Kaitlyn Clark, Indiana Fever tarafından 2024 WNBA Draftında 1. sıradan seçildi.

BROOKLYN, NY – Şimdiye kadar kaydedilen en büyük kolej basketbolu kariyerlerinden birinden sekiz gün sonra Caitlin Clark, Indiana Fever tarafından Pazartesi günkü WNBA draftında 1 numaralı sıradan seçildi.

Clarke, Fever'ın 2016'dan bu yana ilk kez sezon sonrasına dönmesine yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda yıldız gücünü WNBA tarihindeki önemli bir noktada kullanmaya da hazırlanıyor.

Clark geçen hafta sonu NBC News'e “Sanırım her şeyden daha heyecanlıyım” dedi.

Clark, Iowa'da geçirdiği dört sezonda tarihi bir başarıya imza attı. 3.951 sayı attı; bu, NCAA erkekler ve kadınlar Division I tarihindeki en yüksek sayıydı. Tek sezonda 3 sayı rekorunu kırdı, iki ulusal şampiyonada oynadı ve iki kez Yılın Ulusal Oyuncusu seçildi.

Aldığı övgülerden bazıları, Iowa'nın geçen hafta üniversite kariyerinin sona ermesinin üzerinden bir hafta bile geçmediğini açıkladığı kadar başarılı bir kariyerinden geliyor.

Nabız Bülteni

Ücretsiz, günlük spor güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gelsin. Üye olmak

Ücretsiz, günlük spor güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza gelsin. Üye olmak

satın almakPulse bültenini satın alın

Clark sık sık biletleri tükenen kalabalıkların önünde performans sergiledi ve oyunları televizyon izleme rekorlarını alt üst etti. Güney Carolina'nın 2024 ulusal şampiyonasında Iowa'ya karşı kazandığı zafer, ABC'de 18,9 milyon izleyici tarafından izlendi ve en yüksek izleyici kitlesi 24,1 milyon izleyiciydi; 2023'teki şampiyonluk oyununa göre yüzde 90, 2022'ye göre ise yüzde 289 artış. Oyun izlenme rekorları kırdı. Iowa'nın LSU'ya karşı Elit Sekiz karşılaşmasından birkaç gün önce geçiyor.

Pazartesi günü Brooklyn Müzik Akademisi'nde yapılan taslağın da etkinliğin reyting rekorunu kırması bekleniyordu.

Clark'ın WNBA'ye döneceği beklentisi Indiana'ya olan ilgiyi artırdı. Önümüzdeki sezon, programın yüzde 90'ını oluşturan otuz altı Fever maçı ulusal televizyonda yayınlanacak; bu sayı, iki kez defans şampiyonu olan Las Vegas Aces'ten daha fazla.

READ  Yeni Çin çip kuralları Nvidia'ya 3 milyar dolara mal olabilir Bir hisse senedi ipucu satın alın.

Bilet pazarı Vivid Tickets'a göre Çarşamba itibarıyla Indiana biletlerinin ortalama fiyatı geçen sezona göre yüzde 190 arttı. Fever'ın Aralık ayında draft piyangosunu kazanmasının ardından bilet satışları arttı, ancak Clark henüz profesyonelliğe mi geçeceğini yoksa son uygunluk sezonu için Iowa'ya mı döneceğini açıklamadı.

29 Şubat'ta, Iowa'nın normal sezonda iç sahadaki son maçından sadece birkaç gün önce Clark, WNBA seçmelerine katılma kararını açıkladı. Son iki sezonda sadece 18 maç kazanan Indiana, birkaç dakika içinde sosyal medya paylaşımında “Umut gemide” yazılı bir paylaşımla taraftarlarına sezonluk bilet almalarını hatırlattı. Taslağa sadece 22 saat kala, Pazar günü saat 21.30'da (ET) Tweet atıldı; bu Clark'ın numarasına bir göndermeydi.

Pazartesi gecesi, Clark'ın franchise'a katılmasıyla bekleyiş sona erdi ve orada geçen yıl Güney Carolina'dan Yılın Çaylağı Alia Boston'un 1 numaralı seçimine katılacak. Clarke'ın popülaritesi hafta sonu boyunca ön plandaydı ve Saturday Night Live'daki görünümüyle vurgulandı. Ancak komedi programlarında yer almayı veya arenaları satmayı düşünmeden çok önce, WNBA'de oynamanın hayalini kuruyordu.

İlkokulda gelecekteki hedeflerinden birini yazdı: WNBA'e katılmak. Pazartesi gecesi bu dileği gerçekleşti.

WNBA Taslak Birinci Tur Sonuçları

  1. Caitlin Clark, G, Iowa – Indiana Ateşi
  2. Cameron Brink, F, Stanford – Los Angeles Sparks
  3. Camila Cardoso, C, Güney Karolina – Chicago Sky (Phoenix Mercury aracılığıyla)
  4. Rickia Jackson, F, Tennessee – Los Angeles Sparks (Seattle Storm aracılığıyla)
  5. Jaycee Shelton, G, Ohio Eyaleti – Dallas Wings, (Chicago Sky aracılığıyla)
  6. Aaliyah Edwards, F, UConn – Washington Mistikleri
  7. Angel Reese, F, LSU – Chicago Sky (Minnesota Lynx aracılığıyla)
  8. Alyssa Philly, F, Utah – Minnesota Lynx (Atlanta Dream aracılığıyla)
  9. Carla Light, G, Tarps (Fransa) – Dallas Wings
  10. Leila Lakhan, G, Angers (Fransa) – Connecticut Sun
  11. Marquesha Davis, G, Ole Miss – New York Liberty
  12. Southside Flyers (Avustralya) – Atlanta Dream (Las Vegas Aces aracılığıyla)

İkinci ve üçüncü tur sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Gerekli okuma

(Fotoğraf: Sarah Stier/Getty Images)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir