Sam Bankman-Fried davasında ABD yeni tarifeleri geri çekiyor

Kripto para borsası FTX’in çöküşünü soruşturan federal savcılar, Çarşamba günü geç saatlerde şirketin kurucusu Sam Bankman-Fried’in karşı karşıya olduğu suçlamaların çoğunu en azından şimdilik düşüreceklerini söyledi.

Bir mahkeme dosyasında, avukatlar, Sn. Bankman-Fried, Ekim ayında kendisine yöneltilen 13 suçlamadan beşiyle ilgili bir davanın devam etmeyeceğini söyledi – hükümetin, suçlanmasından bu yana geçen aylarda kripto para kralının iddianamesine eklediği bir dizi suçlama. Aralık ayında Bahamalar’dan. Suçlamalar arasında banka dolandırıcılığı da var, Bay. Bankmann-Fried ayrıca yabancı bir hükümete rüşvet vermekle suçlandı.

Bay. Bankman-Fried, iadesinin ardından savcıların kendisini ek suçlarla suçlamasına izin verilmemesi gerektiğini savundu. Ancak geri çekilme büyük bir uyarıyla geldi: Savcılar, davayı denetleyen yargıç Lewis A. Kaplan, bu vakalardan beşinde 2024’ün başlarında ikinci bir duruşmanın planlanmasını istedi.

Avukatlar, gecikmenin usuli bir zorunluluk olduğunu söyledi. Bu hafta Sn. Bankman-Fried, Bahamalar’da FTX’e dayalı bir kararı kazandı ve ona mahkemede Bahama hükümetinin ek ücretleri kabul etmemesi gerektiğini iddia etme olanağı verdi. Bu yasal anlaşmazlığın ortaya çıkması aylar alabilir.

Çarşamba günü açılan bir mahkemede savcılar, Bahamalar’ın yeni suçlamaları kabul edip etmeyeceğine ne zaman karar vereceğinin belirsiz olduğunu söylediler. Onların eylemi Hz. Bankman-Fried üzerindeki “duruşmada kanıtları kolaylaştırmayı ve duruşma hazırlığının yükünü azaltmayı” amaçladığını yazdılar.

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan FTX’in Aralık ayında çökmesinin ardından Mr. Bankman-Fried tutuklandı. Cömert emlak alımlarını, hayır amaçlı bağışları ve kripto ticaretini finanse etmek için müşteri mevduatlarında milyarlarca dolar kullanan büyük bir dolandırıcılık düzenlediği suçlamalarını iade etmeyi kabul etti.

Amerika’ya geldikten sonra Mr. Bankman-Fried kefaletle serbest bırakıldı ve California, Palo Alto’daki çocukluk evinde ev hapsinde kalmasına izin verildi.

Şubat ayında savcılar, orijinal belgedeki sekiz suçlamaya dört suçlama ekleyerek değiştirilmiş bir iddianame sundular. Yeni iddialarda Sn. Bankman-Fried, banka dolandırıcılığı ve lisanssız kara para aklama işi yürütmekle suçlandı.

READ  Asya-Pasifik Piyasaları, Merkez Bankası, Faiz Artışı, RBA

Bir ay sonra, savcılar Sn. hakkında başka bir suçlamada bulundu. Bankman-Fried, sahibi olduğu koruma fonu Alameda Research tarafından tutulan ticaret hesaplarını dondurmak için Çin hükümetine 40 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor.

Mahkeme dosyalarında Sn. Bankman-Fried’in avukatları, yeni suçlamaların Bahamalar ile ABD arasındaki iade sürecinin unsurlarını ihlal ettiğini söyledi. Bu gibi durumlarda, savcılar genellikle bir sanık nakledildikten sonra yeni suçlamalar getirmekle sınırlıdır.

avukatlar söz konusu Son dosyalama, Bahamalar hükümeti onaylayana kadar yeni suçlamalarla devam etmeyeceğini söylüyor. Bu hafta boyunca KuralBahamalı bir yargıç, Mr. Bankmann-Fried’in yolunu açtı.

Bay. Bankman-Fried, kendisine yöneltilen ilk suçlamaların çoğunun çok belirsiz olduğunu veya başka yasal kusurları olduğunu söyleyerek geri çekilmesi gerektiğini savundu. İlk iddianame onu diğer suçların yanı sıra kara para aklama, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kampanya finansmanı ihlalleriyle suçladı.

Avukatlarının, bu suçlamalardan bazılarının düşürülmesi için bir dava açmak üzere Perşembe günü federal mahkemeye çıkması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir