Ukrayna savaşı: Sızıntı, Batılı özel kuvvetlerin yerde olduğunu gösteriyor

  • Paul Adams ve George Wright tarafından
  • BBC haberleri

video başlığı,

İZLEYİN: Pentagon sızıntıları 60 saniyede açıklandı

İnternete sızdırılan düzinelerce belgeden birine göre, Birleşik Krallık, Ukrayna içinde askeri özel kuvvetler işleten birkaç ülke arasında yer alıyor.

Bir yılı aşkın süredir sessiz spekülasyon konusu olan şeyi doğruluyor.

Bazıları “çok gizli” olarak işaretlenen sızan dosyalar, Ukrayna’nın bir bahar karşı saldırısı hazırlıklarının kritik ayrıntıları da dahil olmak üzere Ukrayna’daki savaşın ayrıntılı bir resmini çiziyor.

ABD hükümeti, sızıntının kaynağını araştırdığını söyledi.

23 Mart tarihli belgeye göre Ukrayna’da en fazla özel kuvvete sahip ülke İngiltere (50), onu NATO ülkeleri Letonya (17), Fransa (15), ABD (14) ve Hollanda (1) izliyor.

Belge, güçlerin nerede konuşlandığını veya ne yaptıklarını söylemiyor.

Çalışan sayısı az olabilir ve kuşkusuz dalgalanacaktır. Ancak özel kuvvetler doğaları gereği çok etkilidir. Ukrayna’daki varlıkları, son aylarda sadece Ukrayna’ya değil NATO’ya da karşı olduğunu iddia eden Moskova tarafından ele geçirilecek gibi görünüyor.

Bununla birlikte, bu tür konulardaki standart politikasına uygun olarak, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı yorum yapmadı. bir tweette Salı günkü iddia edilen gizli bilgilerin sızdırılması, “büyük ölçüde kusurlu bir pozisyon” olarak adlandırdığı şeyi kanıtladı.

“Okurlar, potansiyel yanlış bilgi iddialarını göründüğü gibi kabul etme konusunda dikkatli olmalı” dedi.

Hangi özel belgelere atıfta bulunduğunu ayrıntılandırmaz veya belirtmez. Ancak Pentagon yetkililerinin belgelerin gerçek olduğunu söylediği aktarıldı.

Her iki tarafta da Ukrayna’daki kayıpların sayısını detaylandıran bir belge üzerinde oynanmış gibi görünüyor.

Birleşik Krallık Özel Kuvvetleri, benzersiz uzmanlık alanlarına sahip bir dizi seçkin askeri birimden oluşur ve dünyanın en yetenekli birimleri olarak kabul edilir.

ABD dahil diğer ülkelerden farklı olarak, İngiliz hükümetinin özel kuvvetleri hakkında yorum yapmama politikası var.

Birleşik Krallık, Ukrayna’ya desteğini dile getirdi ve ABD’den sonra Kiev’e en büyük ikinci askeri yardım bağışçısı.

READ  Gwyneth Paltrow davası canlı yayında: Kayak kazası kurbanı Terri Sanderson, alkolün tatlarından zevk alamadığını söylüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir