Megan Rapinoe, NWSL sezonunun sonunda emekli oldu: USWNT yıldızını bu kadar eşsiz bir oyuncu yapan şey neydi?

İki kez FIFA Dünya Kupası Şampiyonu ve 2019 Bayanlar Altın Top Kazanan Megan Rapinoe Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 2023 NWSL sezonunun sonunda emekli olacağını duyurdu. İşte bilmeniz gerekenler:

atletikAnında Analiz:

Robinho’yu bu kadar eşsiz bir oyuncu yapan nedir?

Rapinoe nadir bir oyuncuydu. Kariyerinin zirvesindeyken, kanattaki konumundan oyunu değiştiren toplar gönderebilen yaratıcı bir güçtü. 2011’de Brezilya’ya karşı Abby Wambach’a 122. dakikada yaptığı ikonik kurtarış, ABD kadın milli takımının dünyanın gözüne girmesine yardımcı oldu ve Robineau, eşit ücret de dahil olmak üzere saha dışı sorunları savunmanın tüm avantajlarından yararlandı. Irksal adalet.

Daha derine git

Megan Rapinoe’dan ilham alan Burlington High Seahorses’un ‘DOPE’ Eşit Ücret Kampanyası USWNT Etkisini Gösteriyor

2012 Olimpiyatları Out dergisinden önce eşcinsel olduğunu kamuoyuna açıkladığında, sporda kültürel bir an yaratılmasına yardımcı oldu ve ABD’de LGBTQ+ sporcuların daha fazla kabul görmesi için mevcut ivmeye katkıda bulundu. Colin Kaepernick’in ayak izlerini takip edip 2016’da ABD milli marşı sırasında diz çöken ilk beyaz atlet olduğunda, 2017’de federasyonun diz çökmeyi yasaklaması ile ABD Futbolunun sportmenlik karşıtı ve iç değerlerle ilgili kendi politikalarıyla yüzleşmeye zorlanmasına yardımcı oldu. Robineau’ya doğrudan bir yanıt, o zaman 2020’de politikayı kaldır “Siyah oyuncularımız ve taraftarlarımızdan özür dileriz.”

Daha derine git

Megan Rapinoe’nun on yılı kadın futbolunun ne kadar ilerlediğini gösteriyor

Rapinoe’nun cinsiyetçilik, homofobi ve ırkçılık gibi konulardaki açık sözlülüğü, oyuncuların kamusal imaja dayalı olarak girişecekleri “güvenli” geçişi değiştirmeye yardımcı oldu ve en azından en iyi oyuncular için kamu savunuculuğunun yolunu bulmanın bir yolu olduğunu kanıtladı. ABD’yi temsil ederken insan hakları sorunları için – Hangi

Robinho ne dedi?

“Herkese, size, Vladko’ya (Antonovski), US Soccer’a, birlikte oynadığım herkese, tüm koçlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel oyunun beni nereye götüreceğini hayal bile edemiyorum. Bu ülkeyi ve bu federasyonu yıllardır temsil etmekten gurur duyuyorum. Rapinoe Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, “Gerçekten şimdiye kadar yaptığım en harika şey ve çok minnettarım” dedi.

READ  Kentucky, Fort Campbell yakınlarında iki ABD helikopteri çarpıştı.

“Her anı özümsemek ve bunu takım arkadaşlarım, arkadaşlarım ve ailemle paylaşmak ve dünyanın geri kalanıyla paylaşmak istiyorum. Bunu bu şekilde yapabildiğim için çok minnettarım.

Cumartesi günü ilerleyen saatlerde Crystal Dunn, Robineau’nun kariyerini ve USWNT takım arkadaşları olarak birlikte geçirdikleri zamanı derinlemesine düşündü.

“(Megan) inanılmaz bir insandı, insandı, arkadaştı, takım arkadaşıydı.” Dunn gazetecilere söyledi. “Onu çok seviyorum. Kariyerimde benim için çok önemliydi. … Saha dışında kesinlikle harika.”

gerekli okuma

(Fotoğraf: Michael Thomas Shroyer / USA Today)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir