyla fotoğraflarını içeriyordu ve onu Hunter Biden ceza soruşturmasında “tek taraflı” olmakla suçlamak için cinselliğini kullandı.

Kişisel ifadesinde Ziegler, muhafazakar bir ailede büyüdüğünü ve “muhafazakar inançlara sahip olduğunu”, ancak şimdi kendisini “ılımlı” görüşlere sahip bir Demokrat olarak tanımladığını söyledi.

Ziegler duruşmadan sonra “Hoşnutsuz değiliz. Buraya insanları almaya gelmedik. Hesap verebilirlik ve bundan ders çıkarmak için buradayız.” dedi.

Gözetim komitesinin en üst düzey Demokrat üyesi Maryland Temsilcisi Jamie Raskin açılış konuşmasında, Cumhuriyetçi meslektaşlarının görevi kötüye kullanma iddialarını başkana bağlamada başarısız olduğunu söyledi.

Raskin, “Meslektaşlarımın Başkan Biden hakkında bir skandal yaratmaya yönelik her girişimi gibi, bu da tam bir iflas” dedi.

Siyah ve Hispanik grubun Demokrat üyelerinden bazıları, zamanlarını ABD adalet sisteminde azınlıkları etkileyen uzun süredir devam eden eşitsizlikleri vurgulamak için kullandılar. Muhafazakarları hedef alan “iki kademeli bir adalet sistemine” sahip olduklarını söyledikleri için Cumhuriyetçi meslektaşlarıyla alay ettiler.

Meclis Demokratları ayrıca, Trump yönetimi sırasında, 2020’nin sonlarından belirli örneklere atıfta bulunarak, iki muhbirin aynı fikirde olmadığı birkaç soruşturma bulgusu olduğunu kaydetti.

READ  WNBA Mock Draft 2024: LSU yıldızı Angel Reese nereye iniyor?

Beyaz Saray, Çarşamba günkü duruşmadan önce defalarca Weiss’in Trump tarafından atandığını ima ederek Cumhuriyetçileri “Amerikan halkı için en önemli konulara odaklanmaya” teşvik etti.

Beyaz Saray sözcüsü Ian Sams, Cumhuriyetçi liderliğindeki kongre oturumlarına yanıt olarak, “Amerikalıların zamanımızı harcamak istedikleri gerçek sorunlar var ve Başkan Biden, Cumhuriyetçilerin kendisine siyasi olarak zarar verme çabalarını sürdürmesi yerine, Cumhuriyetçiler Meclisi’nin gerçek ilerleme sağlamak için birlikte çalışmaya devam etmesi gerektiğine inanıyor.”

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçiler grubu başkanları Weiss ve Hunter Biden, cezai soruşturmaya dahil olan birkaç kişiden röportaj talep etti. Adalet Bakanlığı geçen hafta Ohio Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Yargı Başkanı Jim Jordan’a, Hunter Biden hakkındaki ceza soruşturması resmi olarak kapatıldığında Weiss’in “uygun bir zamanda” müsait olacağını söyledi.

Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi Başkanı James Comer, Çarşamba günkü IRS muhbirleriyle yapılan duruşmanın Garland’ı görevden almaya yönelik bir adım olup olmadığı sorulduğunda, “Gerçekleri ortaya çıkarmaya büyük ilgi var ve elimizden geldiğince hızlı hareket ediyoruz” dedi. Ancak, “gerçekleri ortaya çıkarmaktan sorumlu” olduğunu ve görevden almayla ilgili soruların daha sonra geleceğini söyledi.

Kentucky’li bir Cumhuriyetçi olan Comer, “Öne çıkmak ve önemli tanıklıklar yapmak için hayatlarını riske atan iki cesur ve güvenilir IRS muhbirimiz var” dedi.

Meclis GOP’unun en önemli hedeflerinden biri olan Garland’ın Eylül ayında rutin bir gözetim duruşması için Meclis Yargı Komitesi önünde ifade vermesi planlanıyor.

Hunter Biden, önümüzdeki hafta Delaware’deki bir mahkeme duruşmasında iki vergi kaçakçılığı suçunu kabul etmeyi planlıyor.

Bu haber ve başlık, ek gelişmeleri yansıtacak şekilde güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir