Kasırganın Orta Batı'yı parçalayan şiddetli hava koşulları olduğu bildirildi

Güçlü fırtınalar Perşembe günü üç Ortabatı eyaletini kasıp kavurdu, kuzeybatı Ohio'da bir kasırga oluşmasına neden oldu ve doğu Indiana'da düzinelerce eve zarar verdi.

Indiana'da en çok Winchester ve Selma şehirleri etkilendi. Yerel yetkililer, kasırganın Winchester'daki bir karavan parkını vurduğunu söyledi 13 WTHRNBC News üyesi ve bir papaz, kilisesinin tahrip edildiğini söyledi. Meteorologlar kasırganın burada vurulduğunu doğrulamak için çalıştıklarını söylüyor.

Indianapolis'teki Ulusal Hava Durumu Servisi'nden meteorolog Joseph Nield Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Radar verileri ve gözlemcilerden ve yerel yetkililerden gelen raporlar bir kasırgaya işaret ediyor.” dedi.

Kendisi, durumu değerlendirmek üzere bir meteoroloji ekibinin Cuma sabahı Winchester'ı ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Winchester şehir merkezindeki Cornerstone Baptist Kilisesi'nin papazı Andy Price, kilisesinde fazla bir şey kalmadığını söyledi. Çatı gitti, kilisenin bakım kulübesi gitti ve sabah ışığının daha fazla hasarı ortaya çıkaracağını umduğunu söyledi.

Batıdaki Selma, Indiana'da tüm yapıların neredeyse yarısı hasar gördü, ancak yalnızca küçük yaralanmalar bildirildi. Rapor Delaware İlçesi Acil Durum Yönetim Ajansı'ndan.

Güneydoğu Indiana'da Jefferson County'de yetkililer büyük hasar olduğunu bildirdi. Indiana Eyalet Polisi Çavuş Stephen Wheeles sosyal medyada şunları söyledi. “Bir kasırganın Indiana'nın Jefferson County'sinin tamamını vurduğu bildirildi” diye yazdı. “Birçok ev hasar gördü, ağaçlar ve elektrik hatları devrildi.” O da Yayınlanan fotoğraflar Büyük bir dolu fırtınası vardı.

Jefferson County'deki acil durum yönetimi müdürü Matt Drew, oraya en az iki hortumun çarptığını ve 29 eve zarar verdiğini söyledi. Perşembe öğleden sonra şiddetli fırtına uyarısı altında belirgin bir kasırga ortaya çıktı ve gece yarısına doğru bir kasırga uyarısı ile başka bir fırtınaya hazırlandıklarını söyledi.

Olayda 2 kişinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

READ  Kaynaklara göre Suns Bear teknik direktörü Monty Williams yarı finalde elendi: Phoenix'te ters giden neydi?

“Birdenbire ortaya çıktı. Hiçbir uyarı yoktu” dedi.

Potansiyel kasırga Ohio Nehri'ni geçerek Kentucky'nin Trimle İlçesine girdi; burada acil durum yönetimi müdürü Andrew Stark, 20 ila 30 evin ciddi şekilde hasar gördüğünü, bazı çatıların koptuğunu ve duvarların yıkıldığını söyledi.

Perşembe gecesi itibarıyla evlerin yüzde 85'inin elektriksiz kaldığını, ilçenin ana besleme hattının da kesildiğini söyledi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığını, 2 hafif yaralının olduğunu söyledi.

“Bu bir karmaşa,” dedi Bay. dedi Stark.

Vali Andy Beshear Kasırganın ayrıca Kentucky'nin Gallatin County ve Carroll County'sini de vurduğunu söyledi.

Indiana ve Kentucky'de 55.000'den fazla müşteri elektriksiz kaldı elektrik kesintisi. biz.

Perşembe gecesi erken saatlerde Cleveland'daki Ulusal Hava Durumu Servisi, evlere ve yapılara zarar verebilecek “yarım mil genişliğinde çok tehlikeli bir kasırga” konusunda uyardı. Bu daha sonra sosyal medyada yazdı Biri Chatfield'ın güneyindeki Crawford İlçesinde, diğeri ise Nankin ve Polk yakınlarındaki kuzey Ashland İlçesinde olmak üzere iki hortumu takip ediyor.

Ohio'daki yetkililer, Lakeview, Ohio yakınlarındaki göl kıyısındaki bir mobil ev topluluğunda ciddi hasar olduğunu değerlendirdiklerini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir