Celtics – Heat 7. Maç: Miami Heat, Boston Celtics’in tarihi geri dönüş hayalini yıktı ve NBA Finallerine yükseldi.

Michael Dyer/AP

Boston Celtics guardı Marcus Smart (36) ve Miami Heat forveti Duncan Robinson (55), Pazartesi günü Boston’da düzenlenen NBA basketbol Doğu Konferansı finallerinin 7. maçının ikinci yarısında ribaund aldı.



CNN

Miami Heat, Pazartesi günü NBA Doğu Konferansı Finalleri’nde Boston Celtics’i eledi ve Denver Nuggets’a karşı NBA Finallerine yükselmek için belirleyici bir 7. Maçı 103-84 kazandı.

Heat’in deplasmanda aldığı galibiyet, Celtics’in ilk üç maçı kaybettikten sonra yedi maçlık bir seriyi kazanan ilk NBA takımı olmasını engelledi.

Heat koçu Erik Spoelstra, “Soyunma odasında bazı inanılmaz rakipler var. Meydan okumayı seviyorlar. Kendilerini herkesin önüne koymak istiyorlar.” Eleştiriye açık. Herkese açık. ”

Celtics oyun kurucusu Malcolm Brodken, takımının sıkı oynadığını düşündüğünü ve bunun sahanın her iki tarafındaki sonuçlarını etkilediğini söyledi.

Ligin altıncı adamı, “(Heat)’ın gevşek oynadığını sanıyordum. Gerçekten savunma tarafında başarılı olduklarını düşündüm,” dedi ve ekledi: “Sonra hücuma hazırdılar. Aceleleri yoktu, gergin değillerdi.

Sekizinci sıradaki Miami ön eleme turnuvasını geçmek zorunda kaldı, ancak güçsüz statüsünün şimdiye kadarki etkileyici play-off koşusu üzerinde hiçbir etkisi olmadı.

Pazartesi günü Boston’a karşı Miami forveti Jimmy Butler 28 sayı ile başı çekerken, forvet Caleb Martin 26 sayı ve 10 ribaund yakaladı.

Boston, takım olarak sahadan %39 gibi müthiş bir şut çekti ve hiçbir Celtics maçı 20 sayı atamadı.

Birçok takım denedi ve birkaçı yaklaştı, ancak sonunda tüm geri dönüşleri elde etmeye çalışırken başarısız oldu., 151 deneme için Net 0.

Çoğu takım 0-3’e gitmez.

Bu Boston takımı, bir seride 0-3 başladıktan sonra 7. Oyunu zorlayan dördüncü takım oldu: New York Knicks, 1951 NBA Finallerinde Rochester Royals’a karşı 7. Oyunu zorladı. Denver Nuggets 2003 Batı Konferansı ilk turunda Dallas Mavericks’e karşı 1994 Batı Konferansı Yarı Finallerinde Utah Jazz ve Portland Trail Blazers’a karşı neredeyse tarih yazıyordu.

READ  Baltimore Key Bridge çöküşünde son durum: Canlı güncellemeler

En son 2013’te olmak üzere üç NBA şampiyonluğu kazanan Heat, Perşembe günü Denver’da en üst sıralarda yer alan Nuggets ile karşılaşacak.

Nuggets, geçen Pazartesi Batı Konferansı Finallerinde Los Angeles Lakers’ı mağlup ettiğinden beri bir haftadır maça çıkmadı.

Spoelstra’nın takımı Giannis Antetokounmpo’yu ve 1 numaralı oyuncuyu yendi. Milwaukee Doları İlk turda, Doğu Konferansı Yarı Finallerinde Knicks’e karşı savaşı kazanmadan önce.

Boston’un normal sezon rekoruna rağmen, hayır. 2 sezon sonrası boyunca mücadele etti. Celtics, yedinci sıradaki Atlanta Hawks’ı yenmek için altı maç ve yedi maç daha aldı. Philadelphia 76ers’ı geç.

Heat ve Celtics’i Doğu Konferansı Finallerinde bir araya getirdi. Dizi, drama ve gerilimin inanılmaz bir görüntüsüdür ve tempo yavaşlar ve akar.

Butler ve Miami yardımcı kadrosunun muhteşem performansı, Heat’i seride 3-0 öne geçirdi.

Butler, NBA sezon sonrası yıldızlarından biri oldu ve bu formunu Celtics’e karşı serinin açılış maçlarında sürdürdü.

Tyler Hero sakatlığı nedeniyle yokken, baş antrenör Erik Spoelstra yıldız adamını desteklemek için başka alternatifler aramak zorunda kaldı. Gabe Vincent ve Martin, debriyaj zamanında ve dizi boyunca büyük bir başarı elde ettiler.

Isaac Baldison/NBAE/Getty Images

Miami rol oyuncuları Gabe Vincent ve Caleb Martin, Heat’in debriyajı.

Ancak Celtics, Jayson Tatum’un kazan ya da eve git oyunlarındaki yeteneğini göstermesiyle 4. ve 5. Maçları rahat bir şekilde kazandı. Arka arkaya patlamalar, Boston’un seriyi Miami’ye geri götürdüğünü gördü Oyun 6 – Serinin şimdiye kadarki en önemli oyunu.

Ev sahibi taraftarlarının desteğiyle canlanan Heat, sonunda ivmesini yeniden kazandı ve Doğu Konferansı şampiyonu olmak için yeterli güce sahipti.

Heat, saatin bitimine üç saniye kala bir sayılık avantaja sahipti, ancak top Boston’un ellerindeyken çok uzaktı. Marcus Smart maçı kazandıran bir üçlük atmaya çalışırken top çemberden sekti ve Derrick White buzzer vuruşuyla Celtics’e avantaj sağladı.

READ  Kasırganın Orta Batı'yı parçalayan şiddetli hava koşulları olduğu bildirildi

“Harikaydı. Herkes bana ‘Düşürdün mü?’ diyordu. White daha sonra gazetecilere verdiği demeçte, ‘Evet, sanırım öyle’ gibiydim ama çok yakındı, asla bilemezsiniz” dedi. “Kazandığımız için mutluyuz. Ancak bunu yapmak zorundayız ve başardık ve şimdi 7. maç.

Ne yazık ki Celtics için Game 7 tepesi tekrar geçilemeyecek kadar dikti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir