Colorado Çığında 2 Kar Motosikleti Öldü

Colorado’daki yetkililer Pazar günü yaptığı açıklamada, kuzey-orta Rocky Dağları’nda bir çığda iki kişinin öldüğünü söyledi.

Colorado Çığ Bilgi Merkezi’ne göre, çift Cumartesi günü Grant County’deki Epworth Dağı’nın doğu yüzüne bir çığ çarptığında kar motosikletlerine biniyordu.

Çığ, öğleden sonra 2:15 civarında bildirildi Şerif’in yardımcıları, arama ve kurtarma ekipleri, kayak devriye üyeleri ve yerel iyi niyetli Samaritans, kurbanlardan birinin, kuzey Colorado’dan 58 yaşındaki bir adamın karda gömülü olduğunu hemen tespit etti. , Grant County Şerif Ofisi söyledi.

Şerifin ofisi yaptığı açıklamada, onu hayata döndüremediklerini ve olay yerinde öldüğünün belirlendiğini söyledi. İlçe adli tabibinin daha sonra adamın kimliğini açıklaması bekleniyor.

Şerifin ofisi, diğer sürücünün bulunamadığını ve ilk müdahale ekiplerinin hava kötüleştiği için aramayı durdurmak zorunda kaldığını söyledi.

Şerif Ofisi, Grant County Arama ve Kurtarma, Grant County EMS Dağ Tıbbi Müdahale Ekibi, Winter Park Kayak Devriyesi, Flight for Life ve Avalanche Center dahil olmak üzere kurtarma ekipleri geri döndü ve saat 23: 00’ten kısa bir süre önce ikinci kurbanın kalıntılarını buldu. Pazar günü, şerifin ofisi söyledi.

52 yaşında bir erkek olduğu belirlenen maktulün, adli tıp görevlisi tarafından ileriki bir tarihte serbest bırakılması bekleniyor. Yetkililer, kurtarılmasını zorlaştıran çığ alıcı-vericisi kullanmadığını söyledi.

Çığ Merkezi, 58 yaşındaki kişinin, kayıp veya gömülü dağ ziyaretçilerinin yerlerini iletmek için tasarlanmış alıcı-vericisinin yardımıyla bulunduğunu söyledi.

Ulusal Hava Durumu Servisi, bölgede 30 derecenin altındaki yüksek sıcaklıkları bildirdi ve gece boyunca en düşük seviyeler tek hanelere indi.

Avalanche Center verilerine göre, Pazar günkü keşif, 26 Aralık’tan bu yana Colorado çığlarında dört kişinin öldüğü anlamına geliyor.

Şerif Brett Schroedlin yaptığı açıklamada, “Taşradaki yeniden yaratıcılarımızı Colorado Çığ Bilgi Merkezi’ndeki çığ uzmanlarımızın tavsiyelerine uymaya ve koşulları izlemeye devam etmeye teşvik ediyoruz.” dedi.

READ  Piyasalar rekor seviyelerinden düşerken odak noktası iş günü

Yılbaşı gecesi, bir baba ve yetişkin oğlu dağlarda kayak yapıyorlardı. Breckenridge Kayak Merkezi yakınlarında çığ düştüWinter Park’ın yaklaşık 65 mil güneyinde.

Summit İlçe Kurtarma Ekibi’ne göre, baba kendi kendine çıkarmayı başardı, ancak oğlu gömüldü ve yaklaşık iki saat sonra cesedi çıkarıldı.

Avalanche Center, 26 Aralık’ta, Denver’ın yaklaşık 85 mil batısındaki Berthoud Geçidi yakınlarında bir kayakçının kazara tetiklediği bir çığın, aralarında kayakçılar ve snowboardçuların da bulunduğu dört dağlık bölgede biniciye çarptığını söyledi. Biri hayatını kaybetmiş iki kişinin defnedildiği belirtildi.

Çığ merkezi binicileri, bir baba ve üç genç oğlunun öldüğünü söyledi. Memurlar daha sonra Lockwood, Colorado, N.B.C.’den 44 yaşındaki baba Brian Bunnell’i tutukladı. Aşağı yukarı Denver’ın raporu.

Rocky Dağları, tropikal iklimlerden türetilen atmosferik bir yağış nehrinin körüklediği Pasifik fırtınalarıyla defalarca tozlanır. Çığ Merkezi, Salı günü böyle bir cephenin daha beklendiğini söyledi.

Birçok dağlık bölge kayakçısının tercih ettiği bölgelerde kar birikebilir. Her iki tehlikeli Aralık çığı da kolay erişilebilir alanlarda meydana geldi. Aşağı yukarı bildirildi.

Çığ Merkezi Müdür Yardımcısı Brian Lazar geçen ay istasyona “Kayak alanı sınırları içinde, çığ tehdidini azaltmak için çok özel kayak devriyeleri ve kar koruma ekiplerimiz var. O ipin diğer tarafında kimse bu işi yapmıyor” dedi. .”

Avalanche Center, 2021-22 sezonunda 20 kişiden yedisinin çığ düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Eric Mendoza katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir