ABD, yangın raporlarının ardından 53.000 hoverboard’u geri çağırıyor

ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu hatırladı Bu hafta, geçen yıl Pennsylvania’da iki kız kardeşi öldüren biri de dahil olmak üzere yaklaşık 53.000 hoverboard’un alev aldığına dair birkaç raporun ardından geldi.

Jetson Electric Bikes tarafından üretilen söz konusu model ise 42 voltluk Jetson Rogue Hoverboard. Şirket, hoverboard’un lityum-iyon pil takımının aşırı ısınabileceğini ve yangın tehlikesi oluşturabileceğini söyledi. Ürün, Ağustos 2018’den Haziran 2019’a kadar ülke çapındaki Target mağazalarında ve Ocak 2019’dan Kasım 2021’e kadar çevrimiçi olarak yaklaşık 100 ila 150 ABD Doları arasında satıldı.

Jet oğlu bir açıklamada söyledi Perşembe günü ajansla işbirliği yaptı ve ürünleri gönüllü olarak geri çağırdı.

Komisyon ve şirket, müşterileri hoverboard’ları kullanmayı ve şarj etmeyi derhal bırakmaya ve tam bir geri ödeme için Jetson ile iletişime geçmeye teşvik ediyor.

Rogue Hoverboard, siyah, mavi, kırmızı, pembe ve mor renklerde satılan ve yanan jant kapakları olan iki tekerleğe sahiptir. Hoverboard, gövdesinin yan tarafında ve ürünün ayak tabanlarında “Jetson” yazan siyah bir platforma sahiptir.

Seri numarasının yanında barkod bulunan kartlar veya yalnızca bir pin şarj bağlantı noktasına sahip kartlar geri çağırma dışında tutulacaktır.

Komisyon, hoverboardların alev aldığına, kıvılcım çıkardığına veya eridiğine dair birkaç rapor olduğunu söyledi.

Komisyon tarafından atıfta bulunulan bir olayda, 10 yaşındaki bir kız ve 15 yaşındaki kız kardeşi geçen Nisan ayında Pa., Hellertown’da çıkan bir yangında öldürüldü. Komisyon, yangının nedeninin henüz belirlenememiş olmasına rağmen, Hellertown İlçe İtfaiyesi’nin yangının nedeninin bir Jetson hoverboard olduğu sonucuna vardığını söyledi.

Aile, Eylül ayında Jetson ve Walmart’a, 2018’de Noel hediyesi olarak aldıkları hoverboard’un “kusurlu ve makul olmayan derecede tehlikeli bir tasarıma” sahip olduğunu iddia ederek dava açtı. Dava ayrıca, üreticinin şarj olurken kısa devreye ve yangına neden olabileceğini bildiğini veya bilmesi gerektiğini iddia ediyor. The Morning Call of Allentown’a göre, Pa.

READ  Kaitlyn Clark, Indiana Fever tarafından 2024 WNBA Draftında 1. sıradan seçildi.

Geri çağırmadan etkilenen müşteriler, Jetson ve Talimatları takip et Hoverboard’un seri numarasının, şarj cihazının, satın alma tarihinin ve para iadesinin fotoğraflarını gönderin. Lityum-iyon pillere ilişkin eyalet veya yerel yasalar, pillerin hoverboard’un atıldığına dair onay vermelerini gerektirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir