ABD borç tavanı anlaşması şiddetli muhafazakar muhalefetin ortasında Temsilciler Meclisi’ne ulaştı

  • kaydeden Anthony Searcher
  • Kuzey Amerika Muhabiri
resim yazısı,

Texas Cumhuriyetçi Chip Roy, Salı günü tasarıyı engellemeye çalıştı, başarısız oldu

Bazı sertlik yanlısı Cumhuriyetçiler arasındaki itiraza rağmen, ABD’nin borç tavanını yükseltmeye yönelik iki partili bir anlaşma, Çarşamba akşamı oylanmak üzere Temsilciler Meclisi’nin gündemine gelecek.

Meclis’teki milletvekillerinin çoğunluğu onaylarsa, yasa tasarısı ABD Senatosuna gidecek. İşte dramanın Capitol Hill’de nasıl oynandığına ve bundan sonra ne olacağına dair bir rehber.

Aylarca süren müzakerelerin ardından, Başkan Joe Biden ve Cumhuriyetçi Meclis Başkanı Kevin McCarthy, Amerika’nın borç alabileceği miktarı artırmak, ulusal borcu ödememekten kaçınmak ve önümüzdeki iki yıl için federal harcamaları sınırlamak için nihayet bir anlaşmaya vardı.

Şimdi çift, hafta sonu anlaşmalarını Kongre’ye satmakla meşgul. ABD Temsilciler Meclisi anlaşmayı ilk olarak Çarşamba akşamı oylayacak. Oradaki Cumhuriyetçi ve Demokrat liderler, sağda ve solda bazı ayrılıklar olsa bile, bir yasa tasarısını -belki rahat bir farkla- geçirecek oylara sahip olduklarına inanıyorlar.

Mevzuat daha sonra Senato’ya taşınır ve bu da anlaşmaya yeni zorluklar getirebilir. Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Meclis’in aksine, Demokratlar 100 sandalyenin 51’iyle üst meclisi kontrol ediyor. Parlamento kurallarına göre, çoğu yasa tasarısının geçmesi için 60 oy gerekiyor – bu nedenle Demokrat ve Cumhuriyetçi oyların bir kombinasyonuna ihtiyaç var.

Bu kurallar, bireysel senatörlere yasayı günlerce ertelemek için geniş yetkiler veriyor. ABD, 5 Haziran Pazartesi günü ABD Hazinesi tarafından tahmin edilen borç tavanına ulaştığından, hata veya gecikme için çok az pay var.

Ancak bu değişikliklerden herhangi biri onaylanırsa, mevzuatta dikkatlice müzakere edilen dengeyi tehdit eder ve nihai onayın neredeyse 5 Haziran’ı geçmesine neden olur.

video başlığı,

Bakınız: Borç tavanı açıklaması – 90 saniye içinde

Hem Senato Demokrat hem de Cumhuriyetçi liderler, müzakere edilirken anlaşmaya katılıyorlar ve nihai oylamanın hızlı bir şekilde yapılmasını ve borç tavanı anlaşmasının, varsayılandan önce yasayı imzalaması için Bay Biden’ın masasına ulaşmasını sağlamak için çalışacaklar. gerçekleşebilir.

Dünyanın en büyük ekonomisi 31,4 trilyon dolarlık (25 trilyon sterlin) borcunu ödeyemediği için küresel ekonomik çalkantı ihtimali azaldıkça finansal piyasalar sakinleşmiş görünüyor.

ABD, Kongre’de önemli bir ilerleme olmadan Pazartesi günkü borç tavanı son tarihine yaklaşırken bu durum değişebilir. 2011’de, kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, ABD’nin borç notunu düşürdü, benzer bir düşüş ülkeyi borç tavanına yaklaştırdı.

Anlaşmayı satmaya giden yol şu ana kadar zorluydu. Salı günü Meclis’teki bazı muhafazakarların anlaşmaya karşı çıkacağı netleşti.

Solcu Demokratlar da şikayet ettiler. Önerilen bütçe kesintilerinin yalnızca sosyal programlara düşeceğini savunuyorlar ve bazıları düşük gelirli yardım alanlar için yeni çalışma gereksinimlerine karşı çıkıyor.

Bununla birlikte, demokrat radikaller, muhafazakar muadillerine göre daha az örgütlü ve itirazlarında daha az sesli.

Salı günü erken saatlerde ABD Kongre Binası’nın merdivenlerinde düzenlediği basın toplantısında, 11 aşırı muhafazakar Meclis Özgürlüğü Grubu üyesi, uzlaşma yasasında yetersiz gördükleri harcama kesintileri ve bütçe sınırları hakkında yakındılar.

Grubun başkanı Kongre üyesi Scott Perry, anlaşmanın tam bir başarısızlık olduğunu söyledi ve onun yanında yer alanların “bu anlaşmaya kesinlikle karşı çıktıklarını ve bunu engellemek için elimizden gelen her şeyi yapacaklarını” söyledi.

Bay McCarthy’nin görevden alınmasını isteyip istemeyecekleri sorulduğunda, sorudan kaçtılar – bu da Meclis’teki Cumhuriyetçiler arasındaki anlaşmazlığı daha da artıracaktı.

Freedom Caucus’un bir başka üyesi olan Texas’tan Kongre Üyesi Chip Roy, “Ne olursa olsun, bu yasa tasarısını yarına kadar durdurmazsak, olanların hesabı sorulacak” uyarısında bulundu.

Hem Meclis’te hem de Senato’da, önerilen bütçe kesintilerinin sosyal programlara nasıl düştüğünden şikayet eden ve bazı düşük gelirli yardım alıcıları için yeni çalışma gereksinimlerine karşı çıkan sol eğilimli Demokratlardan bir miktar tepki gelebilir.

Bununla birlikte, demokrat radikaller, muhafazakar muadillerine göre daha az örgütlü ve itirazlarında daha az sesli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir