15 Temel David Crosby Şarkısı

1971’de Crosby, Grateful Dead ve Jefferson Airplane üyelerinin yanı sıra Joni Mitchell tarafından desteklenen tamamen atmosferik solo ilk albümü “If I Could Only Remember My Name”i çıkardı. Crosby, başarısız bir manevi arayış hakkında şarkı söylüyor – “gördüğüm sadece gölgenin yansımalarını” buluyor – ve Jerry Garcia’nın pedallı çelik gitarı onun üzerinde süzülüyor.

Bu ayrıntılı minyatürde, vokal armonilerinden oluşan tuhaf bir koro, Fransa’daki yerlerin adlarını taşıyor; Sonra gitar kontrpuan devralır, bir kez bir melodi çizer ve onu bırakır.

“Holding to Nothing”, Crosby’nin Mitchell’e ömür boyu duyduğu hayranlığın bir ipucundan fazlasını içeriyor. 20 yıl sonra solo albümler yapmaya dönüşü olan “Crows”tan “Holding On to Nothing” zaman, nostalji, depresyon ve azim üzerine meditasyon yapıyor ve “yanından geçen bir yabancı gibi” hissediyor.

Crosby’nin Snarky Puppy’den Michael League ile uzun yıllara dayanan işbirliğini başlatan albüm olan “Lighthouse”tan bir şarkıda, Crosby yıldızlar arasındaki uçsuz bucaksız mesafeye bakıyor ve merak ediyor, “Neden sonsuza kadar yalnız kalmak zorundayız?” Ama yavaş yavaş, katman katman, gitar desenleri ve sesler devreye giriyor ve bize öyle olmadığımızı söylüyor.

Crosby son yıllarında bile yeni yaklaşımlar denedi. Oğlu James Raymond ile birlikte yazılan “Bend Wind”, flamenko benzeri el alkışları ve onunla konuşan bir bas hattıyla, zıplayan ve ritmik olarak tahmin edilemez. Sözler “burada biraz sürüklenme / biraz sağlam zemin” istiyor, ancak melodi etrafta zıplarken, Crosby kesinlikle kararlı.

Lighthouse grubunun üyeleriyle birlikte yazılan “Balanced on a Pin”, kırılganlık ve ölümlülük üzerine kafa yorar: “İniş en zor kısım/Bağlantı koptu,” diye şarkı söylüyor Crosby. Şarkının büyük bir kısmında tek eşlik ettiği şey, sesini sessizliğin kaçınılmazlığının üzerinde askıya alan bir solo gitar pikapı.

READ  Silikon Vadisi Bankasını Satın Alan İlk Vatandaşlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir