Zelenskiy, Ruslar gelirse Ukrayna’nın Buckmutt’tan ayrılabileceğine dikkat çekiyor

  • Bakmutil, Kiev güçleri için çok zor bir durum olduğunu belirtiyor
  • Cave, askerleri kurtarmak için ‘ilgili’ kararların gerekli olabileceğini söyledi
  • Polonya’nın Batı desteğini toplamadaki ‘tarihi’ rolünü övdü
  • Polonya, Zelenskiy ziyareti sırasında Kiev’e daha fazla MiG jeti sözü verdi
  • Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya’nın Çin’deki savaşını bitirmesine yardım etti

KYIV, 5 Nisan (Reuters) – Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Varşova ziyareti sırasında Ukrayna’ya Batı desteğini toplayan “tarihi” yardım için Polonya’ya teşekkür etti ve Ukrayna askerlerinin doğuda hala bir dayanak noktası için mücadele ettiğini ancak kesilme riskiyle karşı karşıya kalırlarsa geri çekilebileceklerini söyledi. kapalı. Kapalı.

Polonya, Rusya’nın işgalinden ve milyonlarca Ukraynalı mülteciyi kabul etmesinden bu yana Kiev’e kilit silahlar sağladı. Zelenskiy’nin ziyareti sırasında Varşova, teslim edilen dört MiG savaşçısına ek olarak Kiev’e 10 MiG savaş uçağı daha göndereceğini duyurdu.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Varşova’nın Temmuz ayında Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO zirvesinde Ukrayna için ek güvenlik garantileri sağlamaya çalıştığını söyledi.

Duda, Zelenskiy ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “…Ukrayna’nın askeri yeteneklerini güçlendirecek.” dedi.

Zelenskiy, Ukrayna askerlerinin Pakmut’ta çok zor bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ve Rus işgal güçleri tarafından engellenme riskine girmeleri halinde Kiev’in onları korumak için “ilgili” kararlar alacağını söyledi.

Bağmut’taki Kiev kuvvetlerinin bazen biraz ilerlediğini, ancak Rus kuvvetleri tarafından geri püskürtüldüğünü, ancak şehrin içinde kaldıklarını söyledi. Zelenskiy, “Bağmut’tayız ve düşman orayı kontrol etmiyor” dedi.

Ukrayna’nın ağırlıklı olarak Rus işgali altındaki Donetsk eyaletinde bulunan Pakmut, şimdi 14. ayında Rusya’nın işgalinin en kanlı ve en uzun muharebelerinden birini kanıtladı. Kevin’in güçleri her iki tarafta da ağır kayıplar verdi ve bir madencilik ve ulaşım merkezi olan şehir, aylarca süren sokak çatışmaları ve bombalamalardan sonra harabeye döndü.

READ  Pete Ricketts, Nebraska'nın bir sonraki senatörü olarak Ben Sasse'nin yerini alacak

“Askerlerimizi kaybetmemek benim için çok önemli ve tabii ki daha hararetli olaylar ve kuşatma nedeniyle personelimizi kaybetme riski varsa – elbette bunun için doğru kararları oradaki generaller verecektir.” dedi Zelensky.

Geri çekilme fikrinden bahsediyor.

Ukraynalı askeri komutanlar, beklenen bir karşı saldırı öncesinde Bagmut ve diğer şehirleri tutmanın önemini vurguladılar.

Pakmut’a yapılan saldırıyı yöneten Wagner Grubu’na bağlı paralı askerlerin hafta sonu şehir merkezini ele geçirdiğini iddia etmesine karşın, Kiev bu iddiayı yalanladı.

ABD merkezli Savaş Araştırma Enstitüsü, Wagner savaşçılarının Bagmut’ta ilerlediğini ve şehir merkezinin kontrolünü sağlamlaştırmak için yoğun kentsel alanlarda batıya doğru ilerlemeye devam edebileceklerini söyledi.

Reuters, savaş alanı raporlarını doğrulayamadı.

Çin kartını oynamak

Bu arada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını hızlandırmak için Pekin’le angaje olma konusunda anlaşmaya varmasının ardından, şimdi ikinci yılında olan Çin’i ziyaret etti.

Çin, işgalden hemen önce “sınırsız” ortaklık sözü vermesine rağmen, kapsamlı bir ateşkes çağrısında bulundu ve çatışmadaki konumunu “tarafsız” olarak nitelendirdi.

Hem Macron hem de Pekin’de onun yerini alan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula van der Leyen, Çin’i Ukrayna’ya barış getirmek için Rusya üzerindeki nüfuzunu kullanmaya çağırmak istediklerini söylediler. .

ABD ve NATO, Çin’in Rusya’ya silah göndermeyi düşündüğünü söylerken, Pekin bu hareketi yalanladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Çarşamba günü Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, Çin’in Ukrayna’daki savaşı için Rusya’ya herhangi bir ölümcül yardımın “derin sonuçları olan tarihi bir hata” olacağını söyledi.

‘Omuz omuza’

Polonya, Batılı müttefikleri Ukrayna’ya muharebe tankları ve diğer ağır silahlar sağlamaya ikna etmede büyük bir rol oynadı, bu da Rusya’nın şimdiye kadarki ilerlemesini frenlemeye ve bazen tersine çevirmeye yardımcı oldu.

READ  2024 NCAA Turnuvası skorları, oyun güncellemeleri: Perşembe günkü Mart Çılgınlığı'nı canlı takip edin

Duda’nın kendisine Polonya’nın en yüksek ödülü olan Beyaz Kartal Nişanı’nı takdim etmesinden sonra Zelenski, “Bizimle omuz omuza durdunuz ve bunun için minnettarız.” Bunların ülkelerimiz arasındaki tarihi bağlar, tarihi bir karar ve tarihi bir güç olduğuna inanıyorum” dedi.

Duda, Ukrayna’nın bu çatışmadan galip çıkacağını umduğunu ifade etti. “Davranışlarınızın Avrupa’yı Rus emperyalizminin tufanından kurtardığından hiç şüphemiz yok.”

Zelenskiy, Polonyalı işletmeleri savaş bitmeden önce Ukrayna pazarlarında daha iyi bir yer edinmek ve savaş sonrası yeniden yapılanma hamlesi için Ukrayna’ya gelmeye davet etti.

Salı günü ABD, Zelensky hükümetine üç hava gözetleme radarı, tanksavar roketleri ve yakıt kamyonları da dahil olmak üzere 2,6 milyar dolarlık askeri yardım sözü verdi.

Rus haber ajansı TASS, Moskova’nın Washington büyükelçiliğinin ABD’yi çatışmayı olabildiğince uzatmak istemekle suçladığını bildirdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, bir telgrafta, Polonya’dan gelen MiG savaş uçaklarının “savunmamızı önemli ölçüde güçlendireceğini, gökyüzümüzü daha güvenli hale getirmemize, vatandaşlarımızın hayatını kurtarmamıza ve Rus saldırılarının neden olduğu yıkımı azaltmamıza izin vereceğini” yazdı.

Ukrayna kuvvetleri doğuda Rus kuvvetlerine karşı bir karşı saldırı başlatmaya hazırlanırken, tam olarak ne zaman başlayacağı duyurulmamış olsa da Batı, yardımı artırdı.

İspanya, Ukrayna’ya göndermeyi taahhüt ettiği altı Leopard 2A4 tankının, başlangıçta planlanandan daha erken bir tarihte, Nisan ayının ikinci yarısında ülkeyi terk edeceğini söyledi. İspanya, kuzeydoğudaki Zaragoza kentindeki bir askeri üste 40 tank mürettebatı üyesi ve 15 tamirci yetiştirdi.

Almanya, Polonya ve Portekiz’in de aralarında bulunduğu NATO ülkeleri, Ukrayna’ya toplam 48 Leopard 2 tankı gönderme taahhüdünde bulundu.

Ron Popsky, Mike Stone, Alan Charlish, Pavel Florkiewicz ve Tom Balmforth’un ek raporları ile Pavel Polityuk tarafından hazırlanan rapor; Angus MacSwan ve Mark Heinrich tarafından yazılan; Philippa Fletcher tarafından düzenleme

READ  Gelir sonrası ilk stok düşüşü, mevduatlarda %41'lik bir düşüş gösteriyor

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir