Asya borsaları ABD enflasyon verileri ve Fed tutanakları öncesi gevşedi

SİNGAPUR, 12 Nisan (Reuters) – Asya borsaları, piyasaların önümüzdeki ay yapılacak politika toplantısında en az bir tane daha olacağına dair bahis oynamasıyla, ABD Merkez Bankası’nın agresif faiz artırımlarını ne kadar erken bitireceğini etkileyecek bir ABD enflasyon raporu öncesinde Çarşamba günü düştü. .

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse senedi endeksi ( .MIAPJ0000PUS ) %0,17 düşüşle üç günlük kazanç serisini kırdı.

Güvercin ruh hali Avrupa’da devam edecek gibi görünüyordu ve gelecek genel olarak daha az açık bir görünüme işaret ediyor. Eurostoxx 50 vadelileri %0,16, Alman DAX vadelileri %0,01 ve FTSE vadelileri %0,07 düştü.

Cuma günkü istihdam raporunun ABD işgücü piyasasında bir dayanıklılık göstermesinin ve Fed’in Mayıs ayındaki bir sonraki toplantısında 25 baz puanlık zam çağrılarını körüklemesinin ardından, yatırımcıların odak noktası o günün ilerleyen saatlerinde kesin olarak Mart enflasyon raporunda kalmaya devam ediyor.

Reuters ekonomistler anketine göre, tüketici fiyat endeksinin aylık bazda %0,4 ve yıldan yıla bazda %5,6 artması bekleniyor.

Yatırım stratejisi başkanı Shane Oliver, “Odak, düşen enflasyondan altta yatan enflasyonist baskılara ve bunun ne kadar yapışkan olacağına kayacak, bu da Fed’in faiz oranlarını ne kadar süre daha yüksek bırakmak zorunda kalacağı üzerinde bir etkiye sahip olacak” dedi. Sidney’deki AMP Capital’de.

Oliver, anlatının enflasyondan durgunluk riskine kaydığını söylüyor; bu, piyasaların şu anda özellikle ilgilenmediği çünkü hakkında o kadar uzun süredir konuşuluyor ki henüz olmadı.

CME FedWatch aracına göre, piyasalar şu anda Fed’in Mayıs ayında faiz oranlarını 25 baz puan artırma ihtimalini %66 olarak fiyatlıyor.

Philadelphia Federal Rezerv Bankası Başkanı Patrick Harger Salı günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının yakında faiz oranlarını artırabileceğini düşündüğünü ancak enflasyonu %2 hedefine geri getirme arzusunu yineledi.

READ  USMNT, başka bir kupa için Kanada'yı 2-0 yendi

Merkez bankası geçen ay faiz oranlarını çeyrek puan artırarak %4,75 ila %5,00 aralığına yükseltti.

Harker, “Saat 5’ten sonra kalkıp bir süre orada oturup kamp yapıyorum” dedi.

Mart toplantısının tutanakları günün ilerleyen saatlerinde yayınlanacak ve yatırımcılar merkez bankasının parasal yolu ve bankacılık sektörü üzerindeki baskının etkisi hakkında ipuçları için onları inceleyecekler.

Uluslararası Para Fonu Salı günü, gizlenen finansal sistem kırılganlıklarının yeni bir krize yol açabileceği ve 2023 için küresel büyüme tahminlerini düşürerek bu yıl küresel büyümeyi yavaşlatabileceği konusunda uyardı.

Silicon Bank ve Signature Bank’ın başarısızlığının ardından bankacılık sektöründeki çalkantı, merkez bankasının piyasa üzerindeki baskının bir kısmını hafifletmek için faiz oranlarını düşüreceği yönünde bazı beklentileri ateşledi. .

OPEC+ grubu tarafından geçen hafta açıklanan petrol üretimi kesintileri de enflasyonda artış korkularını artırdı ve Saxo Markets’teki yatırımcılar, enflasyonla ilgili endişelerini gerçekten azaltmak için hizmet fiyatlarında net bir düşüş olması gerektiğini söyledi.

“Henüz o noktaya geldiğimizi düşünmüyoruz. Petrol fiyatları toparlandıkça ve işgücü piyasası kademeli olarak soğudukça, çekirdek enflasyonun daha uzun süre yükselme riski eğiliyor” dediler.

Çin hisse senetleri, yatırımcıların artan jeopolitik gerilimleri tartması nedeniyle Şanghay Bileşik Endeksi (.SSEC) %0,4 yükselirken Hong Kong’un Hang Seng Endeksi (.HSI) %1,2 düştü.

Çin Çarşamba günü, Pekin’in Tsai’nin Kaliforniya’da ABD Meclis Başkanı Kevin McCarthy ile yaptığı son görüşmeye yanıt olarak askeri tatbikatlar düzenlemesinin ardından Başkan Tsai Ing-wen’in Tayvan’ı “fırtınalı denizlere” ittiğini söyledi.

Tsai, ABD’de McCarthy ile görüşmenin ve Guatemala ve Belize’yi de içeren denizaşırı gezinin Tayvan’ın özgürlük ve demokrasiyi savunma kararlılığını gösterdiğini söyledi.

Asya’nın diğer yerlerinde, Japon Nikkei (.N225) %0,6 yükselirken, Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi (.AXJO) %0,41 yükseldi.

Döviz piyasalarında, ABD para biriminin altı rakibi karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi yüzde 0,049 düştü. Euro %0.12 artışla 1.0923$’dan işlem görürken, sterlin gün için %0.09 artışla 1.2435$’dan işlem görüyor.

READ  Güneydeki savaş, Zelensky ve Putin'in her birinin üstünlüğü ele almasıyla yoğunlaşıyor

Yen %0.09 düşüşle dolar karşısında 133.80 oldu. IMF, Japonya Merkez Bankası’na tahvil getiri eğrisi kontrollerinde daha fazla esneklik tanınmasının daha sonra ani politika değişikliklerini önlemeye yardımcı olacağını söyledi.

ABD ham petrolü %0,06 artışla varil başına 81,58 dolardan, Brent %0,05 artışla 85,65 dolardan işlem görüyor.

Spot altının onsu %0,8 artışla 2.018,25 dolara yükseldi. ABD altın vadeli işlemleri %0,55 artışla ons başına 2.015,90 dolara yükseldi.

Ankur Banerjee’nin raporu; Kurgu: Christopher Cushing & Simon Cameron-Moore

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir