Papa Francis: Paskalya Ayini, papalık hastalığından sonra halkı rahatlatıyor

  • Aleem Maqbool tarafından Vatikan’da
  • Din Editörü, BBC News

resim yazısı,

Papa kısa süre önce nefes almakta güçlük çektikten sonra hastanede yattı.

Vatikan Şehri’nde muhteşem bir Paskalya sabahı, dünyanın dört bir yanından binlerce insan, Papa Francis’in Ayini için Aziz Petrus Meydanı’na girmesine izin verilmesini bekledi.

Giriş açıldığında, Hollanda’nın bağışladığı yaklaşık 40.000 çiçekle süslenmiş bir meydanda iyi bir şans yakalamak için koşanlar arasında rahibeler ve rahipler de vardı.

Birkaç gün önce, 86 yaşındaki Papa Francis’in Kutsal Hafta etkinliklerine katılacak kadar iyi olup olmayacağından şüphe duymuş olabilirler.

Bronşit teşhisi konulan hastalıktan taburcu edildiğinden beri, Papa Francis görevlerinin çoğunu yerine getiriyor, Palm Sunday, Maundy Perşembe ve Kutsal Cuma günleri ayinlere liderlik ediyor.

Ancak 2013’te papa olduğundan beri ilk kez Kutsal Cuma akşamı Roma Kolezyum’da İsa’nın yaşamının son saatlerini anan Via Crucis törenini kaçırdı.

Hafta boyunca başka yerlerde, Papa yorgun ve bazen nefes nefese görünüyordu.

Bugün Aziz Petrus Meydanı’ndaki pek çok kişi, Papa’nın nasıl görüneceği ve ses çıkaracağı konusundaki endişelerini dile getirdi.

Sonunda, 75 dakikalık Ayin boyunca rahatsız edilmedi.

Ancak o zaman, kalabalığa el sallamak için üstü açık bir araca binmeden önce, onları selamlamak, gülümsemek ve konuşmak için tekerlekli sandalyedeki bir dizi kardinale doğru ilerlerken özellikle hevesli görünüyordu.

resim yazısı,

Paskalya Pazarında on binlerce kişi, Papa’nın ayinini dinlemek için Aziz Petrus Meydanı’na akın etti.

İngiltere, Maidenhead’den kocası ve iki çocuğuyla birlikte ziyarete gelen Sally, “Pope’un sağlığı gerçekten iyi görünüyordu” dedi.

“Kalabalık onu yuhaladı ama mutluydu ve onu iyi bir ruh hali içinde görmek harikaydı.”

“Bu Kutsal Hafta için tüm yükümlülüklerini yerine getirmek istedi ve onu burada görmek onun ne kadar güçlü olduğunu anlıyorsunuz.”

Bu yeminlerin sonunda, “Urbi ve Arbi” – “Şehir ve Dünya” kutsamasını vermek için Aziz Petrus Bazilikası’nın ana balkonunda göründü.

Papa Francis, geçmişte bazı Ukraynalılar tarafından, kendi acılarını Ruslarınkiyle birleştiriyor gibi göründüğü için eleştirildi.

“Sevgili Ukrayna halkına barışa giden yolculukta yardım etmek” ve “Paskalya’nın ışığını Rusya halkının üzerine yaymak” için dua etti.

Bununla, Papa Francis, onu görmeye gelen tahmini 100.000 kişinin gözünden kaybolurken, takvimindeki en zorlu haftayı başarıyla müzakere etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir