Piyasalar rekor seviyelerinden düşerken odak noktası iş günü

07:06 ET, 8 Mart 2024

Daha az Amerikalı gemiyi terk ediyor veya atlıyor

Bu hafta başında açıklanan istihdam verileri, tasasız iş atlama günlerinin sona erdiğini gösteriyor.

En son İş Olanakları ve İşgücü Devir Anketi (JOLTS) raporuna göre, Ocak ayında çıkış oranı %2,1 ile Ağustos 2020'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Rapor, gönüllü işten ayrılmalardaki düşüşe ek olarak, işe alım faaliyetlerinin ve mevcut iş sayısının, pandeminin toparlanması sırasında ulaşılan rekor seviyelere göre azalmaya devam ettiğini gösteriyor. İşten çıkarmalar da azaldı.

Yine de, işgücü talebinin yakından izlenen bir ölçüsü olan iş fırsatlarının sayısı, salgın öncesi ortalamanın üzerinde olup, işgücü piyasasının devam eden gücünü vurgulamaktadır. Ocak ayında istihdamın Aralık ayındaki 8,89 milyona göre yukarı yönlü revizyonla 8,86 milyon olacağı tahmin ediliyor.

Ocak ayı toplamı ekonomistlerin beklentileriyle uyumluydu. FactSet'teki fikir birliği tahminlerine göre ekonomistler, 8,85 milyon iş düşüşü öngörüyorlardı.

Navy Federal Credit Union'ın kurumsal ekonomisti Robert Frick yaptığı açıklamada, “İşler nispeten yüksek; bu sadece bu veri dizisinde değil, aynı zamanda ekonomi için önemli bir istatistik.” dedi.

“Açılışlar güçlü işe alımların devam ettiğine işaret ediyor, bu da daha yüksek maaşlar ve daha iyi harcama anlamına geliyor” dedi. “Bu noktada açılışlar, aylık işe alımların 100.000 ila 200.000 aralığında olduğu ve sürdürülebilir bir genişleme için istikrarlı bir bölge olan iş piyasasında yumuşak bir inişi destekliyor gibi görünüyor.”

READ  Nadiren NCAA Turnuvasında yer alan Fairleigh Dickinson, Purdue'yi şok edici bir şekilde üzdü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir