ABD borç tavanı, yardım programları için çalışma gerekliliklerini konuşuyor

WASHINGTON, 16 Mayıs (Reuters) – Görüşmelerden haberdar olan kaynakların söylediğine göre, Demokrat Başkan Joe Biden ve Kongre’deki üst düzey Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, Salı günü borç tavanı görüşmelerinde düşük gelirli Amerikalılara yönelik yardım programları için yeni çalışma gerekliliklerini tartışacak.

Biden ve McCarthy’nin yardımcıları, ailelere gıda ve nakit yardımı sağlayan iki büyük programın ihtiyaçlarını tartıştı. Geçen haftaki görüşmeler, ekonomik bir felaketten kaçınmak için hükümetin 31.4 trilyon dolarlık borç tavanını yükseltti.

Genişleyen çalışma gereksinimleri, borç tavanını yükseltmek için oy kullanmaları karşılığında harcama kesintileri için bastıran Cumhuriyetçilerin temel talebi oldu.

Biden ve McCarthy’nin bir anlaşma yapmak için biraz zamanları var. Pazartesi günü Hazine Bakanlığı, 1 Haziran’a kadar tüm faturalarını ödemek için nakit sıkıntısı çekebileceği konusunda bir kez daha uyardı ve ekonomistlerin keskin bir ekonomik gerilemeyi tetikleyebileceğini söylediği bir temerrüdü tetikledi.

Salı günü, Meclis Başkanı McCarthy gazetecilere yaptığı açıklamada, meclisi 222’ye karşı 213’lük bir farkla kontrol eden partisinin yalnızca harcama kısma anlaşmasını kabul edeceğini söyledi.

McCarthy gazetecilere verdiği demeçte, “Neye harcayacağımızı kontrol edersek gelecekte borç tavanını yükseltebiliriz” dedi.

Her iki taraf da acil önlem alınması gerektiği konusunda hemfikirdi. Biden, McCarthy, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, bir Demokrat, Senato Cumhuriyetçi Mitch McConnell ve Meclis Demokrat Hakeem Jeffries’in yer alacağı Salı günü Beyaz Saray toplantısının saat 15:00 EDT’de (1900 GMT) başlaması planlanıyor.

Geçen hafta boyunca, her iki partiden personel, harcama sınırları, düşük gelirli Amerikalılar için bazı yardım programları için yeni çalışma gereksinimleri ve üst sınırı yükseltmek için oy karşılığında enerjinin değiştirilmesi gibi bir dizi konuyu tartıştı. Konuşma dilinde.

Basına kapalı müzakerelerin ayrıntılarını ifşa etmek için anonimlik koşuluyla konuşan kaynaklar, iş ihtiyacı tartışmalarına, daha önce gıda kuponları olarak bilinen Tamamlayıcı Beslenme Yardımı Programına (SNAP) ve Muhtaç Aileler için Geçici Yardım programına odaklandı.

READ  CNN Başkanı ve CEO'su Chris Licht, kısa ve çalkantılı bir görev süresinin ardından ayrıldı

Biden, hafta sonu kamuoyuna yaptığı açıklamalarda, düşük gelirli Amerikalılar için Medicare için böyle bir önlemi düşünmeyeceğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Michael Kikugawa, “Başkan, insanların sağlık hizmetlerini ortadan kaldıran önerileri kabul etmeyeceği konusunda netti. “Başkan, Amerikalıları yoksulluğa sürükleyen politikaları kabul etmeyeceğini de açıkça belirtti. Cumhuriyetçilerin öne sürdüğü önerileri bu politikalara göre değerlendirecek.”

Önceki sürüm düşürme

2011’de borç tavanıyla ilgili benzer bir soğukluk, ABD kredi notunda tarihi bir düşüşe yol açarak hisse senetlerinde bir satış dalgasına yol açtı ve hükümetin borçlanma maliyetlerini yükseltti.

Mevcut çıkmaz yatırımcıları ürküttü ve ABD hükümet borcunu sigortalamanın maliyetini rekor seviyelere çıkardı. Pazartesi günü tamamlanan bir Reuters/Ipsos anketi, Amerikalıların dörtte üçünün temerrüde düşmenin kendileri gibi aileler üzerinde büyük bir etkisi olacağından korktuğunu ortaya koydu.

Salı günü Senato’da yaptığı konuşmada Schumer, “Kimse varsayılanı rehine olarak kullanmamalı. Sonuçları Amerika için felaket olur” dedi.

Bazı gözlemciler, beşli müzakerelerin ilerlemekten çok uzak olduğu yönündeki endişelerini dile getirdiler.

HAYIR. 2 Senato Cumhuriyetçi John Thune gazetecilere “çok fazla aşçı” göründüğünü söyledi.

Thune, “Başından beri söylediğimiz gibi, Biden ve McCarthy,” dedi. “Bu yüzden, gerçekten başkan adına konuşabilecek kişilerin odaya gelip McCarthy’nin en iyi adamlarını içeri sokması ve bunu yapması gerekiyor.”

McCarthy, Biden ile bire bir konuşmak istediğini kendisi söyledi.

McCarthy, “Başkan bir anlaşmaya varırsa, Senato’daki Demokratlar bunu oylayacak. Hepimiz kabul edersek, Meclis bunu onaylayacak” dedi. “Gerçek sorunların hiçbirini çözmeden neden etrafta dolaşıp bu kadar çok zaman harcıyoruz? Bence bunu yaptığınızda ülkeyi riske atıyorsunuz.”

Bir anlaşmaya varmanın zorluğuna ek olarak, McCarthy bu yılın başlarında sözcü olduğunda, Meclis kurallarında yalnızca bir üyenin konuşmacının görevden alınması çağrısında bulunmasına izin verecek bir değişikliği kabul etti. Ev Özgürlük Grup Toplantısı.

READ  Dom's Kitchen'ın Foxtrot ile birleşmesinden bu yana aylar geçti

David Morgan ve Jared Renshaw’ın raporu, Jeff Mason, Richard Cowan ve Moira Warburton’ın ek raporu; Kurgu: Scott Malone ve Rosalba O’Brien

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir