76ers'ın Miami Heat'e karşı ön eleme galibiyetiyle geri dönüşünden öğrendiklerimiz

Yazan: Mike Workunov, Eric Koren ve Tobias Bass

İki devre ve muhteşem yedek oyun hikayesi Philadelphia 76ers'a 7. sırayı kazandırdı

Bu mağlubiyetle Heat, NBA play-off'larının sonuncusu için Chicago Bulls ile kazan ya da eve git eşleşmesinde oynayacak.

Nicholas Badum sezonun en yüksek seviyesi olan 20 sayı ve 5 ribauntla canavar gibi bir maç çıkardı. Joel Embiid 6/17 şutunda 23 sayı, 15 ribaund ve 5 asistle en skorer isim oldu.

İlk yarıya 51-39 önde giren 76ers, ilk yarıda 12 top kaybı yaparak Philly taraftarları tarafından alkışlanmaya devam etti ve Miami 17 sayı kaydetti. Philly'nin 12 top kaybından sekizi sahaya karşı geldiğinden, mücadeleleri Miami'nin alan savunmasına dayanıyordu.

İkinci yarıya başlarken Philadelphia daha defansif baskı yapmaya ve yedek kulübesine güvenmeye başladı ve Miami'nin çok az cevabı vardı. Bam Adebayo ve Tyler Hero'nun kahramanlıkları sayesinde oyunu birbirine yakın tuttular, ancak 76'lıların hızı üstesinden gelinemeyecek kadar fazlaydı. Philly bench'i 36 sayı attı ve Batum dördüncü çeyreğin sonlarında Hero'ya önemli bir blok yaparak maçı sonlandırdı.

Bu galibiyet Philadephia için ne anlama geliyor?

Sixers sadece ön eleme turnuvasını kazanmakla kalmadı, aynı zamanda önemli bir şey de kazandı. Bu onları 7. sıra olarak play-off'lara sokuyor ki bu çok büyük çünkü ilk turda Celtics'ten kaçmalarını sağlıyor. Knicks'in zorlu bir eşleşme olacağına şüphe yok ancak normal sezonun tartışmasız ezici gücü olan Celtics değiller. New York'a trenle gidebilirler ve önümüzdeki iki hafta kadar bir ilk tur karşılaşması yazı tura atılacak.

Sixers için harika bir geri dönüş oldu. Isıyı gerçek zamanlı olarak algılarlar. Hiçbiri erkenden mücadele edip geç görevi devralan Embiid kadar bağlantılı değildi. Debriyaj şutları ve dördüncü çeyreğin sonlarında Kelly Oubre Jr.'a yaptığı büyük asist galibiyeti garantiledi. — Mike Workunov, NBA ve basketbol iş personeli yazarı

Miami başka bir Cinderella koşusu düzenleyebilir mi?

Heat, bu yıl ligde 28. sırada hücumda yer aldı; bu, yavaş bir play-off serisi boyunca takımın potansiyeline dair önemli bir uyarı işaretiydi. Miami, 76ers'ı hızlandıran ve geçişte kolay fırsatlar yaratan zorlu bölge savunmasının gücüyle 12 puanlık bir fark yarattı. Philadelphia kucaklaştığında Miami yeterli skoru üretemedi. Miami'de Hero dışında herhangi bir hücum avantajı yoktu ve bu da Philadelphia'nın sonunda onları geçmesini sağladı.

READ  Biden, altyapı tasarısı sayesinde New York demiryolu tüneline milyonlar veriyor

Heat, Cuma gecesi Miami'de Bulls'la karşılaşacak ve kazanan, ilk turda Boston Celtics'le karşılaşacak. Ancak Jimmy Butler ilk çeyreğin sonlarında kendini sakatladı ve Oubre onun yerine geçtiğinde Ocak ayında Kyle Lowry'nin hızlı guardı Terry Rozier boyun sakatlığı nedeniyle art arda beş maç kaçırdı. Butler, Miami'nin son pozisyonlarında hareket etmedi ve gece 18'e 5 şut attı. Butler, perşembe günü dizine MR çekileceğini ve oyun ilerledikçe kendisinin daha sınırlı hissettiğini ve Heat'e yardım etmekten çok zarar verdiğini söyledi. Eğer Butler tehlikeye girerse ve Rozier müsait değilse Heat'in play-off'lara girebilmesi için biraz sihre ihtiyacı olacak. — Eric Koreen, Raptors kadrolu yazarı

Her NBA maçı için bilet satın alabilirsiniz Burada.

Daha derine git

Nicolas Bottom, Sixers'ın Heat karşısında aldığı galibiyette rol oynayan oyuncuların önemini gösteriyor

Gerekli okuma

(Fotoğraf: Jesse D. Garrabrant/Getty Images)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir