WNBA Draftı: Kaitlyn Clark, Indiana Fever tarafından Cameron Brink, Camila Cardoso ve Angel Reese'in de dahil olduğu sınıfta 1 numara seçildi.


New York
CNN

Kadın basketbolunda heyecan her zamankinden daha yüksek olabilir.

Şimdi, aralarında Iowa'dan Kaitlyn Clark, Stanford'dan Cameron Brink, LSU'dan Angel Reese ve Güney Carolina'dan Camila Cardozo'nun da bulunduğu birçok NCAA kadın basketbol yıldızı, yeteneklerini WNBA'ya taşıyor.

Beklendiği gibi, üniversitedeki son sezonunda rekor sayıda TV izleyicisi çekmesine ve ülke çapındaki stadyumlarda gişe rekorları kırmasına yardımcı olan Clarke, Pazartesi günü New York'taki Brooklyn Müzik Akademisi'nde WNBA draftında Indiana Fever tarafından 1 numara seçildi. .

ESPN yayınında Clarke, “Seçim öncesinde biraz heyecanlıydım” dedi ve daha sonra şunları ekledi: “İkinci sınıftan beri bu anın hayalini kuruyordum. Çok fazla sıkı çalışma gerektirdi, çok fazla. inişler ve çıkışlar var, ama en önemlisi, hepsini içine çekmeye çalışıyorum.”

Brink, Los Angeles Sparks karşısında genel klasmanda 2. oldu. Üçüncü seçimle Chicago Sky, Cardoso'yu aldı ve Tennessee'den Rickia Jackson, Sparks'ta 4. sıraya yükseldi. İlk beşi tamamlayan Dallas Wings, Ohio State'ten Jaycee Shelton'ı seçti.

Brezilya yerlisi olan Cardoso, profesyonel basketbol hayalinin peşinden gitmek için 15 yaşında ülkesinden ayrılmayı düşünürken duygusallaştı.

Sarah Stier/Getty Images

Camila Cardoso, Chicago Sky tarafından üçüncü sıradan seçilen WNBA Komiseri Kathy Engelbert ile birlikte poz veriyor.

ESPN'e gözyaşları içinde şunları söyledi: “Bu gece burada olma ve aileme daha iyi bir yaşam sağlama hedefim vardı, bu yüzden burada olabildiğim için çok minnettarım.”

UConn'dan Aaliyah Edwards, Washington Mystics karşısında genel klasmanda altıncı oldu. Bu arada Rees, Sky no. 7'de indi ve birinci sınıf öğrencisi Cardoso'ya katıldı. Reese, LSU'nun ulusal şampiyonluğu kazandığı 2023 Yılın Final Four Oyuncusu oldu ve Cardoso, bu yıl Güney Carolina'nın yenilgisiz bir sezonu tamamlayıp programın üçüncü ulusal şampiyonluğunu kazanmasının ardından bu onuru kazandı.

READ  Yaygın elektrik kesintileri, ağaçlar devrildi

Reese, “(LSU'ya) geri dönmek benim için sürpriz olurdu, ancak kendim için daha fazlasını istedim” dedi. “Sadece yeniden başlamak istedim. Ulusal şampiyonayı kazandığımdan beri kendimi çok iyi hissediyorum ve dibe vurmak istiyorum.

“Yeniden çaylak olmak istiyorum. Sığırların saldırısına uğramak istiyorum, büyüyüp sünger olmak istiyorum. Harika oyuncularla birlikte ve onlara karşı oynayacağım için gerçekten heyecanlıyım.

Sarah Stier/Getty Images

Angel Reese, Sky tarafından yedinci genel seçimle seçildikten sonra LSU baş antrenörü Kim Mulkey ile kutlama yapıyor.

Utahlı Alyssa Beeley, Minnesota Lynx'in 1 numaralı oyuncusu. 8'de gittim. Fransa'dan iki oyuncu ilk 10'a girdi: Wings 9. sıradan Carla Light'ı seçti ve Connecticut Sun 10. sıradan Leila Lagan'ı seçti.

Kalabalıklar, Ole Miss'ten Markesha Davis ile birlikte New York Liberty'nin seçimlerine akın etti. 11'de içeri girdim. İlk turu tamamlamak için Atlanta Dream, 12. sıradan Avustralyalı Niyadew Pooch'u seçti.

Clark'ın geçen yılın 1 numaralı seçimi olan Aaliyah Boston'a katılmasıyla ilgili heyecan, yüksek beklentileri ve daha geniş bir ulusal izleyici kitlesi potansiyelini beraberinde getiriyor. Cuma günü WNBA, WNBA'nın 40 maçından 36'sının WNBA'nın ulusal yayın ve yayın ortakları tarafından yayınlanacağını duyurdu.

Fever Baş Antrenörü Christy Sides, “Kaitlyn, WNBA'ye üniversite seviyesinden girerken gördüğüm en doğal yetenekli basketbolculardan biri” dedi. “Onun şut atma ve pas verme becerileri tüm basketbol taraftarlarını büyüledi ve etrafındakileri daha iyi hale getirme yeteneği üniversite kariyeri boyunca daha da belirgin hale geldi. Onu Indiana'ya getirip soyunma odamızdaki takıma katılmak için sabırsızlanıyoruz.” ”

Fever geçen sezon ligdeki en kötü rekorlardan birine sahipti ancak Boston ve Clark'ın birleşimiyle spor dünyasının en sıcak biletlerinden biri olabilir.

Clarke, turuncu halıdaki drafttan önce CNN'e “Basıncın orada olduğunu kesinlikle biliyorum. Bunu biliyorum” dedi. “Bundan asla kaçış yok. Ama benim için tüm güvenim yaptığım işten, ekip arkadaşlarımdan geliyor. Bunun bir takım sporu olduğunu biliyorum ve bu yüzden basketbolu seviyorum. Bu kişisel bir oyun değil, tüm güvenim buradan geliyor. Anlar gergin olduğunda veya işler stresli olduğunda her zaman ona güvenirim. Aynen öyle geri döndüm. ”

READ  American Songbook'un Jazzy şarkıcısı Tony Bennett 96 yaşında öldü

Spora olan ilginin artmasının tek sorumlusu Clark değildi. Uzak.

Normal sezonda ve NCAA turnuvasında Cardoso, Reese ve Brink gibi birçok üniversite yıldızı büyük sahneye çıktı.

Bu arada WNBA, ligin başlangıcından bu yana yıldızlarla dolu. Lig 28. sezonuna girerken de bu durum değişmedi.

Ancak son yıllarda profesyonel ve üniversite düzeyindeki büyük farklardan biri, bunların izlenmesinin ne kadar erişilebilir olduğu (ve medyada yer alma miktarı) oldu.

Turuncu Halı'da CNN'e konuşan Brink, “İnsanların bunun tarihi bir draft dersi olduğunu söylediğini biliyorum, ama bence önümüzdeki draft sınıfına dönüp bakmamız gerekiyor çünkü biz izleyerek büyüdüğümüz kadınlarız” dedi. . “Yani bunu onlar için yapıyoruz. Onlar öncüler ve bu draft dersi harika olsa da, bizimle daha fazla gurur duyamazdım, bunu gerçekten gerçekleştirenler bizden önce gelen kızlardır.

Pazartesi günkü WNBA draftının biletleri 30 dakikadan kısa sürede tükendi.

Pazartesi günkü draft öncesinde WNBA komiseri Cathy Engelbert, ligin 16 takıma genişleme hedefinin 2028 yılına kadar gerçekleşebilecek “çok iyimser” olduğunu söyledi. Şu anda 12 takımdan oluşan lig, 2025 yılına kadar 13 takıma çıkacak. San Francisco Körfez Bölgesi'ne eklendi.

2023'te WNBA, 21 yılın en çok izlenen normal sezonunu yaşadı ve sezon sonu WNBA Finalleri, 20 yılın en çok izlenen Finalleri oldu. 2023 sezonunda WNBA katılımı 2022'ye kıyasla %16 arttı.

Adam Paci/AP

Soldan sağa, Reese, Clark ve Stanford'dan Cameron Brink, WNBA draftının başlamasından önce fotoğraf için poz veriyor.

Reese, Turuncu Halı'da CNN'e şunları söyledi: “Sporun şu anda gittiği noktayı seviyorum ve büyümenin bir parçası olmak istiyorum.” “Ne olursa olsun, bunun bir parçası olmak istiyorum.”

Bu arada, Güney Carolina ile Iowa arasındaki NCAA Kadınlar Turnuvası şampiyonluk maçı neredeyse berabere bitiyordu Ortalama 19 milyon izleyiciNielsen tarafından ölçülen kolej kadın basketbolunda en çok izlenen başarılar.

READ  Philadelphia 76ers vs. New York Knicks Canlı Skor ve İstatistikler - 22 Nisan 2024 GameTracker

Nielsen'e göre maç, Purdue ile UConn arasındaki erkekler finalini dört milyondan fazla izleyici tarafından gölgede bırakmakla kalmadı, aynı zamanda son beş yılın en çok izlenen basketbol maçı oldu.

Geçen yılki yürek parçalayıcı ulusal şampiyonluk maçı kaybının ardından Clark'ın Hawkeyes'la son dansı neredeyse masalsı bir şekilde sona erdi.

Her ne kadar Iowa son engeli bu kez Güney Carolina'nın namağlubu karşısında yine kaybetmiş olsa da Clark'ın 2023-24 sezonu onun yarattığı etkinin bir örneğini oluşturdu. Şöhreti ve yeteneği sayesinde kadın basketbolu.

Andy Lyons/Getty Images/Dosya

Clark, Iowa Hawkeyes formasıyla tarihi bir 2023-24 sezonu geçirdi.

Geçen sezon kolej basketbolunda hem erkekler hem de kadınlar liginde tüm zamanların en skorer ismi oldu. Naismith Yılın Oyuncusu ABD Basketbol kadın milli takımı üst üste ikinci sezon için 14 oyunculu antrenman kampı kadrosuna seçildi ve bu muhtemelen Olimpiyatlara katılmanın önünü açtı. Paris 2024. Ancak final dördüncü haftada yapıldığı için Clark katılamadı.

Şimdi Clark'ın WNBA'de olmasıyla birlikte bu heyecan, profesyonellerde neler başarabileceğine doğru ilerledi.

Clark'ın oyunu profesyonel düzeyde ilgiyi artıracak mı? İşaretler bu yönde. Ama bunu diğer oyuncular da yapıyor.

Bu hikaye ek bilgilerle güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir