Yeni kurallar, birçok elektrikli otomobili vergi kredisi için uygun hale getirmeyecek

Biden yönetimi Cuma günü federal vergi kredisi almaya hak kazanan elektrikli araçların listesini önemli ölçüde azaltacak yeni kurallar yayınladı. Yetkililer, değişikliğin otomobil üreticilerini tedarik zincirlerini Çin’den ABD’ye veya müttefiklerine taşımaya sevk edeceğine inanıyor.

Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan kurallar, Demokratların geçen yıl sıfır emisyonlu araçların ve yeşil enerjinin kullanımını teşvik ederek iklim değişikliğiyle mücadele etmek için geçtikleri Enflasyonu Düşürme Yasası’nın sonucudur. Yasa aynı zamanda endüstrinin dünyadaki pillerin çoğunu üreten ve kritik hammaddelerin işlenmesine hakim olan Çin’e olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Otomobil üreticilerinin, elektrikli arabalarının satın alımında 7.500$’a kadar vergi kredisine hak kazanmak için, arabaları ve pilleri nerede monte ettikleri ve pillere giden malzemeleri nereden tedarik ettikleri konusunda katı gereklilikleri karşılamaları gerekir. Önceki gerekliliklerden daha katı olan kurallar, şimdi 21 Nisan’a kıyasla 18 Nisan’da yürürlüğe girdiğinde, yalnızca bir avuç aracın tam krediye hak kazanması bekleniyor.

Halkın geri bildirimlerine göre değiştirilebilecek olan yeni kurallar, her bir elektrikli otomobilin pilindeki bileşenlerin ve minerallerin belirli bir yüzdesinin yerel kaynaklardan veya Amerika Birleşik Devletleri ile ticaret anlaşması olan ülkelerden gelmesini gerektiriyor.

Uygun arabaların tam listesi iki hafta içinde yayınlanmayacak, ancak Tesla, alıcılara değişikliklerin ürün serisini etkileyeceğini bildirmeye başladı. Şirket web sitesinde yaptığı açıklamada, en popüler elektrikli otomobillerinden biri olan Model 3 sedan’ın daha ucuz versiyonunun artık tam kredi almaya hak kazanmayacağını söyledi. Bu araba Çin’de yapılan bir akü kullanıyor.

Hogan Lovells’in vergi ve enerji politikasına odaklanan ortağı James M.; Wickett, elektrikli araç vergi kredisinin “tedarik zincirlerini on milyarlara taşıdığını” söyledi.

“Ayrıntılar son derece önemlidir,” diye ekledi.

Cuma günü dikkat çeken bir ayrıntı, programı Japonya’dan gelen pil minerallerini içerecek şekilde genişletti ve Avrupa Birliği’nin 27 üyesi gibi daha fazla ülkenin dahil edilmesinin önünü açtı.

READ  Maryland köprüsünün çökmesi: Üçüncü ölüm

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve başka yerlerdeki yetkililer, madencilik, işleme ve üretim için daha yüksek çalışma ve çevre standartları belirlemek de dahil olmak üzere, küresel endüstri üzerinde baskı oluşturabilecek kritik mineraller için bir tür alıcılar kulübü oluşturma planlarını tartışmaya başladılar.

Gereksinimleri karşılayan mineraller ve bileşenleri satın almak için ABD vergi kredilerine hak kazanmayan araç üreticileri arasında rekabet vardır. Kredi notu, herhangi bir araca önemli bir rekabet avantajı sağlar.

Kalifiye olmak için, bir elektrikli araba aküsündeki bileşenlerin en az yüzde 50’sinin Kuzey Amerika’da yapılması gerekir. Ve pil yapımında kullanılan nikel, manganez ve kobalt içeren minerallerin yüzde 40’ı yerli kaynaklardan veya Amerika Birleşik Devletleri ile ticaret anlaşması olan ülkelerden gelmelidir. Maden kotası 2027’de yüzde 80’e ulaşana kadar her yıl artacak ve bileşen kotası 2029’da yüzde 100’e çıkacak.

Yönetim, daha sonra şirketlerin Çin ve Rusya gibi ülkelerden ne kadar yatırım alabileceklerini ve yine de vergi indirimlerinden yararlanmaya hak kazanabileceklerini açıklayan kurallar yayınlayacağını söyledi. Kanun, kritik minerallerin ve pil bileşenlerinin “ilgili yabancı şirket” tarafından kullanımına ilişkin kısıtlamalar içermektedir. içermek Çin, Rusya, Kuzey Kore ve İran’daki şirketler.

Bazı otomobil üreticileri var. Yönetim strese girdi Daha katı kısıtlamaların bazı arabaları vergi indirimleri için uygun hale getirebileceğini söyleyerek hafif bir dokunuş yapılmalıdır.

Biden yetkilileri kuralları yazarken iki önceliği dengelemeye çalıştı: Amerikalıları iklim değişikliğini hafifletmek için daha temiz arabalar almaya teşvik etmek ve ABD ve müttefiklerine araba, pil ve pil ürünleri fabrikaları getirmeye çalışmak.


Times muhabirleri siyasete nasıl bakıyor? Gazetecilerimizin bağımsız gözlemciler olacağına güveniyoruz. Bu nedenle, Times çalışanları oy kullandığında, adayları veya siyasi amaçları desteklemelerine veya onlar için kampanya yürütmelerine izin verilmez. Bu, bir hareketi desteklemek için yürüyüşlere veya mitinglere katılmayı veya herhangi bir siyasi aday veya seçim amacı için para vermeyi veya para toplamayı içerir.

READ  Dyer Nichols'un ölümüyle ilgili 6. Memphis polis memuru görevden alındı

Washington’daki bir düşünce kuruluşu olan Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi Scholl Uluslararası Ticaret Başkanı William Rainch, bazı tüketicilerin birkaç yıl içinde daha fazla araç vergi indiriminden yararlanana kadar elektrikli araba satın almak için bekleyebileceğini söyledi.

“İnsanlar her zaman kararsız kaldığında cüzdanlarını ellerinde tutarlar,” dedi Mr. dedi.

Yasa zaten otomobil endüstrisini sarstı. Başkan Biden’ın Ağustos ayında yasa tasarısını imzalamasından kısa bir süre sonra, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika veya Kanada’da üretilmeyen elektrikli araçlar vergi kredilerinin dışında tutuldu.

Güney Kore’de üretilen Hyundai ve Kia arabaları artık uygun değil, bu da yakın bir askeri ve ticari ortak tarafından ihanete uğradığını hisseden ülke liderlerini kızdırıyor. Güney Kore yapımı elektrikli araç satışları ABD’de pazar payını kaybetti.

Kanun aynı zamanda önemli bir diplomatik sürtüşme kaynağı olduğunu kanıtladı. Avrupa Birliği liderleri, Japonya ve diğer ABD müttefikleri, planın ülkelerinden yatırım çekeceğinden veya onları ABD ile rekabet edebilmek için daha cömert sübvansiyonlar sunmaya zorlayacağından korkuyor.

Avrupa Birliği, Japonya ve İngiltere’nin Amerika Birleşik Devletleri ile serbest ticaret anlaşmaları olmadığından, pil ürünleri dahil olmak üzere bu ülkelerden gelen ürünler vergi indirimlerinin herhangi bir kısmından yararlanamaz.

Yabancı hükümetlerin baskısı altında Biden yönetimi bir çözüm önerdi. Bir basın açıklamasında Hazine Bakanlığı, yasanın “serbest ticaret anlaşması” terimini “yeni müzakere edilmiş kritik maden anlaşmalarını” içerecek şekilde tanımlamadığını söyledi. Biden yönetimi Salı günü Japonya ile kritik mineralleri kapsayan sınırlı bir ticaret anlaşması imzaladı ve benzer bir anlaşmayı Avrupa Birliği ile müzakere ediyor.

Ancak strateji, yönetimin ticaret politikası konusunda kendilerine danışmadığını söyleyen Kongre’deki milletvekillerinden şiddetli eleştiriler aldı. Bazı milletvekilleri, Amerikan vergi mükelleflerinin parasının artık Japon endüstrisini sübvanse edeceğini iddia ediyor.

READ  Eski Trump Örgütü CEO'su Alan Weiselberg, yalancı şahitlik suçlamalarını kabul etti.

Enflasyonla mücadele yasasının yazılmasında ve kabul edilmesinde önemli bir rol oynayan Batı Virginia Senatörü Joe Manchin III yaptığı açıklamada, Hazine Bakanlığı’nın yönlendirmesinin yasanın “niyetini tamamen göz ardı ettiğini” söyledi. Beyaz Saray’ı “Şimdi durdurun – yasalara uyun” diye çağırdı.

“Yönetimin, üretimi ABD’ye geri getirmek ve güvenilir ve güvenli tedarik zincirleri sağlamak olan yasanın amacını görmezden gelmeye devam etmesi dehşet verici” dedi. “ABD vergi doları, denizaşırı imalat işlerini desteklemek için kullanılmamalıdır.”

Yeni kurallara göre kaç aracın krediye hak kazanacağı net değil.

En azından bazı Tesla araçları uygun olacaktır. Şirket, Kaliforniya ve Teksas’ta araba ve Nevada’da pil üretiyor. General Motors, LG Energy Solutions ile bir ortak girişimde Ohio’da pil üretmeye başladığı için yakında hak kazanabilir.

Hibrit araçlar, diğer gereksinimleri karşılamaları ve pillerinin en az 7 kilovat-saat kapasiteye sahip olması durumunda hak kazanır.

Otomobil üreticilerinin, araçlarının bileşen ve mineral gerekliliklerini karşıladığını onaylamaları gerekmektedir. İç Gelir Servisi kuralları uygulayacaktır. Örneğin, bazı araçlar, mineral kotasını değil bileşen kotasını karşıladıkları takdirde kredinin yalnızca yarısını almaya hak kazanabilir.

Şirketler, Kanada ve Avustralya gibi ABD ticaret ortaklarından işlenmiş lityum ve diğer malzemeleri satın almayı daha kolay buldukça, uygun araba listesinin artması bekleniyor. Birçok şirket madenler ve rafineriler inşa ediyor.

Hyundai, Gürcistan’da bir fabrika kuruyor ve şirketin arabalarının 2025’te üretim başladığında kredi toplamasına izin veriyor. Ford, Honda ve diğerleri ABD’de pil fabrikaları kuruyor.

Yasadaki bir boşluk, şirketlere, araçlar kaynak ve üretim gereksinimlerini karşılamasa bile müşterilere araç kiralamaları halinde kredi toplamalarına izin veriyor. Aslında, elektrikli araç kiralayan kişiler, otomobil üreticilerinin ve araba bayilerinin onlara daha küçük aylık ödemeler talep ederek kredi vermeleri durumunda dolaylı olarak kredilerden yararlanabilirler.

Alan Uyumu Katkıda bulunulan rapor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir