Asya-Pasifik Piyasaları, Merkez Bankası, Faiz Artışı, RBA

23 dakika önce

CNBC Pro: Stratejistler şu anda bunun bir hisse senedi seçici piyasası olduğunu söylüyor ve en iyi seçimlerini belirtiyor

Hisse senetleri bu yıl 2022’nin en düşük seviyelerinden büyük ölçüde yükseldi, ancak kıdemli yatırımcı Nancy Dengler, artan temettüler ve güvenilir kazanç artışı ile yüksek kaliteli hisse senetleri bulmak için “hâlâ çok yer olduğuna” inanıyor.

Yatırımcılar, paralarını nereye koyduklarına dikkat etmeliler, diyor – birçok piyasa profesyoneli tarafından yankılanan bir duygu.

Profesyonel aboneler burada daha fazlasını okuyabilir.

– Javier Ong

Bir saat önce

Citi: Tayland Mayıs ayında faiz artırımını durdurabilir

Citi analistleri günlük bir notta, Tayland’ın Mayıs ayında faiz artırımlarını erteleyebileceğini yazdı.

29 Mart’ta MPC üyeleri arasında “bölünmüş oy” olduğunu ve “Mayıs ayında faiz artışlarında bir duraklamanın muhtemel olduğunu” söyledi.

Tayland Şubat ayı manşet enflasyonu %3,79 arttı Reuters’in anket yaptığı analistlere göre, resmi veriler yıllık %4,18’lik artışın altında kaldı.

Citi, bir sonraki toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artışı daha bekliyor.

– Lee Ying Shan

2 saat önce

Hong Kong hisseleri, tüketici hissiyatı öncülüğünde ticaretin ilk saatinde düştü

Tabloya göz atın…

Hang Seng Endeksi

Hong Kong’un Hang Seng endeksi, tüketici güveni, sağlık hizmetleri, temel mallar ve teknoloji hisselerinin öncülüğünde, ticaretin ilk saatinde %2’den fazla düştü.

%4,59 düşen Longfour Group Holdings ve %4,56 düşen Country Garden da dahil olmak üzere emlak stokları da keskin kayıplar gördü.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi %4’ten fazla düşerken, NetEase %3’ten fazla düştü.

– Jihye Lee

2 saat önce

OPEC’in Rus petrol üretiminin ‘yeni evler’ bulduğunu açıklamasının ardından petrol fiyatları yükseldi

OPEC genel sekreterinin Rusya’nın petrol üretiminin güçlü kaldığını söylemesinin ardından yeni ihracat ortakları arasında petrol fiyatları hafifçe yükseldi.

“Rus üretimi dirençli ve yeni evler bulabildi” dedi. OPEC Genel Sekreteri Haitham Al Qais, “Sadece Çin ve Hindistan değil, Türkiye’nin de olduğunu düşünüyorum.” CERAWEEK konferansında söylendi S&P Global tarafından yürütülmektedir.

Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,23 artışla varil başına 83,48 dolardan, ABD West Texas Intermediate vadeli işlemleri %0,06 artışla varil başına 77,63 dolardan işlem görüyor.

READ  Meksika'da göçmen ateşi: ABD sınırına yakın gözaltı merkezinde çıkan yangında 39 kişi öldü

– Lee Ying Shan

2 saat önce

Singapurlu teknoloji devi Seay’in hisseleri ilk karını açıkladıktan sonra yükseldi

Singapur merkezli teknoloji şirketi Seay’in ABD’de işlem gören hisseleri, ilk çeyrek karını açıkladıktan sonra %21.78 arttı. En son kazanç raporu Salı günü.

Philip Securities’de kıdemli araştırma analisti Jonathan Wu, “Maaşların dondurulması ve personel sayısında kesinti yapılması gibi son zamanlardaki maliyet düşürücü önlemler, Sea’nin hisselerine çok ihtiyaç duyulan toparlanma sağladı” dedi.

Okyanus, önceki yıllarda milyarlarca kayıp gördü.

Şirket, bir önceki yılın aynı dönemindeki 616,3 milyon $’a kıyasla, 2022’nin dördüncü çeyreğinde maliyet iyileştirmelerinin etkisiyle 422,8 milyon $ pozitif net gelir bildirdi.

Wu, “2022’nin dördüncü çeyreği kazançlarındaki olumlu bir sürpriz, özellikle karlılığa giden yol biraz daha net olduğundan, yukarı yönlü ivme sağlamaya devam etmelidir.” dedi.

Tabloya göz atın…

Sea Limited Stok Performansı

2 saat önce

Çin, hızlı yeniden açılmasına rağmen zayıf ithalat görüyor: UPS

UBS’de Çin ekonomik araştırma başkanı Wang Tao, bir notta, Çin ekonomisinin hızlı bir yeniden açılmaya rağmen zayıf ithalat gördüğünü söyledi.

“Son 2 ayda (arka arkaya) hızlı yeniden açılmaya rağmen, iç talep büyümesi yıllık bazda hala nispeten yumuşak olabilir” dedi.

Ayrıca, inşaat faaliyetlerindeki iyileşme nedeniyle bakır cevheri ve demir cevheri ithalat hacimlerinin Aralık ayından bu yana arttığını söyledi.

“Kanal kontrollerimiz, CNY tatilinden sonraki ilk iki haftada inşaat faaliyetinin yavaş olduğunu, ancak 3. ve 4. haftalarda hız kazandığını gösteriyor.” Araçlar. ürünler.

Çin’in ihracatı Şubat ayında ABD doları bazında %6,8, ithalatı ise %10,2 düştü.

– Jihye Lee

4 saat önce

ABD, Çin’den gelen yolcular için Covid testi şartını kaldırmayı planlıyor: NBC

Konuya yakın bir kaynak, ABD’nin Çin’den gelen yolcular için Kovid testi şartlarını kaldırmayı planladığını söyledi. NBC Haberleri.

Uyruk ve aşılama durumuna bakılmaksızın uygulanan gereklilikler 5 Ocak’ta başladı.

“Politikanın uygulanmasından bu yana vakaların, hastaneye yatışların ve ölümlerin azaldığına dair kanıtlarımız var. [People Republic of China] Ve salgın hakkında daha iyi bilgiler topladık” diyen kişi, ABD’nin Çin ve dünyadaki vakaları izlemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

READ  Kate ve William, George ve Charlotte ile 'zor' kanser konuşması

NBC, gezgin tabanlı genetik gözetim programının hala yürürlükte olacağını ve Çin ile bölgesel aktarma merkezlerinden yapılan uçuşları izlemeye devam edeceğini söyledi.

– Lee Ying Shan, NBC Haberleri

4 saat önce

Japonya’da cari fazla Ocak’ta daraldı

Çarşamba günü yayınlanan hükümet verilerine göre, Japonya’nın mevsimsellikten arındırılmış cari işlemler dengesi Ocak ayında 216.3 milyar yen’e (1.57 milyar $) yükseldi.

Bol rezervler, Aralık’ın 1.18 trilyon yen ve Kasım’ın 1.92 trilyon yen dengesinden keskin bir düşüş gördü.

Japon yeni Çarşamba sabahı ABD doları karşısında hafifçe 137.46’ya düştü.

– Jihye Lee

5 saat önce

Avustralya Merkez Bankası, faiz oranlarını duraklatmaya yakın olduğunu yineledi

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe Çarşamba günü yaptığı konuşmada, merkez bankasının daha fazla faiz artırımını askıya alacağı bir noktaya ulaşmaya yakın olduğunu söyledi.

Bir transkripte göre, “Para politikası kısıtlanmış bölgede, ekonominin durumunu değerlendirmek için daha fazla zaman tanımak için faiz oranı artışlarını duraklatmanın uygun olacağı noktaya yakınız” dedi.

Lowe, “Hangi noktada bir duraklamanın uygun olacağı, verilere ve genel görünüme ilişkin değerlendirmemizle belirlenecek” dedi.

Commonwealth Bank of Australia kıdemli ekonomisti Belinda Allen, Salı günkü raporun daha az şahin tonunu değiştirmediğini söyledi.

Allen, CBA’nın Fed’in faiz oranlarını %3,85’e indirmeden önce bir kez daha artırmasını beklediğini söyledi. Veya yaklaşan Nisan para politikası toplantısında oranları sabit tutun.

– Jihye Lee

12 saat önce

Getiri eğrisinin büyük kısmı 1981’den beri tersine dönmedi

2 yıllık Hazine getirisi ile 10 yıllık Hazine faizi arasındaki fark Salı günkü işlem sırasında 100 baz puana kadar genişledi. Yayılma 22 Eylül 1981’den beri bu seviyede yayılmadı.

2 yıllık getiri, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın merkez bankasının yeniden faiz artırım hızını artırması gerektiğini söylemesinin ardından 2007’den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

14 saat önce

Pazar için Temel Powell Kavramları

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın kongre ifadesi piyasalara ilişkin iki önemli alıntı içeriyordu.

Powell, “Son ekonomik veriler beklenenden daha güçlü geldi ve faiz oranlarının nihai seviyesinin önceden beklenenden daha yüksek olacağını gösteriyor” dedi.

Bu, merkez bankasının piyasanın beklediğinden daha uzun süre zam yapmaya devam edebileceği anlamına geliyor. Birçoğu merkez bankasının yürüyüşünü yakında durdurmasını istedi.

Powell, “Verilerin tamamı daha hızlı sıkılaştırmaya ihtiyaç olduğunu gösteriyorsa, faiz artırımlarının hızını artırmaya hazır olacağız” dedi.

Fed’in son zammı yavaşlayarak çeyrek puan oldu. Powell burada, piyasalar için büyük bir korku olan Fed’in yeniden hız kazanması gerekeceğini ima ediyor.

– John Melloy

5 saat önce

CNBC Pro: Bu ETF, yalnızca kadınların liderliğindeki şirketlere yatırım yapıyor ve bu yıl %20 büyümesi bekleniyor

ABD borsasında işlem gören ETF, “kadın faktörünün” iyi performans göstereceği inancıyla yalnızca kadınların liderliğindeki şirketlere yatırım yapıyor.

ETF, yatırım bankacılığı ve özel sermaye geçmişine sahip fon yöneticisinin, üst düzey pozisyonlar için kadın adayların önündeki kurumsal engeller nedeniyle, kazananların daha yüksek bir seviyede performans göstermesi gerektiğini gözlemlemesinden sonra oluşturuldu ve bu da genel performansın daha iyi olmasını sağladı. verim.

ETF, son beş yılda kıyaslamasını %20’den fazla aşan bir endekse dayanmaktadır.

CNBC Pro aboneleri buradan daha fazlasını okuyabilir.

– Ganesh Rao

5 saat önce

CNBC Pro: Tesla, ‘Bıçak Satın Alımı’ mı yoksa Zombie Stocks için Bellwether mi? Boğalar ve ayılar davalarını açıyor

16 saat önce

Yeni işten çıkarma haberlerinin ardından meta hisseleri yükseldi

Bloomberg News’e göre Meta, bu hafta binlerce işçiyi etkileyebilecek yeni bir işten çıkarma turu planlıyor. Rapor Pazartesi akşamı yayınlandı.

İşten çıkarmalar, şirketin büyük bir maliyet azaltma planının bir parçası olarak Kasım ayında iş gücünün %13’ünü işten çıkarmasının ardından geldi. CEO Mark Zuckerberg daha önce yatırımcılara 2023’ün şirket için bir “performans yılı” olacağını söylemişti.

Meta hisseleri, haberlerin ardından Salı günü piyasa öncesi işlemlerde %1,5 yükseldi.

– Hakyung Kim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir