Trump para soruşturmasına ilişkin açılış açıklamalarını susturdu

22 Nisan 2024 14:00 ET

Bunlar kara para aklama davasında Trump'a yöneltilen suçlamalar

CNN'den Cara Scannell, Jeremy Herb, Lauren Del Valle, Julian Cummings ve Laura Dolan'dan

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 15 Nisan'da New York'taki Manhattan Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasının ilk gününde ortaya çıktı.

Angela Weiss/Havuz/Getty Images

Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldığından beri New York'ta üç hukuk davasıyla karşı karşıya kaldı, ancak bu onun ilk kez hapis cezasıyla karşı karşıya kalmasıyla karşı karşıya kaldı.

Eski başkana dava açıldı 34 kez iş kayıtlarında tahrifat Birinci derecede, 2016 seçimleri öncesinde Trump'la ilişki yaşamakla suçlanan yetişkin sinema oyuncusuna, eski avukatı ve tamircisi Michael Cohen'in yaptığı ödemeler geri ödendi. Eski başkan masumiyetini korudu ve Stormy Daniels ile herhangi bir teması olduğunu reddetti.

Her sayım, Cohen'in suç faaliyetini örtbas etmek amacıyla kendisine yapılan sahte ödemelerle (defter girişleri, çekler, taslaklar, faturalar vb.) ilgili olduğu iddia edilen çeşitli iş kayıtlarına işaret ediyor.

Ceza: Her sayının devlet hapishanesinde maksimum dört yıl cezası var. Ancak cezanın ne kadar süreceği ve hangi cezaların art arda infaz edilebileceği konusunda hakimin takdir yetkisi bulunmaktadır. Ayrıca Trump'a denetimli serbestlik cezası da verebilir.

New York bu tür suçlardan dolayı 20 yıl hapis cezasına çarptırılıyor. Başkanın devlet suçlarını affetme yetkisi yoktur.

READ  Bir hava gecikmesinden sonra bugün SpaceX'in güçlü Falcon Heavy roket fırlatışını izleyin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir