Nikola Jokić, Nuggets'ın sezon serisini süpürmesi, Celtics'in gerçeklik kontrolü alması

DENVER – Celtics bu yıl pek çok unutulmaz şeye imza attı. Ancak şampiyona özgeçmişi olmasını umdukları şeyde bir boşluk var. Son şampiyonları yenemediler.

Şimdi bu takımla ilgili basit bir soru var: NBA Finallerinde Nuggets'ı yenebilir mi?

Perşembe gecesi Nikola Jokic'i nasıl yeneceklerini çözemediklerini bir kez daha gösterdiler. Celtics ligde rakiplerini geride bırakmaya çalışıyor ancak NBA'in büyük ustasını mat edemiyor.

Jayson Tatum, “O iyi bir pasör, ancak bazen smaççının (Spot) alınmasına yardımcı oluyorsunuz ve Aaron Gordon büyük bir vurucu oluyor” dedi. “Yanlış cevap yoktur, ancak doğru cevap her pozisyon için farklı olabilir.”

Tatum, All-Star arasından bu yana MVP yarışında ivme kazansa da bu maç o geri dönüşün kapısını kapatacak. Jokic bir kez daha üstün geldi, Tatum ise sahanın her iki tarafında da tutarlılık bulamadı.

Oyun, adaylığı açısından bir turnusol testiydi ve onun arka koltuğa geçtiğine dair kalıcı izlenim, oylama sırasındaki durumunu etkileyebilir. Bunun gerçekleşmesi için Celtics'in her zaman mükemmel bir sicile sahip olması gerekecek, ancak Perşembe günü Jokic durdurulamazdı ve Tatum da ilgisizdi.

Tatum, “Bunu her zaman söylüyorum, birbirimizin alanına saygı duymaktan ve oyunun akışını anlamaktan bahsediyoruz” dedi. “Yani oyunu ele geçirmek ve bunu benim hakkımda yapmaya çalışmak bana düşmez; bu ulusal düzeyde televizyonda yayınlanan bir oyun. Bunu başkaları yaptı. Yani eğer köşede olmam gerekiyorsa, bazen yardımcı olmam gerekiyorsa. , öyle olsun.

Jaylen Brown sezonun en yüksek puanı olan 41 sayı attı ve yarı saha hücumu Denver'ın savunması tarafından yutulurken Celtics'i vuruş mesafesinde tuttu. Ancak Celtics'in çok fazla faulü vardı; bunlar arasında zayıf top kaybı, top kaybı, savunma görevlerini kaçırmak ve Brown'un serbest atışları bozması (14'te 7) vardı.

READ  Breaking Bad yıldızı Mike Pattay, 52 yaşında uykusunda kalp krizi geçirerek öldü.

Brown, “Her şey benimle başlıyor” dedi. “Her şey en tepeden başlıyor, Jason'la başlıyor ve bize oyuna mal olan birçok hata yaptık.”

Yenilgi kendi kendine oldu ve Jokic, Tatum'un açık üçlüğü kaçırıp son dakikada öne geçmesiyle maçı kazandı. Celtics, eski MVP'nin baştan sona üstün olması nedeniyle kaybetmedi.

Adil olmak gerekirse Celtics neredeyse her şeyi denedi. Oyuna, Jokic'in sürüş şeritlerine cesetler yerleştirilerek Kristaps Porczysas'ı boyalı alanda tutmaya çalışan hibrit bir bölgeyle başladılar. Nuggets, her iki smaç noktasına da cesetler koyarak durumu hızla sakinleştirdi.

Celtics, derin düşüşte Porcisas'ı düşürdü ve Gordon'un topu durdurmasına yardım ederken, Porcisas Jokic'in üzerinde kaldı. Bu da işe yaramadı.

Borsizakis düşündüğünde Jokic, ihtiyaç duyduğu yerde onu gölgeledi ve onu Denver'ın büyük Hakeem Olajuwon'u gibi döndürdü.

Jokic, “Gordon'a topu verdiğinizde smaç basacak” dedi. “Çocuklara söylediğim gibi, bazen bakmama gerek kalmıyor çünkü onun nerede olduğunu biliyorum. Sadece onu oraya atmam gerekiyor ve çoğu zaman o alacak. Ama eğer anlamazsa, bu benim hatam.

Brown erken yardım ederse ve Tatum Gordon'u devirirse Jokic Michael Porter Jr.'ı açık 3'e çıkarır.

Jokic'in kaçıracağına inanmalısınız. Yapsa bile Gordon onu temizler. Jokic'i bir kez kendi ritmine oturttuktan sonra yenmek zor.

Porchisis, “Bu gece kesinlikle çantasındaydı, öyle, inanılmaz bir basketbol oyuncusu. Bugün ondan birkaç şey öğrendim” dedi. “O çok akıllı, çok kurnaz ve bilmediğiniz birçok şey var' Bunun takımın kazanmasına yardımcı olacağını düşünmüyorum.” Bu inanılmaz. Ona biraz yardım ettiğinizde Gordon'u buluyor, herkesi buluyor ve onlar için ne kadar değerli olduğunu, onlar için neler yaptığını anlatıyor. Gerçekten, gerçekten, gerçekten (durdurulması zor).”

Celtics henüz Jokic'i durduracak ve en iyi kadrosunu oynayacak dengeyi bulamadı. Al Horford'la oyun kapatılsın mı? Belki ona daha fazla koruma yerleştirebilir ve bazı eşleştirme bölgeleri oluşturabilirsiniz?

READ  15 Temel David Crosby Şarkısı

Brown, “Sanırım Jokic'i biraz daha fazla korumalıydım” dedi. “Keşke bu şansın birazını ben de yakalayabilseydim. Onu potadan uzak tutabilirdim ve ellerindeki fırsatların bir kısmını değerlendirebilirdik. Ama bu maçı kazanmak için her şansımız olduğunu düşünüyorum.

Brown her gece savunmada en büyük zorlukları üstleneceği konusunda ısrar etti. Koç Joe Mazzulla soyunma odasını yönetme konusunda bir deney yapacaksa, önemli olan büyük anlarda fırsatları kimin yakalayacağıdır.

Boston'lu oyuncular hâlâ başka bir seviyeye ulaşmaktan bahsediyor ve bu seviyeye ulaşmak için motive oluyorlar. Peki sıralamada büyük bir liderliğe sahip olduğunuzda o ateşi bulabilir misiniz? Artık Nuggets'ın önlerine çıktığını biliyorlar.

Celtics, NBA'deki en iyi sicile sahip. Ancak haziran sonuna kadar kimsenin umrunda olmayacak. Eğer şampiyon değilseniz en iyi takım değilsiniz. Şu ana kadar şampiyonları yenemediler.

Porchisassis'e Nuggets'ın Celtics numarasının olup olmadığı sorulduğunda bu fikirden vazgeçti.

“Numaramızın onlarda olması hoşuma gitmiyor. Bu tür ifadelerden hoşlanmıyorum” dedi Porchisis. “Bizi iki kez yendiler. Kimin kazanıp kimin kaybettiği arasındaki fark çok küçük. Bizi kendi sahamızda yendik. Onlara şapka çıkartıyoruz. Sonra da bizi kendi sahamızda yendiler. Çok küçük. Bu bizim istediğimiz gibi sonuçlanabilirdi.”

Yıllar süren sinir bozucu, dağınık takımlardan sonra Porchesis bu tür oyunların ardından alaycı bir gülümsemeye sahip. Bu onun bu sezonki üst üste ikinci yenilgisiydi. Geçen yıl ekibi öyleydi Bir yenilgi serisi.

“Normal sezonda bu yenilgiyi yaşamamız hoşuma gidiyor. Canımı sıkıyor. Acıtıyor olmalı,” dedi Borschis. “Ve öğrenmemiz, gelişmemiz ve bu maçtan çıkarabileceğimiz bazı zihinsel şeylere sahip olmamız gerekiyor. Play-off'larda olmasına izin veremeyeceğimiz bazı duygusal oyunlarımız oldu. Kesinlikle ihtiyacımız olmayan bazı teknikler. Bunlar: bu oyundan alıp geri döndüğümüz şeyler.

Porziņģis bir fark yaratıcı ve bu sezon Celtics'i en üst seviyeden kendi seviyesine çıkarmada kilit rol oynadı. Perşembe gecesi Jokic ona dönüp baktığında, sıralamalardaki büyük bir liderliğin ve nesiller arası net değerin, sahaya çıktığınızda iki kazanan takım arasında küçük bir farka dönüşebileceğini hatırlattı.

READ  Hâlâ Yakalayabileceğiniz 185+ En İyi Uzatılmış Prime Day Fırsatı

Jokic, “Evet, iyi bir takımlar ve evet, temelde eşleşme, savunma ve hücum açısından her şeye cevapları var” dedi. “İyi yapılandırılmış bir takımlar ve çok iyi oynuyorlar. Şu anda NBA'deki en iyi takımlar. Uzun ve uzun bir takıma karşı oynamak çok zor. Bu harika bir takım.”

Celtics hala daha iyi ama Nuggets avantajlı olabilir. Celtics'in başka bir seviyeye ulaştığına dair söylentiler gerçeğe dayanıyor. Takımları 50 sayı farkla yenebilirler ama herkes Nuggets'ın ölümüne oynayacağını biliyor.

Borchissis, “Benim hoşuma giden şey, daha iyi oynamamız ve daha iyi oynamamız için bir avantajın olması ve evet, bu mümkün,” dedi. “Onları tekrar görmeyi umuyoruz.”

(Fotoğraf: Jayson Tatum ve Nikola Jokic: Ron Chenoy/USA Today)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir