DeSantis’in kampanyası, ilk 24 saatte 8,2 milyon dolar topladığını söylüyor

Florida Valisi Ron DeSantis, cumhurbaşkanı adayı olarak ilk 24 saatinde 8,2 milyon dolar topladı, kampanyası Perşembe günü yaptığı açıklamada, bunun Donald J. Trump’ın önde gelen Cumhuriyetçi rakibi olarak konumunu teyit ediyor.

Bay. DeSantis’in kampanyası Çarşamba akşamı Twitter’da inişli çıkışlı bir başlangıç ​​yaptı, ancak görünüşe göre bu, bağışçıların moralini bozmadı. Kampanya Çarşamba günü bir saat içinde 1 milyon dolar topladığını söyledi.

Yusuf R. Bu, Biden Jr.’ın 2019’da aday olarak ilk 24 saatinde topladığı 6,3 milyon dolardan veya eski Temsilci Beto O’Rourke’nin aynı yıl topladığı 6,1 milyon dolardan 8,2 milyon dolar daha fazla.

Halat çekme oyunu, valiyi önümüzdeki hafta üç eyalette 12 şehre götürecek agresif bir seyahat programını ve büyüyen siyasi faaliyeti finanse etmek için gereken parayla kampanyasını derhal silahlandıracak.

Bay. Miktar, Trump’ın kampanyasının bu yılın başlarında kendisine karşı işlenen suçların ardından 24 saat içinde topladığını söylediği 4 milyon doların iki katından fazla.

DeSantis tutarına hem çevrimiçi katkılar hem de bağışlar dahildir

DeSantis sözcüsü Brian Griffin, kampanyanın birincil ve genel seçim fonlarını artırdığını söyledi. Kampanya, hem ön seçim hem de genel seçimler için bağışçı başına 3.300 dolar toplayabilir. Bay DeSantis’in aday olması durumunda, paranın yalnızca genel seçimler için nasıl tahsis edildiğini söylemeyi reddetti.

Önce odayı arayan bir bağışçı, kampanyanın 8.2 milyon dolar topladığını açıkladı ve Mr. Griffin bu numarayı doğruladı. Kampanyanın kullanabileceği tüm fonlara sabit dolar denir.

Miktar, DeSantis yanlısı süper PAC, Never Back Down’ın son aylarda doğrudan kampanyaya gidebilecek olan Draft DeSantis hesabında topladığı fonları içermiyor, Sayın Başkan. Griffin diyor. Hesapta ne kadar para olduğu bilinmiyor.

İlk 24 saatte kaç bağışçının katkıda bulunduğu hemen bilinmiyordu.

READ  Kenya polisi, şüpheli Hıristiyan kült mezarlıklarından kalıntıları çıkarmaya başladı

Miami’de dört sezon boyunca, Pennsylvania’dan eski bir kongre üyesi olan Lou Barletta ve Bir kerelik bir Trump müttefikiBay. DeSantis’in kampanyasına bağışta bulunmak için kişileri arayarak yedi buçuk saat harcadığını, sadece tuvaleti kullanmak ve açık büfe öğle yemeği yemek için mola verdiğini söyledi.

“O odada çok fazla heyecan vardı,” dedi Mr. Baretta dedi. “Bu aramalara hayır diyen çok çok az insan oldu.”

Mevcut birçok bağışçıya göre, Mr. DeSantis günün bir kısmını aramaları yapmaya yardım ederek geçirdi ve Perşembe akşamı o ve eşi Casey’nin bağışçılarla buluşması planlandı.

Bay. DeSantis’i destekleyen süper PAC, 200 milyon dolarlık bir bütçe ayırmayı planlıyor, ancak katı bağış limitleriyle karşı karşıya oldukları için kampanya bağış toplamak daha zor oldu.

Bay. DeSantis’in getirdiği 8.2 milyon dolar, Mr. Bu, Trump’ın 2024 bağış toplama kampanyasına başlama şeklinden daha fazlası. Bay Trump, kampanyasını Kasım ayı ortasında açıklamasından bu yana geçen altı hafta içinde yaklaşık 9,5 milyon dolar topladı.

Nicholas Nehamas Katkıda bulunulan rapor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir