Aşırı sağcı Vox yeni hükümete katılabilir

  • Partido Popular’ın lideri Alberto Feijo, seçimden önce televizyonda yayınlanan bir tartışmada, oylarına ihtiyacı olursa Vox ile bir hükümet kuracağını belirtti.
  • Muhafazakar partinin üyeleri, Vox’un LGBT karşıtı hakları ve göçmenlik karşıtı politikalarıyla ilgili endişelerini dile getirdi.
  • Vox, ana akım politikacılar tarafından kürtaj haklarına karşı çıktığı ve iklim değişikliğini reddettiği için eleştirildi.

PP Parti lideri Alberto Nuñez Feijoo’nun resmini gösteren bir pankart. İspanya’da seçmenler, İspanya’nın yeni hükümetini seçmek için 23 Temmuz’da sandık başına gidiyor.

Pablo Blazquez Dominguez | Getty Images Haberleri | İyi resimler

İspanyol seçmenler, Francisco Franco diktatörlüğünden bu yana ilk kez aşırı sağı iktidara getirebilecek bir seçim için Pazar günü oy kullanacak.

Oylamadan önce yayınlanan anketler, muhafazakar bir zafer öngörüyordu ve PP (Partido Popular) %34 destek aldı – çoğunluk hükümeti kurmak için yeterli değil.

Bazı siyasi analistler, PP’nin bu seçimde üçüncü en büyük siyasi güç olacak ve oyların %10’undan fazlasını kazanabilecek aşırı sağ parti Vox ile ittifak kurmasını bekliyor.

Eurasia Group kıdemli analisti Federico Santi Çarşamba günü bir notta, “Muhtemel sonuç, PP’nin liderliğinde ve çoğu kilit bakanlığın kontrolünde, Vox’un küçük ortak olduğu bir koalisyon hükümetidir.” dedi.

Senaryo, “geçtiğimiz haftalarda İspanyol varlık fiyatlarına yansıdığı üzere piyasa açısından kısmen olumluydu, İspanyol hisse senedi endekslerinin Avrupalı ​​emsallerine göre ılımlı performansı, Almanya’ya karşı ülke borç marjları ise genel olarak sabit kaldı.”

Muhafazakar PP ve aşırı sağcı Vox daha önce İspanya’nın üç bölgesel gücünü yönetmek ve daha küçük şehirlerde başka anlaşmalar yapmak için siyasi anlaşmalar yapmıştı.

Bununla birlikte, ilişkileri doğal bir ortaklıktan çok zorunlu bir simbiyoz gibi görünüyor.

Seçim kampanyası sırasında aşırı sağcı VOX partisinin bir reklam panosu siyah boyayla tahrip edildi.

READ  Kış fırtınası: Kaliforniya'dan New York'a kadar 65 milyondan fazla insan kış hava durumu uyarıları altında

Pablo Blazquez Dominguez | Getty Images Haberleri | İyi resimler

Seçimden önce televizyonda yayınlanan bir tartışmada PP lideri Alberto Feijóo, oylarına ihtiyaç duymaları halinde Vox ile bir hükümet kuracağını belirtti. Muhafazakar partinin üyeleri, Vox’un LGBT karşıtı hakları ve göçmenlik karşıtı politikalarıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Vox, ana akım politikacılar tarafından kürtaj haklarına karşı çıktığı ve iklim değişikliğini reddettiği için eleştirildi.

Mevcut Sosyalist lider Pedro Sánchez’e karşı tartışırken Feijo, rakibinin diğer politikacılara anlaşmalar hakkında ders veremeyeceğini söyledi. Sánchez, parlamento çoğunluğunu sağlamak için ayrılıkçı partilerle anlaşmalar yaptı.

Sevilla Üniversitesi ekonomisti Tacho Rufino Perşembe günü CNBC’den Charlotte Reid’e verdiği demeçte, seçimin ekonomiden çok milliyetçilik, LGBT hakları ve iklim değişikliği gibi kültürel meselelerle ilgili olduğunu söyledi.

Sánchez ise bölgesel bağımsızlığı destekleyen politikacılara göz yumduğu için eleştirildi. Görev süresi boyunca, birçok tecavüz suçlusunun hizmet süresini bir boşluktan kısaltan “bir evet, evet demektir” cinsel rıza yasasıyla ilgili sorunlar vardı.

Pazar günkü seçim, yaz sezonunun ilk seçimi olduğu için iklim değişikliğinden etkilenebilir. İspanya, son günlerde önemli bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kalan güney Avrupa ülkelerinden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir