Los Angeles bölgesini kasırga vurdu

(CNN) Nadir görülen olaydan sonra en az bir kişi yaralandı Siklon Yerel yetkililer, Çarşamba günü Los Angeles’ın güneydoğusundaki bir kasabayı vurduğunu söyledi.

Ulusal Hava Durumu Servisi, kasırganın Montebello şehir merkezindeki bir sanayi parkı ve depo bölgesine “kısa bir süre dokunduğunu” doğruladı ve kasırgayı, Los Angeles bölgesini vuran en güçlü kasırga olan 110 mil / saat en yüksek rüzgarlarla bir EF-1 olarak derecelendirdi. 1983’ten beri.

Şehir kamu bilgilendirme görevlisi Michael See’ye göre, “şiddetli mikro hücre” en az 17 binaya zarar verdi, 11’i o kadar ciddi ki itfaiyenin bunları kullanması çok tehlikeliydi.

“Tüm o uçan enkaz vardı!!!!” tweet attı Birisi fırtınanın videosunu paylaştı. Video, gökyüzünü kaplayan ve karaya doğru ilerleyen koyu gri bulutları yakınlaştırıyor.

Seay düzenlediği basın toplantısında, bildirilen yaralanmanın hafif olduğuna inanıldığını söyledi.

Hava durumu servisinin ardından yaptığı açıklamada, hortumun bir binanın çatısını çökerttiğini, bir elektrik direğini kırdığını, bir binanın tepesinden bir HVAC ünitesini devirdiğini, tavan pencerelerini kırdığını, arabalara zarar verdiğini ve 1 fit genişliğinde gövdesi olan sağlıklı bir çam ağacını kökünden söktüğünü söyledi. fırtınayı değerlendiriyor. Çarşamba günü Montebello’da hasar.

Çarşamba günkü fırtınada en az bir ticari bina hasar gördü.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne göre, Kaliforniya’da kasırgalar nadirdir. Eyaletteki siklonların çoğu küçük ve kısa ömürlüdür.

Genellikle kara kütleleri olarak adlandırılırlar (su tablası gibi, ancak karanın üzerinde). Bunlar, Central Plains ve Güneydoğu’da yaygın olan, dönen gök gürültülü fırtınaların oluşturduğu geleneksel kasırgalardan farklıdır. Heyelanlar hasara neden olabilse de, genellikle kapsamlı veya şiddetli değildir.

Hava durumu servisi Çarşamba günü doğruladı, Salı akşamı Los Angeles’ın kuzeybatısındaki bir kıyı kenti olan Carpinteria’da bir mobil ev parkına zayıf bir kasırga çarptı. Servis, 75 mil / saate kadar rüzgarlarla onu bir EF-0 olarak derecelendirdi.

READ  Müttefikler Ukrayna'yı Daha Fazla Silah Taahhüdüyle Destekliyor; Ancak ABD-Alman tank anlaşmasına dair bir işaret yok

Kasırga, Sandpiper Köyü mobil ev parkındaki 25 mobil ev birimine ve yakındaki bir mezarlıkta küçük ağaçlara zarar verdi.

Montebello fırtınasının ek videosu, yakındaki binaların çatıları uçarken dönen siyah bir enkaz bulutunu gösteriyor. Araçların hasar gördüğü ve camlarının kırıldığı görülüyor.

Bir otoparkın hasarlı araçlarla dolu olduğunu kaydeden bir görgü tanığı, “Çatı bu binanın üzerine düştü” diyor.

Başka bir tanığın “Bu, Arkansas, Ohio’da gördüğünüz şeyler… Montebello’da değil” dediği duyuluyor.

Çarşamba günkü şiddetli hava, California’nın son aylarda en az acı çektiği gibi geliyor 12 atmosferik nehir Yıkıcı seller ve kasırga kuvvetli rüzgarlar getirdiler. Atmosferik bir nehir, tropik bölgelerden yüksek enlemlere doymuş havayı taşıyan, aralıksız yağmur veya karı boşaltan bir yangın hortumu gibidir.

Salı günü San Francisco Körfez Bölgesi’nde ağaçları ve elektrik hatlarını deviren fırtınada en az beş kişi öldü. San Francisco şehri, 911 çağrı merkezinin fırtınanın en yoğun olduğu dönemde normal çağrı hacminin dört katına çıktığını ve bunun da 700’den fazla ağacın ve dalın devrilmesine ve yüksek kulelerden cam ve moloz düşmesine neden olduğunu söyledi.

CNN meteoroloji uzmanı Robert Shackelford ve CNN’den Jillian Sykes bu rapora katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir