Yüksek Mahkeme, Pazar günleri çalışmayı reddettiği için Hıristiyan posta taşıyıcısına karşı karar verdi

WASHINGTON – Perşembe günü Yüksek Mahkeme, evanjelik bir Hıristiyan posta taşıyıcısının Pazar günleri çalışmalarını engelleyen bir davada çalışanların dini konaklama aramalarını kolaylaştırdı.

Dava, Pennsylvania’da ikamet eden bir kişinin iddiasıyla ilgiliydi. Gerald GrafABD Posta Servisi’nin, onun bir ibadet ve dinlenme günü olduğuna dair dini inancına dayanarak Pazar mesaisinden muaf olma talebini kabul etmiş olabileceğini söylüyor.

Graf Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Umarım bu karar, başkalarının işlerini kaybetme korkusu yaşamadan inançlarını korumalarına izin verir.”

Davası şimdi, yeni standarda göre galip gelip gelmediğine ilişkin daha sonraki duruşmalar için alt mahkemelere geri dönecek.

Posta Hizmetleri sözcüsü Felicia Ladd yaptığı açıklamada, “çalışanlarımızın samimi dini inançlarına, uygulamalarına ve uygulamalarına uyum sağlamaya çalışırken kullandığımız standartlarla tamamen tutarlı olduğunu” söyledi.

Bu nedenle, Posta Servisi bu davada nihai olarak galip gelmeyi beklemektedir.

Groff, çalışanların işyerinde din de dahil olmak üzere çeşitli cephelerde ayrımcılığı yasaklayan Medeni Haklar Yasası’nın VII. Başlığı kapsamında dini iddialarda bulunmalarının daha zor olacağını savundu.

Yargıçlar, muhafazakar Yargıç Samuel Alito tarafından yazılan oybirliğiyle alınan bir kararla netleşti Trans Dünya Havayolları v. Hardison olarak bilinen 1977 Yüksek Mahkeme kararı. Mahkeme, işverenlerin asgari, hatta mahkemenin tercih ettiği Latince terim olan “de minimis” yükü getirmeleri halinde düzenleme yapmalarının gerekmediğine karar vermiştir.

Bu karar, bir işverenin yalnızca “gereksiz zorluk” olduğunda uzlaşmayı reddedebileceğini belirten Başlık VII’nin diline dayanmaktadır.

Perşembe günü mahkeme, zorlukların asgari düzeyde olması gerektiğine karar verdi.

Alito, gelecekte, “mahkemeler, böyle bir testi uygulamak için kullandığı genel yöntemi kullanarak, bir işverenin işi bağlamında bir zorluğun önemli olup olmadığına karar vermek zorunda kalacak” diye yazdı.

Profesyonel olmayan bir çalışan olan Groff, istifa ettiği 2012’den 2019’a kadar Lancaster, Pensilvanya bölgesinde posta müdür yardımcısı olarak görev yaptı. İşi, hafta sonları ve tatiller de dahil olmak üzere diğer işçilerin müsait olmadığı zamanlarda doldurmaktı.

READ  Macy's ve Costco'nun ekonomi hakkında bir uyarısı var

Başlangıçta Groff’tan Pazar günleri çalışması istenmiyordu, ancak Amazon paketlerinin o gün teslim edilmesi gerektiğinden durum 2015’ten itibaren değişti. Konaklama talebine bağlı olarak yöneticileri, diğer posta görevlilerinin Temmuz 2018’e kadar pazar günleri paketleri teslim etmesini ayarladı. Bundan sonra, Groff işe gitmezse disiplin cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Groff istifa etti ve talebini yerine getirmediği için Posta Hizmetine dava açtı. Bir federal yargıç, Posta Servisi’nin makul bir düzenleme sağladığını ve daha fazlasını sağlamanın işveren ve Groff’un iş arkadaşları için gereksiz bir sıkıntıya neden olacağını söyledi. Philadelphia merkezli 3. ABD Temyiz Mahkemesi, Mayıs 2022’de bir kararda anlaştı.

Amerikan Hindu İttifakı, Amerikan Sih İttifakı ve Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi dahil olmak üzere Hıristiyan mezheplerini ve diğer dini inançları temsil eden gruplar, Groff’u destekleyen davalar açtı.

CAIR’in brifingine göre, genellikle başörtüsü olarak bilinen başörtüsü takan Müslüman kadınlar, Yüksek Mahkeme’nin işverenleri destekleyen içtihatları nedeniyle sıklıkla mağdur ediliyor. Bu kısmen, üniforma politikalarının başörtüsünü hesaba katmamasından kaynaklanıyor. Örgüt, bu nedenle Müslüman kadınların iş fırsatlarını kaybettiğini söyledi.

Yaklaşık 200.000 üyesi olan Amerikan Posta İşçileri Sendikası, hafta sonu mesai planlaması için “dini bir seçenek” oluşturan Groff’un lehindeki kararın, bunu paylaşmayan diğer işçilerin aleyhine olacağı konusunda mahkemeye kısa bir uyarıda bulundu. Dini inanç.

Eski bir posta işçisi olan Gerald Groff’un davası Mart ayında Yüksek Mahkeme’de Holdwood, Pa.’da tartışılacak.Caroline Castor/AP Dosyası

Dinin hükümetten ayrılmasını savunan ve işvereni destekleyen bir mahkeme tutanağı hazırlayan Kilise ve Devletin Ayrılması İçin Amerikalılar, kararın daha ileri gitmemesinin rahatlığını dile getirdi.

Panel başkanı Rachel Lazer yaptığı açıklamada, “Mahkemenin ‘açıklığa kavuşturulmuş’ standardı, işverenlerin, çalışan tarafından talep edilen bir düzenlemenin iş arkadaşlarına getirebileceği yükleri dikkate almaya devam etmesine izin veriyor” dedi.

READ  Indore tapınağı kazası: Hindistan'da yer altı merdiven kuyusu düştükten sonra en az 35 kişi öldü

Mahkeme 2020’de 5-4 muhafazakar çoğunluğa sahipken, Benzer bir davayı duymayı reddetti Bir Walgreens çağrı merkezinde Yedinci Gün Adventisti olarak çalışan bir çalışan, Cumartesi günü, yani Hıristiyan Şabatı’nda çalışmamayı istedi.

Ancak, üç muhafazakar yargıç, bir Rapor O zamanlar 1977 kararının “gereksiz zorluk” tanımını yeniden gözden geçirme fikrine açık olduklarını söylediler. Bu dava reddedildikten kısa bir süre sonra, liberal Yargıç Ruth Bader Ginsburg öldü ve Başkan Donald Trump, Yargıç Amy Coney Barrett’ı atadı ve dini iddialar lehine 6-3 muhafazakar çoğunluk oluşturdu.

Barrett mahkemeye katıldıktan sonra yargıçlar 2021’de istifa etti. Birçok vaka Onlardan 1977 kararını gözden geçirmelerini istedi, ancak mahkeme, çoğu Haziran 2022’de sona eren diğer dini iddiaların lehinde karar verdi. Aralarında mahkeme bir devlet lisesi futbol antrenörünün lehine karar verdi. Maçtan sonra sahada dua ettikten sonra işini kaybettiğini söyledi.

Düzeltme (29 Haziran 2023, 16:20 ET): Bu makalenin önceki bir sürümü, davadaki temyiz mahkemesinin kararının tarihini yanlış ifade ediyordu. Mayıs 2022, Mayıs 2023 değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir