T-Mobile, 37 milyon hesabı içeren bir veri ihlalini araştırıyor

20 Ocak (Reuters) – T-Mobile (TMUS.O)ABD’nin abone sayısına göre 3 numaralı kablosuz taşıyıcısı Perşembe günü yaptığı açıklamada, 37 milyon faturalı ve ön ödemeli hesabı içeren bir veri ihlalini araştırdığını ve olayla ilgili önemli maliyetlere neden olabileceğini söyledi.

110 milyondan fazla abonesi bulunan şirket, 5 Ocak’ta yaptığı açıklamada, kötü amaçlı etkinliği tespit ettikten sonraki bir gün içinde kontrol altına aldığını ve finansal bilgiler gibi hiçbir hassas verinin ele geçirilmediğini söyledi.

Ancak, isim, fatura adresi, e-posta ve telefon numarası gibi bazı temel müşteri verileri ele geçirildi ve T-Mobile, etkilenen müşterileri bilgilendirmeye başladığını söyledi.

Şirket, “Soruşturmamız hala devam ediyor, ancak kötü niyetli etkinlik şu anda tamamen kontrol altına alınmış gibi görünüyor ve şu anda kötü bir kişinin bilgisayarlarımızı veya ağımızı ihlal edebildiğine veya tehlikeye atabildiğine dair hiçbir kanıt yok” dedi.

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), Wall Street Journal veri ihlaliyle ilgili soruşturma başlattı. bildirildi Perşembe, bir FCC sözcüsüne atıfta bulunarak.

FCC ve T-Mobile, Reuters’in bildirilen soruşturmayla ilgili yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Moody’s Investors Service kıdemli analisti Neil Mack, “Bu siber güvenlik ihlalleri doğası gereği sistemik olmasa da, T-Mobile’da meydana gelme sıklığı, telekom emsallerine kıyasla endişe verici bir ifşadır” dedi.

“Bu, müşteri davranışını olumsuz etkileyebilir, kafa karışıklığına neden olabilir ve FCC ve diğer düzenleyicilerin incelemesine neden olabilir.”

Geçen yıl T-Mobile, 76,6 milyon kişiye ait bilgileri tehlikeye atan bir siber saldırıyla ilgili bir davayı sonuçlandırmak üzere veri güvenliğini artırmak için 350 milyon dolar ödemeyi ve 2021’de ek 150 milyon dolar harcamayı kabul etti.

Bellevue, Washington merkezli şirketin hisseleri mesai sonrası işlemlerde %2 düştü.

Bangalore’den Eva Mathews ve Lavanya Ahire tarafından yapılan haber; Kurgu: Sriraj Kalluvila, Maju Samuel, Rashmi Aich ve Savio D’Souza

READ  Tesla hisseleri düşüyor. Gelir, onun sadece bir araba üreticisi olduğunu gösteriyor.

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir