McCall, asker Travis King’i Kuzey Kore’den geri almanın ‘maliyeti’ konusunda ‘endişeleniyorum’ dedi

“Geri mi çekiliyor? Sanırım sorunlarından kaçıyor.”

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul Pazar günü yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin geçen hafta Güney Kore’den sınırı geçerek kaçan Amerikalı Travis King’in serbest bırakılması karşılığında ABD’den taviz talep edeceğinden endişe duyduğunu söyledi.

R-Texas’tan McCaul, ABC’ye “Bu Hafta” programının yardımcı sunucusu Martha Raddats’a verdiği demeçte, yerel bir anlaşmazlığın ardından Güney Kore’de yaklaşık iki aydır tutuklu bulunan King’in bekleyen disiplin cezasına atıfta bulunarak, “Bırakıyor mu? Sanırım sorunlarından kaçıyor,” dedi.

McCall, “Yanlış yer. Ancak bunu Rusya, Çin ve İran’da görüyoruz – bir Amerikalıyı, özellikle de bir askeri esir aldıklarında bir bedel ödüyorlar” dedi. “Endişelendiğim de bu.”

23 yaşında bir Ordu Er 2. Sınıfı olan King, geçen hafta başlarında Amerika Birleşik Devletleri’ne dönerken Seul’deki bir havaalanından ayrıldı ve Kuzey ve Güney Kore sınırına giden bir tur grubuna katıldı.

“Yabancı mahkumiyetler nedeniyle bekleyen idari ayırma işlemleriyle” yüzleşmek üzere Teksas’a uçması planlandı ve kısa süre önce Güney Kore’deki bir gözaltı tesisinde 47 gün kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

King’in ülkeye girmesinden bu yana, ABD ile resmi bir bağı olmayan Kuzey Kore, Biden yönetiminin baskısını sürdürürken King’in statüsüyle ilgili soruşturmalara yanıt vermedi. King’in ailesi ordu aracılığıyla yaptığı açıklamada, “oğlumuzun güvenli dönüşü için çalışırken mahremiyet talep ettiklerini” söyledi.

Geçen yıl bir yetkilinin Amerika Birleşik Devletleri’ne dönmeyeceğini söylemesine rağmen, King’in kaçmasına neyin yol açtığı kamuoyuna açık değil.

Pazar günü McCall, “Ona iyi davranılmadığına eminim” dedi. Bence bu onun açısından büyük bir hata ve umarım onu ​​geri alabiliriz.”

King olayı, ABD’nin kırk yıl sonra ilk kez Güney Kore’ye nükleer enerjiyle çalışan bir denizaltı konuşlandırmasıyla meydana geldi. USS Kentucky’nin varlığı, Radatts’ın bu ayın başlarında kıtalararası bir balistik füzeyi test eden Kuzey Kore’den özel olarak gezdiği Kuzey Kore’den muhalefet çekti.

READ  ABD borç tavanı anlaşması şiddetli muhafazakar muhalefetin ortasında Temsilciler Meclisi'ne ulaştı

“Bu iyi bir fikir mi?” Raddats, denizaltının McCall’daki varlığını bastırdı. “Neden şimdi?”

McCall, “Bu, işgali durdurmak için şu anda ihtiyacımız olan gücün bir yansıması,” dedi. “Çok fazla saldırganlık görüyoruz – sadece Kuzey Kore ve Japonya’dan denizden fırlatılan roketler değil, aynı zamanda Çin’den de görüyoruz. [regarding Taiwan].”

McCall, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e atıfta bulunarak, “Kuzey Kore’nin denizaltılarda ve nükleer denizaltılarda üstünlüğümüz olduğunu bilmesi gerekiyor. Askeri olarak saldırgan bir şey yaparlarsa sonuçları olacağını hem onların hem de Başkan Xi’nin kafasına sokmamız gerekiyor.”

Onlarca yıl süren başarısız müzakereler ve baskının ardından ABD’nin Kuzey Kore’nin nükleer emellerini köreltmek için başka ne yapabileceği sorulduğunda McCaul, döngünün başarılı olmadığını kabul etti. Raddats’a “Asla işe yaramayacak… ve haklısın,” dedi.

Kuzey Kore’nin Çin ile gelecekteki askeri operasyonlardaki potansiyel rolüne işaret ederken, “Bu çok karmaşık” dedi ve “daha yaratıcı diplomasinin” bir alternatif olacağını da sözlerine ekledi.

“Sanırım nedenini anlıyorsun [Indo-]”Pasifik Komutanlığı filosu, Tayvan ile bir çatışma durumunda Kuzey Kore’yi caydırmak ve bozmak için orada” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir