Temsilciler Meclisi GOP, yardım sağlama çabaları nedeniyle Johnson'a isim takmak ve yeni tehditler yağdırıyor

Sağcı milletvekilleri yükselişte Görevden alınma tehditleri Konuşmacı Mike Johnson, Johnson'ın destekçilerinin baskısıyla görevinden ayrıldı Bu onun Meclis Başkanlığı görevinden alınmasını zorlaştırmalı.

CNN ve diğer yayın organları Perşembe sabahı, birden fazla GOP kaynağına göre Johnson'a, konuşmacıya karşı görevden alma işlemlerini başlatmak için gerekli eşiği yükseltmek için seçmenleri tarafından baskı yapıldığını bildirdi; bu, Louisiana Cumhuriyetçi Parti'nin istikrarını sağlamaya yardımcı olacak bir hareketti. Dış yardım kanunları geçirilebilir Onu kurtarmak için Demokratlara güvenmek zorunda kalmadan işini hâlâ sürdürüyor. Şu anda herhangi bir üye, geçen yıl Meclis Başkanı Kevin McCarthy'nin aracılık ettiği bir anlaşmanın parçası olarak bu önerge üzerinde oy kullanmaya zorlayabilir.

Bu öneri, konuşmacının Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a önerdiği yardım paketinden memnun olmayan muhafazakar milletvekilleri arasında yeni bir öfke dalgasına yol açtı. Georgia Temsilcisi Marjorie Taylor Green liderliğindeki Johnson'ı görevden alma çabaları haftalardır sürüyor ve konuşmacıyı görevden alma kurallarını değiştirme önerisi, Johnson'ın geleceği hakkında yoğun spekülasyonları ateşledi.

Johnson'ın ne yapacağı belli değil ancak üyeler, Johnson'ın önemli bir hamlesi olacak, sandalyeyi boşaltma önergesi olarak bilinen bir süreçte değişiklik yapmayı düşündüğüne inanıyor.

Son günlerde Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, Johnson'ı bu hükmü dış yardım tasarılarının metnine eklemeye teşvik etti.

Meclis'te o gün için genel işlem tamamlandı, bu da Greene-Johnson'ın ihraç edilmesi yönündeki önergenin yalnızca Cuma günü yapılabileceği anlamına geliyor. Green bu kararı verirse Meclis'in bunu değerlendirmek için iki yasama günü olacak. Johnson'ın görevden alınması için oylamanın geçmesi için çoğunluk gerekiyor.

Bu sorunun nasıl çözüleceğine yönetim organının karar vermesi gerekiyor. Taşınma ya da öldürme önergesi ilk oylamaya sunulabilir. Bunun da başarılı olması için yalnızca basit çoğunluk yeterli olacaktır.

Johnson'ın ilk kez eşiği yükseltmek için baskı yaptığı bildirildi Punchbowl Haberleri tarafından.

READ  Trump'ın avukatları, Aralık ayında gizli belgeler hakkında soruşturma başlatılmasına karşı çıkıyor

Perşembe sabahı konseyde gerginlik yaşandı. Bir noktada Johnson, hararetli bir tartışma nedeniyle Meclis katında çok sayıda aşırı sağcı milletvekili tarafından kuşatılmıştı. Johnson, esasen her tarafındaki üyelerle birlikte Meclis katının arka duvarına sabitlenmişti; konuşmacı sürekli olarak başını çeviriyor ve kendisiyle konuşan üyelere yanıt veriyordu.

Komite, Johnson'dan, tahliye önergesi için eşiği yükseltmeyeceğini ve konuşmacının da taahhütte bulunmayacağını sordu; bu, birçok milletvekilini kızdırdı, hatta bazıları bunun kendi kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Onu ilet.

Konuşmaya katılan GOP Temsilcisi Matt Gaetz, CNN'e şöyle konuştu: “Hareketin eşiğini değiştirmeye yönelik herhangi bir girişimin, hareketin boşaltılmasını tetikleyeceğini ona bildirdik.”

GOP Temsilcisi Derrick Van Orton, devam etmekte olan 20 dakikalık ısıtmalı zemin sohbetine katıldı ve sağcı meslektaşlarını Johnson'ı devirmeye cesaretlendirdi, hatta Getz'i “ahlaksız” olarak nitelendirdi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla özgürce konuşan Johnson'la görüşmeye katılan bir GOP milletvekili, Van Orten'in “herkesi öne çıkıp tahliye etmekle tehdit ettiğini” söyledi.

GOP milletvekili Johnson'ı “çok sinirli” olarak nitelendirdi.

Green, konuşmacıyı eşiği değiştirmeye çalışmaması konusunda uyardı ve Perşembe günü onu görevden alma yönündeki bir hamleyi göz ardı etmeyi reddetti.

Greene, CNN'e şunları söyledi: “Mike Johnson bunu tüm konvansiyonumuza borçlu ve eğer ayrılma önergesini değiştirmek istiyorsa, kendisini seçen Cumhuriyetçi konvansiyonun önüne gelip bize niyetini söylemeli ve bize bu kuralın neye dönüştüğünü anlatmalıdır.” Manu Raju.

“Eşi görülmemiş bir şey. Tarihte hiç olmadı, kesinlikle yanlış. Bunu bizim konvansiyonumuza borçlu ve Cumhuriyetçilere de cevap verme borcu var” diye ekledi.

Milletvekilleri, kürsüden çekilme önergesini tartışmanın yanı sıra, Johnson'ı dış yardım yasa tasarılarına ilişkin rotasını değiştirmeye ikna etmeye çalıştıklarını ancak konuşmacının bunu reddettiğini söyledi.

Muhafazakar Temsilci Anna Paulina Luna Çarşamba gecesi Johnson'a, muhafazakarların isteklerine karşı ek bir paket uygulamaya çalıştığı için geri adım atmasını önerdiğini söyledi. Luna çoğunluğun Cumhuriyetçilere kaptırılabileceğini söyledi.

READ  Polis, 6 yaşındaki öğretmenin Newport News, Virginia'da vurulduğunu söyledi

“Ancak bence daha büyük bir sorun, konuşmacının neden birkaç ay önce olanlarla çelişen bir mesajla ortaya çıkmasıdır” dedi.

Meclis Kuralları Komitesi, dış yardım yasa tasarılarını görüşmek üzere Perşembe sabahı toplanıyor. Kural metninin komite tarafından onaylanmasının ardından açıklanması bekleniyor ve bu da günün ilerleyen saatlerinde bekleniyor.

Temsilciler Meclisi Demokrat grubu hâlâ Johnson'ın Ukrayna, İsrail ve üç parçalı kritik yardım paketi konusundaki çalışmalarına nasıl devam edileceğini tartışırken, bu komitenin oylamayı geçmesi ve yönetimi ilerletmesi için Demokratlara ihtiyacı olacak. Tayvan dengede duruyor.

Demokratlar bu konuda hâlâ bölünmüş durumda; bazıları partinin Ukrayna'ya kritik yardım ulaştırmak için bu Kongre'yi karakterize eden sert partizanlığın üstesinden gelmesi gerektiğini savunurken, diğerleri Cumhuriyetçilerin kendi kurallarını geçirmesi gerektiğini savunuyor.

Demokrat temsilci, “Yani, bu kesinlikle başka bir katman” dedi. Dan Gilty CNN'e şunları söyledi: “Bu çok saçma bir kural ve biz bunu biliyoruz ve siz de bu noktada bunun doğru şeyi yapıp yapmadığını biliyorsunuz. Küresel güvenlik sorunu, onları politikalarından kurtarmaya çalışmamız gereken başka bir sorundur.” ”

Washington eyaleti Demokratlarından Temsilci Pramila Jayapal, değişiklik olup olmadığına bakılmaksızın Cumhuriyetçi yönetimin boşaltılması önerisini desteklemeyeceğini söyledi.

Jayapal, “Demek istediğim, rejimi kendi başlarına geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum, ancak başından beri Kevin McCarthy'nin bunu asla kabul etmemesi gerektiğini düşündüm” dedi. “Ruhunu erkenden sattı ve herkesi kontrol edebileceğini düşündü.”

Demokrat Temsilci Mike Quigley, kararı desteklediğini ve işleyişinde bir değişiklik olması halinde görevden alma önergesini desteklemeyi düşüneceğini söyledi.

Quigley, “Verimliliğin herkes için bir sorun olduğunu düşünüyorum. Verimli olmamız için ne gerekiyorsa açığım” dedi.

Demokrat Temsilci Jared Moskowitz, liderliğin böyle bir değişikliği destekleyip desteklememeye karar vermeden önce ağırlığını koyması gerektiğini söyledi.

READ  Çalışma gereksinimleri: Cumhuriyetçiler, milyonları Medicaid ve gıda kuponlarında tutmak için borç tavanı faturasını kullanıyor

Tartışmaların gündeminde olan şeylerden biri, pek çok Demokrat'ın Johnson'ı McCarthy'den daha dürüst bir komisyoncu olarak görmesi. Pek çok konuda onunla aynı fikirde olmasalar da, onun hükümet finansmanının kritik anında adil bir ortak olduğuna ve şimdi bu yardımı Ukrayna'ya sağladığına da inanıyorlar.

Bu hikaye ek güncellemelerle güncellendi.

CNN'den Haley Talbot bu rapora katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir