Nashville'de küçük bir uçağın otoyola düşmesi sonucu 2 yetişkin ve 3 çocuk hayatını kaybetti.



CNN

Polis, küçük bir uçağın Nashville'de Interstate 40 otoyolunun omzuna düştüğünü ve Pazartesi gecesi alevler içinde kaldığını, uçaktaki beş kişinin de öldüğünü söyledi.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu hava güvenliği müfettişi Aaron McCarter Salı günü yaptığı açıklamada, uçakta iki yetişkin ve üç çocuğun bulunduğunu söyledi. Kurbanlar Kanada vatandaşları ve yetkililer bunların kimliklerini belirlemek için çalışıyor.

John C. akşam 19:40 civarında bir motor ve elektrik kesintisinin ardından. Metro Nashville Polis Departmanı sözcüsü Dan Aaron, uçağın Dune Havalimanı'na acil iniş yapmasına izin verildiğini söyledi. Ancak pilot çok geçmeden hava trafik kontrolüne gitmeyeceklerini söyledi.

Web sitesinden ses LiveATC.net Kazadan önce pilot ile hava trafik kontrolörü arasındaki iletişimi yakaladı.

“Hâlâ John Tune Havaalanını görüyor musun?” Hava trafik kontrolörüne sordu.

“Makinem durdu. Bin altı yüz tane var [feet]. İneceğim… Nereye ineceğimi bilmiyorum,” diye yanıtladı pilot.

Aaron, görgü tanıklarının, uçağın I-40 doğusunda Costco'nun arkasındaki çimenlik bir alana düşmeden önce “eyaletler arası inişte açıkça sıkıntılı” olduğunu söylediğini söyledi.

Aaron, “Şans eseri ki uçak düştü ve herhangi bir binaya çarpmadı” dedi.

Nashville İtfaiyesi sözcüsü Kendra Loney, uçağın alevler içinde kaldığını söyledi.

Loney, “Etki yıkıcıydı ve hayatta kalan kalmadı” dedi.

FAA, NTSB ve Federal Havacılık İdaresi'nin tek motorlu uçağın kazasını araştıracağını söyledi. NTSP, uçağın Piper PA-32 olduğunu söyledi.

NTSB araştırmacısı McCarter, uçağın Ontario, Kanada'dan kalktığını ve Erie, Pensilvanya ve Mount Sterling, Kentucky'de durakladığını ve “büyük olasılıkla gaz alması gerektiğini” söyledi. Uçağın Pazartesi gecesi Nashville'deki John Tune Havalimanı'na doğru yola çıktığını ancak bilinmeyen nedenlerden dolayı 2.500 feet yükseklikteki havalimanını aştığını söyledi.

Uçağın daha sonra U dönüşü yaptığını ve otoyolun kenarına düştüğünü ve motor gücünün tamamen kaybolduğunu bildirdi.

READ  Alberta orman yangınları: Batı Kanada'da sıcak hava ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle bölgede çıkan yangınlar nedeniyle 13.000'den fazla kişi tahliye edildi

CNN.com'daki bu etkileşimli içeriğe göz atın

Tennessee Ulaştırma Bakanlığı Bölge 3 sözcüsü Rebecca Hammonds, kazanın 202 mil işaretindeki I-40 Doğu'nun geçici olarak kapatılmasına yol açtığını söyledi. X'te.

Tanıkların videosu, alevler ve dumanla kaplanmış bir uçağı gösteriyordu ve polis tarafından paylaşılan görüntülerde, ilk müdahale ekipleriyle çevrili çimenli bir yolda uçağın parçalanmış çerçevesi görülüyordu.

Canlı trafik kameraları, büyük bir acil durum aracı müdahalesini ve kaza mahallinin yakınındaki doğuya giden tüm şeritleri tıkayan bir dizi tıkanmış trafiği gösterdi. I-40 Doğu'nun kapalı kısmı için.

CNN'den Jameel Lynch, Pete Mundeen, Amanda Jackson ve Carol Alvarado bu rapora katkıda bulunmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir