Goblen ve Capri bağlantılarını engellemek için FTC dosyaları

Merkezi Ticaret Komisyonu davayı Pazartesi günü kaydetti Düzenleyiciler, lüks moda devleri Tapestry ve Capri Holdings'in 8,5 milyar dolarlık birleşmesinin ABD'li tüketiciler için daha yüksek fiyatlara yol açabileceğini söylüyor.

FTC'nin Rekabet Bürosu direktörü Henry Liu bir basın açıklamasında, “Bu anlaşma tüketicileri uygun fiyatlı çantalar için rekabetten mahrum bırakma tehdidinde bulunurken, saatlik çalışanlar daha yüksek ücretlerden ve daha uygun işyeri koşullarından yararlanamayacak.” dedi.

Anlaşma, Coach, Kate Spade ve Stuart Weitzman gibi halı markalarını Capri'den Versace, Jimmy Choo ve Michael Kors ile bir araya getirecek. Louis Vuitton, Dior, Fendi ve Givenchy'nin arkasındaki güç merkezi LVMH ve Gucci, Balenciaga ve Saint Laurent'in sahibi Kering ile birleşme, onları Avrupalı ​​rakiplerine karşı daha rekabetçi hale getirecek.

The Washington Post'a yaptığı açıklamada Tapestry, FTC'nin “hem piyasayı hem de tüketicilerin alışveriş yapma şeklini temelde yanlış anladığını” ve iki şirketin “yüzlerce rakip markayla son derece rekabetçi ve son derece parçalanmış bir sektörde faaliyet gösterdiğini” söyledi. “

Açıklamada, “Bu işlemin esasına ve rekabet yanlısı niteliğine tam güvenimiz var” denildi. “Bu, birleşik şirketin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve dünyadaki müşterilerine, çalışanlarına, hissedarlarına ve paydaşlarına önemli faydalar sağlayacaktır.”

Edinmeye izin ver Tapestry küresel erişimini genişletiyor ve şirketi moda endüstrisinin üst düzey segmentiyle tanıştırıyor. LVMH ve Kering, 1990'larda lüks rakiplerini tek bir holding şirketi altında birleştirmeye başladığından beri, Amerikan moda endüstrisi bir rakip yaratmakta zorlandı. Dört haneli çantalar ve güzellik ürünleri üreten lüks eski evler. (Ve nane milyarderleri: LVMH başkanı ve CEO'su Bernard Arnold, net serveti 218 dolar Milyarlarca kişiye göre dünyanın en zengin insanı Bloomberg Milyarder Endeksi.)

Tapestry'nin CEO'su Joan Crevoseret, markaların birleşimi “tüketicilerimize, çalışanlarımıza, topluluklarımıza ve dünya çapındaki paydaşlarımıza daha fazla değer sunmak için eşsiz bir fırsat sunan yeni, güçlü bir küresel lüks ev yaratıyor” dedi. basın bülteni Anlaşmanın Duyurulması.

READ  Paris'te doğalgaz patlaması şehir merkezinde yangına neden oldu

Holland & Knight antitröst avukatı Jennifer Lada, Avrupa ve Japonya'daki rekabet düzenleyici kurumların birleşmeyi geçen hafta onaylamasına rağmen, FTC'nin davayı takip etme kararının ABD'li tüketicilerin farklı olacağına inandığını söyledi.

Lauda, ​​”Birleşen firmaların fiyatları artırabileceği yönünde genel bir endişe var” dedi. Cevap evet ise FTC, tüketicinin daha yüksek fiyatı ödeyememesi veya ödemek istememesi durumunda “makul bir alternatif” olup olmadığını değerlendirmelidir.

FTC, birleşmenin Tapestry'ye “erişilebilir lüks” çanta pazarında baskın bir rol vereceğini ve rakip şirketlerin “fiyat, indirimler ve promosyonlar, yenilik, tasarım, pazarlama ve reklam” konularında tüketicilere sunduğu avantajları baltalayacağını söyledi.

FTC'ye göre çalışanlar ücret ve sosyal haklardan mahrum kalabilir.

GlobalData'ya göre, küresel lüks perakende pazarı salgın sırasında patlama yaşadı ve 2023 yılına kadar 462,7 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaştı. Artık tüketiciler enflasyon ve yüksek faiz oranlarıyla mücadele ederken bu yavaşlıyor. Bank of America analist raporuna göre, bu tür harcamalar Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 düştü.

30 Aralık'ta sona eren son çeyrekte Capri'nin geliri yıllık %5,6 düşüşle 1,43 milyar dolara geriledi. Versace tek başına yaklaşık yüzde 9'luk bir düşüş gördü. Analistler, Coach'un tatil hediyeleri için popüler bir marka haline gelmesi sayesinde, Goblen'in gelirinin yüzde 3 artışla 2,1 milyar dolara yükselerek daha iyi performans gösterdiğini söyledi.

Tipik olarak bir topluluk, bir moda işletmesi markasının, aynı adı taşıyan tasarımcısının emekli olması veya ölmesi durumunda devam edebilmesini sağlamaya yardımcı olur. Ancak aynı zamanda işletmelerin küresel imparatorluklara doğru genişlemesi için ortak kaynaklar da sağlıyor.

“Büyük oyuncuların çok baskın olduğu bir pazarda… bu gerçekten durumu ortaya koyuyor [brands] Büyük olmak bir avantajdır” dedi The Business of Fashion'ın kurucusu ve CEO'su Imran Amed. Daha küçük gruplar için ise “yetenek, mağaza alanı ve reklam anlaşmaları için iyi anlaşmalar için rekabet ederken bu onları dezavantajlı duruma sokuyor. Bunlar moda şirketlerinde paylaşılan şeyler.

READ  “Utanç verici”: Dağınık Doz güncellemesi, kullanıcılar izin verene kadar Roku cihazlarını kilitler

Antitröst düzenleyicilerinin moda bağlantılarına ağırlık vermesi olağan bir durum değil. Ancak komisyonun Tapestry ve Capri'ye müdahale etme kararı “birleşmelere ve potansiyel rekabete aykırı davranışlara genel olarak nasıl baktığımızı gösteriyor. [federal] düzenleyiciler,” dedi Lada.

FTC'nin davası, Biden yönetiminin mega birleşmelere karşı son çabası. Mart ayında federal düzenleyiciler, süpermarket devleri Kroger ve Albertsons'un rekabeti ortadan kaldıracağını ve tüketicilerin uygun fiyatlı yiyeceklere erişimini tehdit edeceğini söyleyen birleşmesini engellemek için dava açtı. Bu yılın başlarında federal bir yargıç JetBlue Airways'in Spirit Airlines ile 3,8 milyar dolarlık birleşmesini engellemişti. FTC, Microsoft'un video oyunu devi Activision Blizzard için yaklaşık 69 milyar dolarlık teklifinin peşine düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir